ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΥΘΗΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ» (13-15 Νοεμβρίου 2023)

hmerida paidagwgikes proseggiseis afisa

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και τον Δήμο Κυθήρων, πλαισιώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» και διοργανώνει ενημερωτικές και επιμορφωτικές συναντήσεις από τις 13 ως και τις 15 Νοεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων στα Κύθηρα και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Project Κύθηρα: Ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» αποτελεί μία βιογραφική προσέγγιση της μεταναστευτικής ιστορίας, μια διαγενεακή και διαπολιτισμική έρευνα της ιστορίας της μετανάστευσης των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων. Σκοπό έχει να συγκροτήσει ένα αρχείο μνήμης, τιμώντας τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι ξεκινώντας από τα Κύθηρα με διαφορετικά όνειρα και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης. Κάποιοι επέστρεψαν, κάποιοι έμειναν για πάντα στη νέα πατρίδα, όμως όλοι έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία. Οι προσωπικές αυτές ιστορίες θα αναδυθούν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα γίνουν η αφετηρία, προκειμένου οι μαθητές να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες για την ανάδειξη της κριτικής κοινωνικής σκέψης, κύριου γνωρίσματος ενός ενεργού πολίτη, καθώς και τη διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ • ΑΦΙΣΑ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.