18 | 02 | 2018

ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πειραιάς, 19-12-2017

Οι σχολικές σύμβουλοι Κουμπάρου Χρυσάνθη και Νέζη Μαρία, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Δ.Δ.Ε. Πειραιά Γουρουντή Ανθή, προγραμματίζουν τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης με θέμα:

Εκπαιδευτικοί-Λογοτέχνες
που υπηρετούν στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από σχετική έκθεση βιβλίου.
Προκειμένου να οργανωθεί η συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν εκδώσει λογοτεχνικά έργα τους, να συμπληρώσουν τον ΠΙΝΑΚΑ.
Η αποστολή του πίνακα θα γίνει μέχρι τις 9/2/2018 στο γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων και ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Πειραιάς, 13-11-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

kids

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 στο Αίθριο της
Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Παλιό Ταχυδρομείο – Φίλωνος 29) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική
συνάντηση με τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. Πειραιά σχετικά με την
Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Πειραιάς, 23-10-2017

Προγραμματισμός Δράσεων Τομέα Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά-Τομέας Πολιτιστικών προγραμματίζει για την τρέχουσα σχολική χρονιά τις παρακάτω δράσεις:

1. «12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Κωσταράκος από 18/4 έως 11/5/2018, και σε άλλους χώρους που θα προταθούν από τα σχολεία. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
2. «5ο Φεστιβάλ Χορού», 11/5/2018 στο ΓΕΛ Ρέντη. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
3. «Φεστιβάλ Χορωδιών/Μουσικών Μαθητικών Σχημάτων», 4-5/5/2018 σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
4. «2ο Διασχολικό ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ», το οποίο απευθύνεται σε σχολικές ομάδες που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα σκακιού. Οδηγίες και φόρμες συμμετοχής θα σας αποσταλούν με νεώτερο έγγραφο. Χώρος διεξαγωγής Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Λύκειο.
5. «Φεστιβάλ Μαθητικών κινηματογραφικών Ταινιών», 30/4/2018 στο Θέατρο Κωσταράκος. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.

ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2016-2017

Πειραιάς, 19-05-2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2016-2017

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

11 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 14-04-2017

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
11-theater-festival-logo
24 Απριλίου έως
23 Ιουνίου 2017
ΘΕΑΤΡΟ:
Κώστας Κωσταράκος
(Θήρας & Μαντίνειας)
και άλλοι χώροι

ΑΦΙΣΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Πειραιάς, 17-03-2017

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

politistika-seminario-ethnografiko-documanteryΗ Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση –
Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση «Θησείο»).
Η διοργάνωση του σεμιναρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) με την εκπαιδευτική κοινότητα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με την βοήθεια των οποίων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΗΜΕΡΙΔΑ

Πειραιάς, 28-02-2017

dhm-theater-peiraia

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων – δράσεων με θέμα: Προσφυγικά. Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων – δράσεων, οι οποίες αναφέρονται στο μοίρασμα με ένα ευρύτερο κοινό, του στενού νήματος που ενώνει την πρόσφατη ιστορία του Πειραιά με αυτά που συνέβησαν στις αρχές του αιώνα.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 | Πολιτιστικές δράσεις σχολείων:

Το Δ.Θ.Π. σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης του Πειραιά με τα σχολεία της πόλης. Θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ξεναγήσεις κ.α. δράσεις από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως το Σταθμό του ΗΣΑΠ και από το Δημαρχείο του Πειραιά έως το Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Κορυδαλλό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να παρουσιάσουν διαδραστικές-παρεμβατικές δράσεις σε σημεία της πόλης με μεγάλη κίνηση. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 σε διάφορα σημεία της πόλης από τις 10.30 έως τις 14.00.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 | Ημερίδα:

Το Δ.Θ.Π. πραγματοποιεί μια ημερίδα με θέμα: «Αναγνώσεις για το Προσφυγικό. Ιστορική και κοινωνική διάσταση». Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε για το προσφυγικό ζήτημα, ένα θέμα επίκαιρο, ζωντανό το οποίο δεν αφορά μόνο τον τόπο μας αλλά και την διεθνή κοινότητα, να γνωρίσουμε τις πολλές και διαφορετικές του προεκτάσεις και γιατί όχι να δούμε την ξεχωριστή σημασία του στο αύριο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

