ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πειραιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Σελίδα NewsLetter N223 Σχ.Συμβ. Πληροφ.

NewsLetter N203 - 17 Μαΐου 2017

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ' Αθήνας, Λαδιάς Αναστάσιος


WRO Hellas: Θερινό Σχολείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 

«...Η υποστήριξη του θεσμού των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, καθώς και η προετοιμασία των ομάδων μας για τη βέλτιστη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής εξελίσσεται, με τη διοργάνωση του 2ου Θερινού Σχολείου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που απευθύνεται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώνονται από τον WRO Hellas, είτε ως προπονητές ομάδων είτε ως κριτές...» 

Δες  https://goo.gl/gPjqKn


 Παρακολούθησαν το σεμινάριο για την Python στα ΕΠΑΛ 

«...Βεβαιώνεται ότι οι 24 εκπαιδευτικοί, των οποίων τα ονόματα ακολουθούν, παρακολούθησαν το τρίωρο σεμινάριο «Η python στο πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα "Προγραμματισμός υπολογιστών"» που πραγματοποιήθηκε 4:30‐7:30 μμ, στο Ε.Κ. Ν. Σμύρνης, στις 3Μαΐου 2017, στο Ε.Κ.Ν. Σμύρνης...» 

Δες επισυναπτόμενο «παρακολούθησαν σεμινάριο Python ΕΠΑΛ.pdf»


Διευκρινίσεις για τον«Προγραμματισμό Υπολογιστών» της Γ΄ Τάξης των ΕΠΑ.Λ. 

«...Ο μαθητής/η μαθήτρια δεν χρειάζεται να γνωρίζει... τι είναι πλειάδα για να χρησιμοποιήσει το ιδίωμα a, b = b, a...» 

Δες επισυναπτόμενο «swap Python Γ ΕΠΑΛ.pdf»


MOOC: Innovative Collaborative Learning with ICT 

«...Course Dates: Jun 12 - Jul 17, 2017 (5weeks), Workload: 3 hours/week, Requirements: English or Spanish,Target Audience: The course is especially aimed at innovative Secondary, Vocational Training and Higher Education teachers (both in-service and pre-service)....» 

Δες επισυναπτόμενο «ClaTmooc.pdf»ή  https://www.canvas.net/browse/valladolid-en/courses/innovative-collaborative-learning-en


 Αποτελέσματα 8ου Διαγωνισμού Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2017 

Δες επισυναπτόμενο «ΔΤ-συνεδρίου-Σύρου.pdf»


Πόσο ευτυχισμένοι είναι οι μαθητές μας 

«...Η συμβολή των εκπαιδευτικών στην αίσθηση ευτυχίας των μαθητών θεωρείται για τους Έλληνες μαθητές πολύ σημαντική. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας (πιο ειδικά των επιστημών – science) θεωρείται ότι συμβάλλουν σημαντικότερα στη διαμόρφωση “ευτυχισμένων σχολείων” ή και “δυστυχισμένων σχολείων”. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι σε άλλες, θεωρούμενες ως “οργανωμένες” χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία κλπ, οι μαθητές αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από ό,τι ο γενικότερος πληθυσμός των χωρών τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί θεωρείται ότι διαδραματίζουν λιγότερο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της αίσθησης ευτυχίας...» 

Δες επισυναπτόμενο «Κονταξής.pdf»


Software Colony Europe 

«...All European states use software from Microsoft in their administrations – and are making themselves ever more dependent on the US corporation. Why that is so risky – technically and politically...»

 Δες επισυναπτόμενο «Software-Colony-Europe.pdf»


Οι χάκερς δεν καταλαβαίνουν τίποτα... 

«...Οι αναβαθμίσεις έχουν κι άλλες παράπλευρες συνέπειες. Όταν αναγκάστηκα να αναβαθμίσω το πρόγραμμα αλληλογραφίας Outlook, χρειάστηκα μήνες για να συνηθίσω τα νέα χρώματα και τις νέες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών που κάποιος στο Σιάτλ είχε αποφασίσει ότι θα έκαναν το πρόγραμμα πιο μοντέρνο. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να αφήσεις τα πράγματα όπως ήταν. Οι χρήστες μισούν αυτό το πράγμα, με αποτέλεσμα συχνά να μην κάνουν αναβάθμιση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα ασφαλείας...» 

Δες επισυναπτόμενο «Οι χάκερς δεν καταλαβαίνουν τίποτα.pdf»ή  http://mignatiou.com/2017/05/i-chakers-den-katalavenoun-tipota-ke-kanis-den-tous-stamata-i-nea-epithesi-ston-planiti/


 Η υπαιτιότητα για αυτή την κυβερνοεπίθεση ανήκει στην NSA 

«...Οι επιθέσεις της Παρασκευής φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που ένα κυβερνοόπλο που αναπτύχθηκε από την NSA, χρηματοδοτήθηκε από Αμερικανούς φορολογούμενους και εκλάπη από κάποιον αντίπαλο απελευθερώθηκε από κυβερνοεγκληματίες εναντίον ασθενών, νοσοκομείων, επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και απλών πολιτών...» 

