ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 27.04.2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παρακολούθησε τις εργασίες της  Ημερίδας με θέμα «Συμπερίληψη στην εκπαίδευση: Προοπτικές ένταξης και απασχόλησης» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης και το παρών έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας.

Στην έναρξη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικής και ΛΤΕ Δημήτριος Αράπης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτριος Καρύδης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και εκπρόσωπος του βουλευτού Α’ Πειραιά & Νήσων Ιωάννη Μελά Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού Προγραμμάτων Προστασίας Ευάλωτων Νοικοκυριών, Προσβασιμότητας ΑμεΑ και Δράσεων Αγωγής Κοινότητας του Δήμου Κορυδαλλού και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Σπύρος Κασιδιάρης. Το παρών έδωσαν, επίσης, η Κοινοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΓΚ του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου, Ρωξάνη Μπουρδάκου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι και φορείς σωματείων για άτομα ΑΜεΑ της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά, το οποίο απορρέει από τις αρχές και τις αξίες που θεμελιώνουν τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Σημαντική και συγκινητική υπήρξε η παρουσία στην Ημερίδα του Βαγγέλη Αυγουλά, δικηγόρου και ιδρυτή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια» και του δασκάλου του ειδικής αγωγής Αλέξη Γκλίνου, του πρώτου στην Ελλάδα που εφάρμοσε συστηματικά την ένταξη ομάδας τυφλών μαθητών σε κοινό δημοτικό σχολείο, οι οποίοι συντόνισαν την όλη εκδήλωση με τον ενθουσιασμό και την εμψυχωτική τους διάθεση.

Ο Διευθυντής του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης, Ιωάννης Κότσιρας και αρκετά μέλη του Συλλόγου καθηγητών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Η συμβολή και υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης υπήρξε σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της ημερίδας αφιερωμένης στη συμπερίληψη.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.