Την Τετάρτη 05/10/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά βρέθηκε στα Κύθηρα, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του εκπ/κού προγράμματος «Κύθηρα: ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» που υλοποιήθηκε από το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής σε συνεργασία με τις σχολικές μοναδες Α/βάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των Κυθήρων. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί βιογραφική προσέγγιση της μεταναστευτικής ιστορίας του νησιού και στοχεύει στη συγκρότηση ενός αρχείου μνήμης, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές και τις μαθήτριες – απογόνους εκείνων των ανθρώπων που πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 06/10/2022, ο Δ/ντής Δ.Ε. επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κυθήρων, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Χαρχαλάκη Ευστράτιο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Κομηνό Γεώργιο στο πλαίσιο μίας αγαστής συνεργασίας με προοπτικές ανάπτυξης των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ταξίδι στα Κύθηρα - που τα τελευταία δύο χρόνια μας έλειψε πολύ - είναι μια κατάκτηση των Κυθήρων, μια εμπειρία ζωής που πλουτίζει τη σχολική, αλλά και την κοινωνική ζωή του τόπου. Αποτελεί μια κατάδυση στις αναμνήσεις της μεταναστευτικής γενιάς των Κυθηρίων μέσα από ιστορίες ζωής, πολλές εκ των οποίων κρύβουν πόνο και δάκρυα, αλλά και το όνειρο επιστροφής στο νησί τους.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε και θα έχει τη στήριξή μου ως Διευθυντή Δ.Ε. για να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να γεμίζει με μνήμες και φως τις ζωές όλων μας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.