ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΔΡΑΣ

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Την Παρασκευή 9/2/2024 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ύδρας, με πρωτοβουλία του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου, 5ωρη ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με θέμα «Βασική υποστήριξη της ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή».
Το σεμινάριο, βασισμένο σε βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης και κατά κύριο λόγο διαδραστικό, πραγματοποιήθηκε από τους εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Σκοπός του ήταν να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες για την αναγνώριση ή/και την αποτροπή της καρδιακής ανακοπής και να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να παρέχουν τη βασική υποστήριξη της ζωής με συνδυασμό θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Την επιμόρφωση, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας, παρακολούθησε το βοηθητικό προσωπικό των δύο σχολείων, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας καθώς και μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας. Στους εκπαιδευόμενους απονεμήθηκε πιστοποιητικό BLS (Basic Life Support) αναγνωρισμένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
Ευχαριστούμε θερμά το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ για την άμεση θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την εξ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων της επιμόρφωσης. Ευχαριστούμε πολύ, επίσης, τον Διευθυντή του Κουλούρειου Νοσοκομείου, ιατρό κ. Παναγιώτη Μανίκη για την αμέριστη βοήθειά του στη διοργάνωση και υλοποίηση της επιμόρφωσης.

 

1lyk kerats drasi anapir photo1 1lyk kerats drasi anapir photo2 1lyk kerats drasi anapir photo3
gym ydras avoithies 4          gym ydras avoithies 5 gym ydras avoithies 6 gym ydras avoithies 7
gym ydras avoithies 8  gym ydras avoithies 9  gym ydras avoithies 9b

       
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.