Δες επισυναπτόμενο «υπαιτιότητα για την κυβερνοεπίθεση.pdf»


Επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές: Βicycool - τo έξυπνο σακίδιο ποδηλάτη 

«...Η ιδέα μας συμβάλλει στην ασφάλεια του ποδηλατικού κοινού και του δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει την περιπέτεια που ξεκίνησε από μία ιδέα. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece και πολύ χαρούμενοι που ανταμώσαμε χάρη σε μία ιδέα...» 

Δες επισυναπτόμενο «Βicycool.pdf»


ΣΕΒ: Η Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας - Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη 

«...Ζούμε ήδη στην ψηφιακή εποχή. Συμμετέχουμε στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μια επανάσταση που αλλάζει τα πάντα. Τον τρόπο που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε, που ζούμε.Όσες χώρες δεν συμμετέχουν στη ψηφιακή επανάσταση θα πάψουν να ανήκουν στα αναπτυγμένα κράτη.Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες δεν ακολουθήσουν την αλλαγή, θα μείνουν εκτός εποχής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα επιβίωσης και, σε δεύτερο χρόνο, ανάπτυξης...» 

Δες επισυναπτόμενο «ΣΕΒ.pdf»


Κινητήρας κατασκευασμένος από ελληνικά χέρια 

Δες επισυναπτόμενο «Κινητήρας turboprop.pdf»


«Τιτάνας»: Drone για μεταφορές από Έλληνα μηχανικό 

«...Ο "Τιτάνας" εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι μπορεί να σηκώσει βάρος και η διαφορά με τα υπόλοιπα drones, που μπορεί να αγοράσει κάποιος, είναι στη λειτουργία. Έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί κάθετα αλλά στη συνέχεια μπορεί να πετάξει σαν αεροπλάνο...» 

Δες  http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/09/eidhseis-tech-titanas-drone-gia-metafores-apo-ellhna-mhxaniko_n_16505488.html?utm_hp_ref=greeceή  https://goo.gl/8SWQQz


 Θανάσιμος κίνδυνος η φυγή πνευματικού δυναμικού 

Δες επισυναπτόμενα«φυγή δυναμικού-1.pdf» και «φυγή δυναμικού-2.pdf»


Ο Έλληνας “άρχοντας του χρόνου” 

Δες επισυναπτόμενο «Δημήτριος Ματσάκης.pdf»


 Οι δύο όψεις της πράσινης ενέργειας 

«...Η Κόστα Ρίκα αναμένεται το 2017 να διπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας προερχόμενη από ανεμογεννήτριες στα 393 MW. Αν γίνουν οι προηγούμενες υποθέσεις τότε προκύπτει πως θα χρειασθούν τουλάχιστον 79 τόνοι νεοδύμιου και 12 τόνοι δυσπρόσιου. Με λίγα λόγια, οι ανεμογεννήτριες της «καταπράσινης» Κόστα Ρίκα κάπου, σε κάποιο ορυχείο του πλανήτη έχουν συμβάλλει στην παραγωγή τουλάχιστον 91 τόνων αποβλήτων...»

 Δες επισυναπτόμενο «δύο όψεις της πράσινης ενέργειας.pdf»


Ούτε παράσιτα θέλουμε να είμαστε, ούτε είλωτες 

«...Αλλά τα οφέλη που θέλουν να αποκομίσουν οι Βόρειοι δεν είναι ακριβώς τα ίδια μ’ εκείνα που θέλουν οι Νότιοι. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Για τον Γερμανό και τον Ολλανδό το βασικό προσωπικό του επίτευγμα είναι τοπροϊόντης εργασίας του. Για τον άνθρωπο της Μεσογείου είναι η πράξη του....»

Δες επισυναπτόμενο «προτεσταντική εργασία.pdf» 


Προηγούμενα NewsLetters στη διεύθυνση

http://dide-peiraia.att.sch.gr/plinetp/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=90


-Σχετικά με το παρόν NewsLetter

Τάσος Λαδιάς, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ΄ Αθήνας

Το παρόν NewsLetter, από το Δεκέμβριο του 2009, είναι ένα ανεπίσημο έγγραφο, με σκοπό να ενημερώνονται κυρίως οι περίπου 700 εκπαιδευτικοί πληροφορικής των περιοχών ευθύνης μου.

Αν κάποιος λαμβάνει το NewsLetter και δεν τον ενδιαφέρει παρακαλώ να στείλει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (να αποσταλεί από το email στο οποίο λαμβάνει το NewsLetter) με το αίτημά του για να διαγραφεί από τη λίστα (δεν θα είναι ο πρώτος και χωρίς παρεξήγηση).

 

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΣΗΜΕΡΑ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