ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ –ΣΤΟΧΕΥΩ»
ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 23.02.2023, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, παραβρέθηκε στο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου θηλέων Πειραιά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Το φεστιβάλ, που πλαισίωσαν περισσότεροι/ες από διακόσιοι/ες μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, περιελάμβανε βιωματικές δράσεις και ομιλίες για τους μαθητές/τις μαθήτριες, καθώς και επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαιδευτική κοινότητα από εξειδικευμένα στελέχη, ψυχολόγους και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, κ. Κυριακή Γ. Μπουρδάκου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κ. Δέσποινα Αρβανίτη, καθώς και η Δ/ντρια του Ραλλείου ΓΕΛ κ. Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Δ/ντής του Ραλλείου Γυμνασίου θηλέων Πειραιά κ. Δημήτριος Δημητρόπουλος.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δ/ντής της Δ.Ε. συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες στην εκδήλωση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η σωστή καθοδήγηση των νέων στην απαιτητική διαδικασία της διερεύνησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους, των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων τους, καθιστά σημαντική την παροχή - με οργανωμένο τρόπο - πληροφοριών για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.