Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Εθνικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet)

diad-seminario-160124

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, ο Εθνικός Συντονισμός Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet) στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του ΥΠΑΙΘΑ διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Εθνικού Δικτύου UNESCO ASPnet όλων των βαθμίδων με θέμα το σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων με ενσωμάτωση στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με τη μεθοδολογία των 6 βημάτων της UNESCO. Στο σεμινάριο έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί από 23 σχολεία του Δικτύου από όλη την Ελλάδα, τα οποία προτίθενται να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σενάρια με ενσωμάτωση στοιχείων Ζωντανής Κληρονομιάς κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Η διοργανώτρια του σεμιναρίου, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου UNESCO ASPnet Βέρα Δηλάρη, αναφέρθηκε στις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος, η Κοινωνική Ανθρωπολόγος Έλενα Μπαζίνη, στέλεχος της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, εμβάθυνε στην έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την εισήγησή της «Συστήνοντας την Ζωντανή Κληρονομιά στις νεότερες γενιές», ενώ η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Χριστοδούλου, Πιστοποιημένη Εμπειρογνώμονας της UNESCO επί του θέματος, UNESCO ASPnet Focal Point για τα σχολεία του Πειραιά και στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καθοδήγησε τους εκπαιδευτικούς σε επιμέρους θέματα του εκπαιδευτικού σχεδιασμού με ενσωμάτωση στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σύμφωνα με τη μεθοδολογία των 6 βημάτων της UNESCO. 

Το σεμινάριο έκλεισε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, επίλυση τεχνικών θεμάτων και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων. 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.