Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη», 15 & 22/05/2024

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της προκήρυξης του διαγωνισμού Ζωγραφικής Μαθητών/τριών Γυμνασίου Πειραιά με θέμα «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη», από το Ν.Α.Τ. με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, επισκέφθηκαν δύο σχολεία του Πειραιά η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου και  ο Διοικητής και ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, κος Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ενώ την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, για τον ίδιο σκοπό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ύδρας.

Ο Διευθυντής Δ. Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, μαζί με τους Διευθυντές των σχολείων και συνεργάτες του, υποδέχθηκε τους δύο επισκέπτες και δήλωσε ότι ο διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ένα σημαντικό ερέθισμα για τα παιδιά, προκειμένου να γνωρίσουν τις ευκαιρίες, που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα.  Μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα του Πειραιά ως του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και της φυσικής έδρας της μεγαλύτερης ναυτιλιακής δύναμης στον κόσμο! O Πειραιάς είναι ταυτισμένος με τη ναυτοσύνη και το ναυτικό επάγγελμα. Ένα επάγγελμα που παραμένει προσοδοφόρο, ενώ, ιδιαίτερα σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι σύγχρονο και ασφαλές, δίνοντας μία εξαιρετική επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης.

Η Υπουργός, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η νέα γενιά αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας. Παιδιά αυτής της γενιάς είχα την ευκαιρία να συναντήσω σήμερα στον Πειραιά με αφορμή τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη». Μια πρωτοβουλία που συνδέει τη νέα γενιά με τη ναυτοσύνη και αποτελεί πυξίδα για το ναυτικό επάγγελμα».                                            

Από την πλευρά του ο Διοικητής και Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, κος Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, δήλωσε: «Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι πάντα πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους μαθητές των γυμνασίων του Πειραιά για το ΝΑΤ και τον ισχυρό δεσμό, που συνδέει τον Πειραιά με το ΝΑΤ και την Ναυτοσύνη. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μια μοναδική ευκαιρία αυτός ο δεσμός να αποτυπωθεί μέσα από την φρέσκια ματιά των μαθητών της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η δράση θα προσφέρει ένα σημαντικό ερέθισμα στα παιδιά για να μάθουν περισσότερα για τις ευκαιρίες που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα. Η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα  αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας και βασική προτεραιότητα του Υπουργείου αλλά και προσωπικά της Υπουργού. Είμαι σίγουρος ότι τα έργα των παιδιών θα μας μαγέψουν και θα μας ταξιδέψουν και θέλω για μία ακόμα φορά να καλέσω όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Πειραιά να πάρουν μέρος, καθώς μπορούν πέρα από τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας να διεκδικήσουν μεγάλα και πολύ όμορφα δώρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολούθησαν την εκδήλωση εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και δήλωσαν έτοιμοι και έτοιμες να διεκδικήσουν μία διάκριση στο πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα, που τους απευθύνεται. 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.