ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – EOES 2024

Στις 17 Ιανουαρίου 2024, η ΔΔΕ Πειραιά, σε συνεργασία με το 6o ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και τα ΕΚΦΕ Πειραιά Καλλίπολης και Νίκαιας, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των μαθητών/τριών που συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους, στην τοπική προκριματική φάση του Διαγωνισμού - EOES 2024, προέβησαν στην απονομή επαίνων σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη των σχολικών κοινοτήτων, καθώς και στη βράβευση των προκριθέντων ομάδων μαθητών/τριών στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πρότυπου ΓΕ.Λ της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, ο κ. Πεφάνης Παναγιώτης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών και Οργανωτικός Συντονιστής του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, κλ. ΠΕ04, του ΕΚΦΕ Καλλίπολης κ. Γαβρίλης Ηλίας και του ΕΚΦΕ Νίκαιας κ. Χαραλαμπάτου Λιάνα, οι οποίοι είχαν υπ΄ευθύνη τους το συντονισμό και την υλοποίηση του διαγωνισμού EOES.

Η ολοκλήρωση της τοπικής φάσης του διαγωνισμού σηματοδοτεί την εκπροσώπηση του Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών από τα δύο (2) σχολεία με την υψηλότερη κατά σειρά βαθμολογίας στην Πανελλήνια φάση, στις 27 Ιανουαρίου 2024 ως εξής :

1. Πρότυπο ΓΕ.Λ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
2. 2ο ΓΕ.Λ Σαλαμίνας

Ακολουθούν τα συμμετέχοντα σχολεία:

2o ΓΕ.Λ Πειραιά 3ο ΓΕ.Λ Πειραιά
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΓΕ.Λ Αμπελακίων Σαλαμίνας
ΓΕ.Λ Καλλίπολης 4ο ΓΕ.Λ Κερατσινίου
Ζάννειο Πρότυπο ΓΕ.Λ Πειραιά Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d' Arc»
1ο ΓΕ.Λ Νίκαιας 5ο ΓΕ.Λ ΝΙΚΑΙΑΣ
1ο ΓΕ.Λ Σαλαμίνας 3ο ΓΕ.Λ Νίκαιας
1ο ΓΕ.Λ Περάματος  

 

Κλείνοντας, ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος συνεχάρη θερμά τους/τις Διευθυντές/ντριες, τους/τις εμπλεκόμενους/ες εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων και διακριθέντων σχολείων και, φυσικά, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ευχόμενος διακρίσεις και πάντα επιτυχίες! Τόνισε την αξία της στήριξης του εν λόγω θεσμού που έχει ως σκοπό την προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ανάπτυξη των πειραματικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών καθώς και τη χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινότητας. Επιπροσθέτως, επισήμανε πως πρόκειται για τον μοναδικό βιωματικό διαγωνισμό στον οποίο οι μαθητές/τριες εξετάζονται εργαστηριακά – σε πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, προάγοντας έτσι την ευγενή άμιλλα και την ομαδοσυνεργατικότητα. 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.