ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πειραιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Σελίδα

NewsLetter N227 - ΠΕ86 -  18  Σεπτεμβρίου 2018

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ' Αθήνας, Λαδιάς Αναστάσιος


Ευρωπαϊκή εβδομάδα του κώδικα(EU Code Week):6-21 Οκτωβρίου 2018

 «…Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό…Ημάθηση για τον κώδικα μας βοηθά να κατανοήσουμε τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο γύρω μας, να διευρύνουμε την κατανόησή μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες για να διερευνήσουμε νέες ιδέες και να καινοτομήσουμε...»

 Δες  https://codeweek.eu/


 CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι και παίξτε!

 «…Το CodeAthon είναι ένα μαθητικό hackathonμη διαγωνιστικού χαρακτήραπου βασίζεται στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch... διοργανώνεταιστο πλαίσιο του Europe Code Week 2018από τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE... και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας στις18, 19 & 20 Οκτωβρίου2018. ...μπορούν να συμμετάσχουνμαθητές 8-16 ετών,σχηματίζονταςομάδες 2-3 ατόμων…Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες και μαθαίνοντας να εργάζονται ομαδικά...»

 Δες  http://wrohellas.gr/codeathon-eu-code-week-2018/


 Πρόσκληση: Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

 «…Οι Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί της Εβδομάδας Προγραμματισμού της ΕΕ είναι ενθουσιώδεις εκπαιδευτικοί, πρόθυμοι να διαδώσουν το όραμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, ενθαρρύνοντας περισσότερους μαθητές και σχολεία να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία...»

 Δες  https://oer.ellak.gr/2018/09/12/anichti-prosklisi-protopori-ekpedeftiki-tis-evropaikis-evdomadas-programmatismou/


 Coding Bootcamps: Επανειδίκευση σε Java και C#

 «…τα Coding Bootcamps της Alliance For Digital Employability επανειδικεύεσαι ως προγραμματιστής σε μόλις 12 ή 24 εβδομάδες. Το Coding Bootcamp 6 ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου...»

 Δες  https://www.lifo.gr/articles/choice/206965/to-coding-bootcamp-6-ksekinaei


 Συνέδριο eTwinning: Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα

 Ιωάννινα, 23-25 Νοεμβρίου 2018 με θέμα “Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”...»

 Δες  http://www.etwinning.gr/conf2018


 Wi-Fi: Πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία και την ασφάλεια

 «…η μη ιονίζουσα ακτινοβολία που εκπέμπουν όλες οι συσκευές, οι οποίες διαθέτουν εφαρμογές ασύρματου Διαδικτύου (Wi-Fi, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, bluetooth κ.λπ.) είναι πιθανώς καρκινογόνος, ενώ φέρεται να προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, να ευθύνεται για αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας και να εντείνει το οξειδωτικό στρες...»

 Δες  https://www.liberal.gr/arthro/220280/Cover-Story/2018/poso-epikinduno-einai-gia-tin-ugeia-kai-tin-asfaleia-gia-to-Wi---Fi.html


 Αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην 4η περίοδο επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

 «…Από 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην 4η περίοδο επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ (Οκτώβριος 2018– Ιανουάριος 2019)...»

 Δες  https://www.esos.gr/arthra/58753/apo-20-septemvrioy-oi-aitiseis-symmetohis-ton-ekpaideytikon-stin-4i-periodo-epimorfosis


 Εκπαιδευτικές δράσεις του "Δημόκριτου" για μαθητές

 «…Οι εκπαιδευτικές δράσεις για τους μήνες από Οκτώβριο 2018 έως Μάιο 2019 είναι οι εξής:(1)Βάσεις Δεδομένων – βάσεις για μια καλύτερη ζωή,(2) Τα ρομπότ παίζει(3) Αγώνες Mind Pong – Διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή(4)...»

