ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ:
Έμφυλες Ταυτότητες και Σχολείο

kallitexniko emfyles taytotites img

Το προηγούμενο διάστημα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμμετείχε επιτυχώς σ' ένα πρόγραμμα για τις έμφυλες ταυτότητες, σε συνεργασία  με το Ωδείο Αθηνών. Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε δράσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας καθώς και την επιμόρφωσή των καθηγητών και των καθηγητριών του σχολείου μας σε θέματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σε συνέχεια,  αυτής της δράσης και ύστερα από αιτήματα συναδέλφων/ισσών διοργανώνεται από το σχολείο μας ημερίδα για τα ζητήματα των έμφυλων ταυτοτήτων και τον τρόπο διαχείρισής τους στο σχολείο.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο σχολείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 98 Κερατσίνι, Σάββατο 6 Μαΐου 9:30-14:00 και θα μεταδοθεί απο το κανάλι μας (https://youtube.com/live/Qta1kBCxay4). Στην ημερίδα συμμετέχουν φορείς και ομάδες που ασχολούνται με θέματα έμφυλων ταυτοτήτων στην εκπαίδευση (Συνήγορος του Παιδιού, Πολύχρωμο Σχολείο, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Orlando), καθώς και η Επιτροπή Διεπιστημονικής Συνεργασίας του σχολείου (Α΄ ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά). Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και μαθήτριες.

Καθώς τα θέματα  φύλου έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο και τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού με έμφυλο πρόσημο είναι σε έξαρση (κατακόρυφη αύξηση περιστατικών βίας στα σχολεία μέσα στο 2023), κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να αποτελέσουν θέμα προβληματισμού και συζήτησης στη σχολική κοινότητα. Στόχος από τη μια πλευρά είναι η διαχείριση αυτών των περιστατικών και από την άλλη ο επαναπροσδιορισμός της στάσης μας, προκειμένου να αντιλαμβανόμαστε και να στηρίζουμε τις ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας με γνώμονα τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συμπερίληψη.

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.