Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνει (δια του Υπεύθυνου Π.Ε.) σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. - Παιδαγωγικές προσεγγίσεις και διδακτικές στρατηγικές». Στόχος η καλύτερη οργάνωση των προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2013 (ημέρα Τρίτη, 14.00 – 18.00), στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1)

Η ημερίδα απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς που υλοποιούν για πρώτη φορά πρόγραμμα Π.Ε. ή έχουν μικρή εμπειρία. Σημειώνεται ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Π.Ε. θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για εκπαιδευτικές επισκέψεις στα ΚΠΕ. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις με θέματα:

  1. Μέθοδος Project – Υλοποίηση Προγράμματος Π.Ε. - Θεσμικό πλαίσιο, (Π. Μάναλης)
  2. Το θεματικό έτος του ενεργού πολίτη – Εργαστήριο  (Μπαζίγου Κατερίνα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας)
  3. Βιωματικά εργαστήρια για τις παρακάτω διδακτικές τεχνικές :
  • Μελέτη Πεδίου
  • Επισκόπηση απόψεων (Ερωτηματολόγια – συνεντεύξεις)
  • Παιχνίδι Ρόλων
  • Δομημένη συζήτηση σε ομάδες και στην τάξη (Π. Μάναλης – Λ. Μαργαρίτη)

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον Υπεύθυνο Π.Ε. στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά (2104118429) σύμφωνα με το υπόδειγμα (επισυνάπτεται) μέχρι τη Πέμπτη, 31/10/2013 και ώρα 12.00. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας (link: Νέα – Ανακοινώσεις) την 1/11/2013.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.