ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πειραιά

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Σελίδα Επιμορφώσεις Ημερίδες-Εσπερίδες
Ημερίδες-Εσπερίδες

Διεξαγωγή Επιμορφωτικής εκδήλωσης "Διεθνής Διαγωνισμός Διαστημικής και Προγραμματισμού"

Εκτύπωση PDF

Οι μαθητές του Ζαννείου κατακτούν το διάστημα!

Η ομάδα ZanneioStardust του Ομίλου Αριστείας Προγραμματισμού και Διαστημικής του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, με υπεύθυνους καθηγητές τον Δρ. Σωτήρη Τσαντίλα και τον Δρ. Παντελή Μπουμπούλη, έφτασε για τέταρτη (!) συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του ZeroRobotics και ο κώδικας των μαθητών "έτρεξε" στο διάστημα.

Το "ZeroRobotics" είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που συνδυάζει γνώσεις Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας αλλά και Προγραμματισμού. ΣυνδιοργανώνεταιαπότοΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), τη NASA (National Aeronautics and Space Administration) καιτην ESA (European Space Agency). Οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν μικρούς τεχνητούς δορυφόρους, στη γλώσσα προγραμματισμού C, οι οποίοι εκτελούν αυτόνομα το πρόγραμμα των μαθητών σε μορφή πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα αυτό ξεκινάει κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου με διαφορετικό σενάριο και οι ομάδες βελτιώνουν καθημερινά το πρόγραμμά τους ώστε να υλοποιούν την αποστολή με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάθε φάση οι ομάδες με τη χαμηλότερη βαθμολογία αποκλείονται και στον τελικό του Διαστημικού Σταθμού φτάνουν μόνο οι καλύτερες στον κόσμο.

Το ZanneioStardust ως αρχηγός συμμαχίας με ένα Λύκειο από τις ΗΠΑ και ένα από την Αυστραλία έφτασε στην τελική φάση, αφού στους προκριματικούς τερμάτισε 6ο από τις 200 ομάδες στον κόσμο που συμμετείχαν αρχικά! Ο τελικός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο διεθνή διαστημικό σταθμό υπό την εποπτεία των αστροναυτών που βρίσκονται εκεί, και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη διαδικασία μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Πολύς κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τελική φάση την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Μαθητές από σχολεία της περιοχής, γονείς, παλαιά μέλη του ομίλου καθώς και καθηγητές ήταν στο πλευρό της ομάδας μας.

Η ομάδα μας έκανε εντυπωσιακές νίκες και έφτασε ένα βήμα από την κορυφή, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον μεγάλο τελικό, ισοβαθμώντας έτσι στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τη δεύτερη ομάδα του άλλου ομίλου. Το μεγαλύτερο όμως βραβείο είναι ότι αυτοί οι μαθητές είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που είχαν τη δυνατότητα και την τιμή να εκτελέσουν το δικό τους πρόγραμμα στο διάστημα!

Οι μαθητές που πέτυχαν αυτή τη διάκριση αυτή είναι οι:

Βασίλαινας Αθανάσιος, Βατίστας Αναστάσης, Βατίστας Ανδρέας, Βουτιέρου Εμμέλεια, Δραβίλλα Φωτεινή-Μαρία, Θεοδοσίου Γιώργος, Καφετζής Δημήτρης, Μελάς Χρήστος, Μενέγου Ειρήνη, Μέξας Απόστολος, Μιχάλαινας Παναγιώτης, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος, Παπαδάκη Ελένη, Παπαδάκης Βασίλης, Παυλόπουλος Ιάσονας, Πίνα Δήμητρα, Πιτσαργιώτης Θωμάς, Πραματευτάκη Λουκία, Ράπαϊ Ριγκέλς, Σέττας Σταμάτιος, Τσακίρης Γιώργος, Φραγκουδάκης Κοσμάς – Στυλιανός.

 
ZanneioSpaceStation 

 

Eπιμορφωτική εκδήλωση "Διεθνής Διαγωνισμός Διαστημικής και Προγραμματισμού"

Εκτύπωση PDF
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το Ζάννειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πειραιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Πειραιά και τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κ. Γ. Παυλικάκη, μέλος του ΕΠΕΣ του Ζαννείου ΓΕΛ και ΠΕ03 κ. Γ. Μπαραλό και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνουν επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:
 
Διεθνής Διαγωνισμός Διαστημικής και Προγραμματισμού - Zero Robotics
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 από 14:00 έως 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80, 18534 Πειραιάς).
 
Η ομάδα Zanneio Stardust του Ομίλου Αριστείας του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τους Δρ. Σ. Τσαντίλα και Δρ. Π. Μπουμπούλη έφτασε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του διαγωνισμού Zero Robotics.
 
