ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τη Δευτέρα 13.03.2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παρακολούθησε τις εργασίες της  Ημερίδας με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» που διοργανώθηκε – εξ αναβολής - με μεγάλη επιτυχία από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά και το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, των βουλευτών Α’ Πειραιά & Νήσων Κων/νου Κατσαφάδου, Νικόλαου Μανωλάκου, Ιωάννη Μελά, Θεόδωρου Δρίτσα, του βουλευτή Β΄ Πειραιά Δημητρίου Μαρκόπουλου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα. Το παρών έδωσαν επίσης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, η Κοινοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΓΚ του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου, κ. Ρωξάνη Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος της UNESCOΠειραιώς και νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, αλλά και πλήθος εκπροσώπων και φορέων της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Μπουρδάκου βράβευσε τις γυναίκες που εργάζονται στη Διεύθυνση Καθαριότητας, τις εθελόντριες του αγκαλιάΖΩ, τις εργαζόμενες στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και τις γυναίκες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τη σημαντική συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Ραλλείου Γυμνασίου θηλέων και το μουσικό δρώμενο των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου. Οι γυναίκες και μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά έκλεισαν την σημαντική αυτή εκδήλωση με την παρουσίαση των εργαστηρίων της ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου του Δικτύου.

Η συμβολή και υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Ραλλείου Σχολής θηλέων υπήρξε σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η Διευθύντρια του Ραλλείου Γενικού Λυκείου, Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, Δημήτριος Δημητρόπουλος παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της ημερίδας αφιερωμένης στη γυναίκα.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.