Ολοκλήρωση του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αττικής FIRST® LEGO® League Αθήνα,
βραβεία και προκρίσεις στον Ελληνικό Τελικό

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Καινοτομίας, FIRST LEGO League, η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έδωσε το παρών εκπροσωπούμενη από τον Υπεύθυνο του τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ. Βενιό Κωνσταντίνο συμμετέχοντας στην τελετή λήξης, βραβεύοντας τις επιδόσεις των ομάδων.

Η εκπαιδευτική ρομποτική προσφέρει στους μαθητές μια δυναμική και πρακτική προσέγγιση στη μάθηση που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια της τάξης. Καθώς αγκαλιάζουμε την ψηφιακή εποχή, είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε τους μαθητές μας με τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να ευδοκιμήσουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο.

Η εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμεύει ως πύλη προς αυτό το μέλλον, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Μέσω του σχεδιασμού και του προγραμματισμού των ρομπότ, οι μαθητές όχι μόνο κατανοούν πολύπλοκες έννοιες STEM, αλλά αναπτύσσουν επίσης τις βασικές δεξιότητες της συνεργασίας και της επιμονής.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.