 Δες  http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/gia-4i-hronia-oi-ekpaideytikes-draseis-toy-dimokritoy-gia-mathites-anoixan-oi


 Διδακτέα Ύλη Γενικής Παιδείας ΕΠΑΛ

 Δες επισυναπτόμενο “Μη Ύλη Γεν Παιδείας ΕΠΑΛ.pdf


Ενημέρωση για την εκπόνηση των Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών στο Γυμνάσιο

 Δες επισυναπτόμενο “Συνθετικές Δημιουργικές Γυμνασίου.pdf


Ερωτηματολόγιο “Το Π.Σ. για τις Τ.Π.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο”

 Δες επισυναπτόμενο “Μπέκος.pdf


Gaming: Panathinaikos-eSports

 Δες  https://paoesports.gr/


 Καινοτόμο ελληνικό αερόχημα “ιπτάμενη πτέρυγα”

 Δες  https://www.defence-point.gr/news/deth-kenotomo-elliniko-aerochima-iptameni-pteryga-dealer-rx-3


 Είμαι δασκάλα στην Αμερική

 «…Έχω πτυχίο master, 16 χρόνια προϋπηρεσία, δουλεύω σε 2 επιπλέον δουλειές και δίνω αίμα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου...»

 Δες  http://www.alfavita.gr/arthron/kosmos/eho-ptyhio-master-16-hronia-proypiresia-doyleyo-se-2-epipleon-doyleies-kai-dino-aima


 Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Κίνητρο σε νέους για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών

 «…Πώς μπορεί να ειδοποιηθούν σε στιγμή κρίσης δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες αποδέκτες συγχρόνως και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού;...»

 Δες  http://www.iefimerida.gr/news/443023/kinitro-se-neoys-gia-ti-dimioyrgia-kainotomon-efarmogon-dinei-o-diethnis-aerolimenas


 Brain drain: Μύθοι και αλήθειες

 «…αυτοί που έφυγαν δεν συνιστούν μια αδιαφοροποίητη κατηγορία, δεν είναι όλοι τους εξαιρετικοί επιστήμονες ούτε όλοι τους έχουν αναλάβει αξιοζήλευτες θέσεις στις χώρες που εργάζονται, με σημαντικό κοινωνικό status και αμοιβές. Και αναμφίβολα δεν έφυγαν οι καλύτεροι και άρα έμειναν πίσω οι χειρότεροι!...»

 Δες  https://www.anoixtoparathyro.gr/brain-drain-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82/


 Ποιος φοβάται τους ρομποτικούς στρατιώτες και γιατί η ΕΕ ζητά την απαγόρευσή τους;

 Δες  https://www.liberal.gr/arthro/219908/technologia/2018/poios-fobatai-tous-rompotikous-stratiotes-kai-giati-i-ee-zita-tin-apagoreusi-tous.html


 Τα ρομπότ δεν θα μας πάρουν τις δουλειές. Θα μας κάνουν να τις αγαπήσουμε περισσότερο

 «…Ακριβώς επειδή τα “ρομπότ” θα εξαλείψουν μεγάλο μέρος από το μόχθο και τη βαρετή εργασία, η δουλειά μας θα μας επιτρέπει να επιδεικνύουμε τις μοναδικές δεξιότητες και την ευφυΐα μας. Η ευημερία δεν μας κάνει οκνηρούς. Αντίθετα, αποκαλύπτει μέσα μας μια ισχυρή εργασιακή ηθική που ποτέ δεν ξέραμε πως διαθέτουμε. Η εργασία γίνεται διασκεδαστική. Κι έτσι, παρακολουθείστε το πώς αυξάνονται τα ρομπότ ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι δεν θέλουν να βγουν στη σύνταξη. Το βασικό είναι πως όταν οι άνθρωποι κάνουν αυτό που αγαπούν, μπορούν να εργάζονται απίστευτα σκληρά χωρίς να “δουλεύουν”...»

 Δες επισυναπτόμενο “εργάζονται χωρίς να δουλεύουν.pdf


Τι μαγειρεύει ο Τσε-παπαδάκης;

 Δες επισυναπτόμενο “ΆσπροΠιάτο_ΆσπροΠάτο.pdf 


 Προηγούμενα NewsLetters στη διεύθυνση

http://ιου-peiraia.att.sch.gr/plinetp/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=90


-Σχετικά με το παρόν NewsLetter

Τάσος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ΄ Αθήνας

Το παρόν NewsLetter, από το Δεκέμβριο του 2009, είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο, με σκοπό να ενημερώνονται κυρίως οι περίπου 700 εκπαιδευτικοί πληροφορικής των περιοχών ευθύνης μου.

Αν κάποιος λαμβάνει το NewsLetter και δεν τον ενδιαφέρει παρακαλώ να στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (να αποσταλεί από το email στο οποίο λαμβάνει το NewsLetter) με το αίτημά του για να διαγραφεί από τη λίστα (δεν θα είναι ο πρώτος και χωρίς παρεξήγηση).

 

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

ΣΗΜΕΡΑ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