Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Ιωνίδειο Σχολή, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Διημερίδα των Διευθυντών/ντριών όλων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης του Πειραιά.

Τη Διημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του/της Διευθυντή/ντριας στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Διαβεβαίωσε τους/τις  Διευθυντές/ντριες ότι θα είναι πάντα παρών στις δυσκολίες που θα ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και ότι θα συνδράμει το έργο τους σε κάθε περίπτωση.

 

05/09/2023

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στη Διημερίδα και τόνισε ότι βασική μέριμνα της ιδίας και της ευρύτερης ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βρίσκεται κοντά σε κάθε μαθητή/τρια και δίπλα σε κάθε εκπαιδευτικό, και να αφουγκράζεται τις ανάγκες που ανακύπτουν καθημερινά. Τη Διημερίδα τίμησε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, με μοναδικό στόχο την ομαλή λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των σχολείων. Τόνισε ότι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν, είναι και θα είναι  υψηλής προτεραιότητας στόχος για την Περιφέρεια Αττικής και την ίδια προσωπικά.

Η εκδήλωση διήρκεσε δύο ημέρες και παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τρέχοντα ζητήματα του εκπαιδευτικού χώρου της Δ.Δ.Ε. Πειραιά. Αρμόδιοι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου ανέπτυξαν σημαντικά θέματα και ενημέρωσαν τους Διευθυντές για χρήσιμα διαδικαστικά και θεσμικά ζητήματα.

 

06/09/2023 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.