aeifor

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια των Υπευθύνων Π.Ε.) και ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νομαρχίας Πειραιά έχουν παράξει εκπαιδευτικό υλικό (Βιβλίο + CD) με τίτλο: "Ταξιδεύοντας με την αειφορία στον Αργοσαρωνικό" [αρχείο pdf μεγέθους 8.15MB]. Το υλικό αυτό αποτελεί μια βιωματική πρόταση ώστε οι εκπαιδευτικές επισκέψεις - σχολικές εκδρομές να αποτελούν πράγματι αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών, δεδομένου ότι η διεξαγωγή τους επιβάλλεται από τον παιδαγωγικό - μορφωτικό ρόλο του σχολείου. Μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικές επισκέψεις στα πλαίσια προγράμματος Π.Ε. ή άλλων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και για εκπαιδευτικές επισκέψεις, ανεξάρτητα από την υλοποίηση προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσής μας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων όχι μόνο στον Αργοσαρωνικό, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή παρουσιάζει μορφωτικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον (περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό, αρχαιολογικό, οικοτουριστικό, κ.ά.).
 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.