Πειραιάς, 28-02-2017

Αποτελέσματα 1ου Διασχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διασχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργάνωσε στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο «Το Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με Θέμα το Σκάκι» σε συνεργασία με τον Τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΙΔΕ Πειραιά. Δώδεκα Ομάδες από 2 Γυμνάσια και 4 Λύκεια της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τετραμελείς συνθέσεις (και δύο αναπληρωματικούς) συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και για τέσσερεις ώρες έπαιξαν σκάκι. Συνολικά 72 μαθητές στο χώρο του Θεάτρου του Ζαννείου Γ/σιου-Λυκείου έδωσαν το καλλύτερο εαυτό τους για την επιτυχημένη παρουσία του σχολείου τους. Τα σχολεία που έλαβαν μέρος είναι 1ο ΓΕΛ Πειραιά, 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο, Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο. Πρωταθλητής αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα του 3ου ΓΕΛ Νίκαιας, στη δεύτερη θέση η δεύτερη ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου και στην τρίτη θέση η πρώτη ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου. Να σημειώσουμε ότι τόσο η 1η-2η θέση όσο και η 3η-4η θέση κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα του 5ου γύρου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πειραιάς, 20-02-2017

Ημερίδα Κινηματογράφου

Κινηματογραφική παιδεία στα σχολεία
19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Δημιουργίας
CAMERA ZIZANIO

cinema-festival0217-th

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 12:30

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1 ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 14-02-2017

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΣΚΑΚΙ»

1ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

inter-school-chess-th

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

11 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 24-01-2017

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί το

theater-clipart

 

11ο Μαθητικό φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά

στο θέατρο «Κωσταράκος» από 24/4/2017 έως και 14/5/2017 αλλά και σε άλλους χώρους.
Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1 ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 24-01-2017

1ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

chess-clipartΗ Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά (Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων) και το Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα το ΣΚΑΚΙ διοργανώνουν το Διασχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά (Κολοκοτρώνη 6) την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 9.30 π.μ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ.Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 09-01-2017

kids-chess

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙ
«ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ»

Στα πλαίσια αναβάθμισης των πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων και της διάχυσης των αποτελεσμάτων τους στην τοπική κοινωνία διοργανώνεται
ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00 στο χώρο του Ζαννείου Πειραματικού ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΓΕΛ Πειραιά (Κολοκοτρώνη 6)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πειραιάς, 10-11-2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

sculptorΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά – Τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα Γλυπτικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται στις εκπαιδευτικές επισκέψεις που διενεργούνται στα πλαίσια εκπονουμένων προγραμμάτων πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων.

Τις μαθητικές ομάδες ξεναγούν και διδάσκουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας κ. Ξενοφών Δεστέφανος μαζί με τον γλύπτη καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιο Καλακαλλά.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι πολιτιστικών προγραμμάτων παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2016 στα τηλ. 2104124182 και 6937244438 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «CARTE POSTALE (ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ»

Πειραιάς, 10-11-2016

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
«CARTE POSTALE (ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά - Τομέας Πολιτιστικών διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση για Διευθυντές σχολικών μονάδων όπως και Εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στη δράση «CARTE POSTALE (ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ» την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (άνω φουαγιέ) και ώρα 12:00.

Οι δράσεις αυτές έχουν σκοπό τη δημιουργική ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας γύρω από το προσφυγικό θέμα, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν της ελληνικής πραγματικότητας και σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Χρυσάνθη Κουμπάρου ΠΕ02, Μαρία Νέζη ΠΕ02, Μέλισσα Χατζηιωάννου ΠΕ07, Κατερίνα Πολυμενοπούλου ΠΕ16 και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πειραιάς, 04-10-2016

Ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών

happy-kids-clipart-transparent

την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 4.30
στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ΗΣΑΠ

για θέματα που αφορούν στην προτεινόμενη θεματολογία
και τα θεματικά δίκτυα της σχολικής χρονιάς που διανύουμε,
στον καλύτερο προγραμματισμό επιμορφώσεων των συναδέλφων
και συντονισμό παρουσίασης δράσεων των σχολικών μονάδων,
όπως και στη συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
στα πλαίσια των δράσεων «Προσφυγικά».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
------•------
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ. ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2015-16

Πειραιάς, 23-06-2016

ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2015-16

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

10 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 15-04-2016

Η Δ.Δ.Ε. Πειραιά, στα πλαίσια αναβάθμισης του θεσμού του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, διοργανώνει δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών θεμάτων κ. Ανθής Γουρουντή και σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

1.    Συμπόσιο με θέμα «Σχολείο και Παραστατικές Τέχνες», τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

