Γεύμα εργασίας «Επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ναυτιλία» στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος παραβρέθηκε σε  γεύμα εργασίας με τίτλο: «Επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ναυτιλία» που φιλοξένησε η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, με επίτιμη προσκεκλημένη ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου.  

Μετά από μια ενδιαφέρουσα αρχική τοποθέτηση της κυρίας Υπουργού, ακολούθησε μια πολύ ζωντανή συζήτηση με πλήθος ζητημάτων με ερωτήματα από τα μέλη της Ναυτιλιακής  Λέσχη Πειραιά , σε θέματα όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, το «myNAT» και οι προοπτικές εργασίας στην στεριά και την θάλασσα.

Το σημαντικότερο από όλη την συζήτηση δεν ήταν μόνο οι επίκαιρες απαντήσεις της κυρίας Υπουργού, αλλά ο ορισμός συναντήσεων με τους ανάλογους φορείς για να επεξεργαστούν τα ζητήματα που αφορούν την Ναυτιλιακή κοινότητα.

Στις περιοχές αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πειραιά λειτουργούν 2 Επαγγελματικά Λύκεια με αμιγώς ναυτικές ειδικότητες και παράλληλα ο Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων προστίθεται και στα υπόλοιπα ΕΠΑΛ αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πειραιά.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος συζήτησε τους τρόπους διασύνδεσης των Ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση του Ναυτικού Επαγγέλματος είτε ως Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού είτε ως Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων ή ενώσεων όπως o Δρ. Γεώργιος Πατέρας - Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κα Μελίνα Τραυλού - Πρόεδρος της Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος - Πρόεδρος του ΝΑΤ, ο κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης - Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων, η κα Έλπη Πετράκη - Πρόεδρος της Wista International, ο κ. Διονύσιος Θεοδωράτος - Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, ο κ. Αντώνης Αγαπητός - Πρόεδρος του νέου Συνδέσμου Εφοπλιστών Ταχυπλόων και Κρουαζιέρας, ο  κ. Ιωάννης Μανιάτης - Πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η κα Σταυρούλα Αντωνάκου - Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, ο κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος - Δ/ντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο κ. Λευτέρης Παπαναστασίου - Πρόεδρος της ΕΚΟ, ο Πρόξενος της κοινοπολιτείας της Ντομίνικα κ. Χρήστος Βαρδίκος και ο κ. Δημήτριος Λεμονίδης - Επίτιμος Πρόξενος της Λιβερίας.    

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στην επίτιμη ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.