Ενημέρωση εκπαιδευτικών για τις σύγχρονες τάσεις του Κυβερνοεγκλήματος που σχετίζονται με ανηλίκους

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, στις 7 Φεβρουαρίου   και ώρα 12:30 με 15:30,  με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις του μέλλοντος».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τομείς παιδείας και ψυχικής υγείας για τις σύγχρονες τάσεις του Κυβερνοεγκλήματος που σχετίζονται με ανηλίκους και τα νέα εργαλεία που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πρόληψη της εγκληματικότητας στον Κυβερνοχώρο.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθες:

  • Προκλήσεις, Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση διαδικτυακών κινδύνων, όπως ο διαδικτυακός εξαναγκασμός και εκφοβισμός, η διαδικτυακή παραπλάνηση μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και διαδικτυακών παιχνιδιών, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκδικητική πορνογραφία και στοχοποίηση θυμάτων με προεκτάσεις και στον πραγματικό κόσμο.
  • Ο ρόλος της σύγχρονης τεχνολογίας στις μορφές εγκληματικότητας με εμπλοκή ανηλίκων, θύτες και θύματα.
  • Ευαισθητοποίηση και τρόποι καταγγελίας.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.