ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

2ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗ» - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Λευκοθέα Μοτσοβολέα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του  σχολείου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του  Διοικητικού Πρωτοδικείου  Πειραιά κ. Δήμο Χρυσό διοργάνωσαν στις 28 Φεβρουαρίου 2024  «εικονική δίκη» στην αίθουσα ακροάσεων του Πρωτοδικείου στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με αγορεύσεις που προετοίμασαν οι ίδιοι/ες πριν την επίσκεψη υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Διαμάντω Δανιγγέλη, Παρασκευής Καλογερά, Αλίκης Αντωνιάδου και Βιργινίας Πάλμου. Το σενάριο της εικονικής δίκης βασίστηκε στο βιβλίο του Ian McEwan, The Children Act. 

Επιπλέον, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν τόσο για τις αρμοδιότητες του εν λόγω  δικαστηρίου όσο και για τα επαγγέλματα του δικαστή, δικαστικού υπαλλήλου, δικηγόρου. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του διοικητικού δικαστηρίου, κύριο Δ. Χρυσό, που τους υποδέχτηκε εγκάρδια και απάντησε με υπομονή σε ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης σε τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

espgym-nikaias-aspaite

  

          

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.