Το “Zero Robotics” είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που συνδυάζει γνώσεις Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας αλλά και Προγραμματισμού. Συνδιοργανώνεται από το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), τη NASA (National Aeronautics and Space Administration) και την ESA (European Space Agency). Οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν μικρούς τεχνητούς δορυφόρους, στη γλώσσα προγραμματισμού C, οι οποίοι εκτελούν αυτόνομα το πρόγραμμα των μαθητών σε μορφή πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα αυτό ξεκινάει κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου με διαφορετικό σενάριο και οι ομάδες βελτιώνουν καθημερινά το πρόγραμμά τους ώστε να υλοποιούν την αποστολή με τον καλύτερο τρόπο. Σε κάθε φάση οι ομάδες με τη χαμηλότερη βαθμολογία αποκλείονται και στον τελικό του Διαστημικού Σταθμού φτάνουν μόνο οι καλύτερες στον κόσμο.
 
Ο τελικός λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο διεθνή διαστημικό σταθμό υπό την εποπτεία των αστροναυτών που βρίσκονται εκεί, και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μέσω ζωντανής σύνδεσης.
 
Σκοπός της εκδήλωσης να παρουσιαστεί ο διαγωνισμός και να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία, καθηγητές, γονείς και φίλους να παρακολουθήσουν το μεγάλο τελικό του Zero Robotics 2017-18 και την προσπάθεια της ομάδας της εν λόγω σχολικής μονάδας.
 

Διεξαγωγή Εσπερίδας "Εκπαιδευτική Ρομποτική"

Εκτύπωση PDF

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διεξαγωγή της Επιμορφωτικής Εσπερίδας με θέμα:

«Η εμπειρία από την εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα σχολεία»

που διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής του Πειραιά και της Δ’ Αθήνας κ.κ. Ευ. Ζαχαράκη, Αν. Λαδιά, Χρ. Λαλαζήση και Λ. Σοφιανίδη, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πειραιά και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ’ Αθήνας και με την υποστήριξη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 από 16:30 έως 20:00 στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά (Πειραιώς και Επονιτών 21, Πειραιάς) και αφορούσε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας.

 

ΥΛΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Η εμπειρία τριών Ολυμπιάδων Ρομποτικής,
Γιώτα Τριανταφύλλου, Εκπαιδευτικός Λεοντείου Ν. Σμύρνης, Παρουσίαση(pdf)

Κανονιστικά πλαίσια σε διαγωνισμούς ρομποτικής,
Αμπαριώτης Απόστολος, ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ΄ Αθήνας, Παρουσίαση(pdf)

Η αναπαράσταση του κώδικα σε ένα ρομποτικό project,
Λαδιάς Αναστάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ’ Αθήνας, Παρουσίαση(pdf)

Διαγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική,
Γιάννης Τούρλος, Eκπαιδευτικός Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, Παρουσίαση(pdf)

 

Φωτογραφικό Υλικό από την Εσπερίδα: 

 

Εσπερίδα "Εκπαιδευτική Ρομποτική"

Εκτύπωση PDF
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Πειραιά και της Δ’ Αθήνας κ.κ. Ευ. Ζαχαράκης, Αν. Λαδιάς, Χρ. Λαλαζήση και Λ. Σοφιανίδης, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πειραιά και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ’ Αθήνας και με την υποστήριξη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, διοργανώνουν Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα:
 
robots
 

«Η εμπειρία από την εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα σχολεία»

 
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 από 16:30 έως 20:00 στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά (Πειραιώς και Επονιτών 21, Πειραιάς) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με την ένταξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο σχολικό περιβάλλον. Ομιλητές στην εσπερίδα θα είναι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιάδες Ρομποτικής, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, και θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους.
 
Η προεγγραφή των εκπαιδευτικών στη φόρμα  https://goo.gl/forms/2mBcqRQaSX2gqco12 μέχρι την παραμονή της εσπερίδας, είναι προϋπόθεση για τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
         
 

Διεξαγωγή Εσπερίδας Η "ώρα του κώδικα" στα ελληνικά σχολεία

Εκτύπωση PDF

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διεξαγωγή της Επιμορφωτικής Εσπερίδας με θέμα:

Η "ώρα του κώδικα" στα ελληνικά σχολεία

που διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής κ. Aναστάσιο Λαδιά και κ. Ζαχαράκη Ευάγγελο, σε συνεργασία με το το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Πειραιά και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δ’ Αθήνας και με την υποστήριξη του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά.

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 από 16:30 έως 20:00 στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά (Πειραιώς και Επονιτών 21, Πειραιάς) και αφορούσε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας και τη συνεργασία σας.

 

ΥΛΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης,
Αγορίτσα Γόγουλου, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Ε.Κ.Π.Α.,
Παρουσίαση(pdf)

Ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές για την καλλιέργεια δεξιοτήτων προγραμματισμού,
Ευάγγελος Ζαχαράκης, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Παρουσίαση(pdf)

Ο προγραμματισμός ως ραχοκοκαλιά ενός Ελληνικού Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής,
Λαδιάς Αναστάσιος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Πειραιά και Δ’ Αθήνας, Παρουσίαση(pdf)

Ο Προγραμματισμός στην Τέχνη - Η Τέχνη του Προγραμματισμού,
Πηνελόπη Μαλλιάρα, Σταυρούλα Γεωγαντάκη, Αθανασία Μπακαμήτσου, Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, Παρουσίαση(pdf) και Video

 

Φωτογραφικό Υλικό από την Εσπερίδα: 

 

 


Σελίδα 1 από 3

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