2.    Τελετή λήξης του 10ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

10 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 05-04-2016

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

10fest-math-theat

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΘΕΑΤΡΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
(ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ~ 4 ΜΒ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά φιλοξενεί στον πολυχώρο πολιτισμού Κώστας Κωσταράκος στα Καμίνια, το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, έναν θεσμό, πλέον, στον Πειραιά, ο οποίος πραγματοποιείται για 10η χρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι μαθητές της περιοχής μας και οι καθηγητές τους, έτσι ώστε το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου να αναβαθμίζεται και να ενδυναμώνεται χρόνο με το χρόνο. Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας στηρίζουμε το Φεστιβάλ, καθώς προάγει τη δημιουργικότητα των μαθητών, τους φέρνει σε επαφή με το Θέατρο και αξιοποιεί τα ταλέντα τους. Σας καλώ όλους να δώσουμε στα παιδιά μας το πιο θερμό χειροκρότημα.
Δήμαρχος Πειραιά
Γιάννης Μώραλης

Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι μαζί γιορτάζουμε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά! στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά λειτούργησαν φέτος 45 θεατρικές ομάδες από το υστέρημα χρόνου και το μεράκι της προσφοράς των εκπαιδευτικών μας και τη δημιουργική ορμή των μαθητών μας. Υπερήφανοι βρισκόμαστε στο πλάι σας στηρίζοντας τις προσπάθειές σας.
Να έχετε επιτυχία!
Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Νικόλαος Σπ. Μουμούρης

Για δέκατο χρόνο ο ανθός της θεατρικής σχολικής δημιουργίας δηλώνει την σφριγηλή του παρουσία του σε ένα θεατρικό φεστιβάλ που ξεκίνησε από τις σχολικές αυλές και έγινε θεσμός στην πολιτιστική ζωή του Πειραιά. Με όπλο τη θεατρική τέχνη εκπαιδευτικοί και μαθητές νικούν το φόβο το ζόφο της αποχής, δροσίζοντας το δέντρο της ζωής και της ελπίδας!
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Ε. Πειραιά
Ανθή Χ. Γουρουντή

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ: ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΠΑΝΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ

Πειραιάς, 23-02-2016

Επιμορφωτική συνάντηση Φιλαναγνωσίας
«Διαβάζοντας τον ποιητή Πάνο Κυπαρίσση»

lyk-ready-kyparissis-th

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Α. Γουρουντή, σε συνεργασία με τις σχολικές συμβούλους Φιλολόγων  κ. Χ. Κουμπάρου και κ. Μ. Νέζη, διοργανώνει Επιμορφωτική Συνάντηση Φιλαναγνωσίας «Διαβάζοντας τον ποιητή Πάνο Κυπαρίσση» - Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αγ. Ι. Ρέντη  (Αγ. Ι. Ρέντη 115).

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εκπονούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, πολιτιστικά προγράμματα φιλαναγνωσίας - θεάτρου - κινηματογράφου και τις παιδαγωγικές ομάδες αυτών.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί και το ντοκυμαντέρ «Ο Βυζαντινός Καβάφης» σε σκηνοθεσία Πάνου Κυπαρίσση και Φάνη Δούσκου.

europeanflag
icon-english icon-french icon-spanish
ευρωπαϊκά προγράμματα
european projects
projets européens
proyectos europeos
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

school-award

ΠΡΟΤΥΠΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ
ΣΧΟΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ
ΣΧΟΛΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΖΑΝΝΕΙΟ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
ΛΥΚΕΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΕΛ
ΚΥΘΗΡΩΝ

1ο ΓΕΛ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017-18

drama scripts plays

1ο ΕΠΑΛ
ΝΙΚΑΙΑΣ

ΤΕΛΕΤΗ
ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ

1ο ΕΠΑΛ
ΝΙΚΑΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΛΤΣΟΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

1ο ΓΕΛ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ
ΕΡΗ ΡΙΤΣΟΥ

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΝΙΚΑΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ
ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ
ΤΟΥ ΟΣΤΟΥ

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ
ΣΧΟΛΗ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ
ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

2ο ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
erasmus+

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ
ΣΧΟΛΗ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ, ΒΙΑ
ΚΑΙ ΙΠΠΟΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΖΑΝΝΕΙΟ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
ΛΥΚΕΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΦΗΒΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ Α
ΕΩΣ ΤΟ Ω

5ο ΓΕΛ
ΝΙΚΑΙΑΣ

ΟΡΝΙΘΕΣ

1ο ΓΕΛ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΦΙΛΟ(Ι)...ΞΕΝΟΙ

3ο ΓΕΛ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ο ΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
«ΑΝΟΙΞΗ»

ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ
«ΑΝΟΙΞΗ»

περισσότερα...

ΔΙ@ΥΓΕΙΑ