1ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

883th

To σχολείο μας μετείχε με εννέα μαθητές του στον διαγωνισμό για όλα τα σχολεία της Αττικής, με θέμα

«ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΑ»

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, κάθε μαθητής/-τρια έστειλε ένα έργο του σχετικό με την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ιστορία της Ευρώπης ή της ευρωπαϊκής Ένωσης και με κάποια από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσεία. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν και απ΄πο τις τρεις τάξεις. Συγκεκριμένα ήταν οι:

Α΄ τάξη: Γαραντωνάκης ΑντώνηςΒορλόκας ΕπαμεινώνδαςΚουτουπίδη Ειρήνη, Πολοντασβίλι Τέμο, Μαυροκεφάλου Ελλη-Θεοδώρα

Β΄ τάξη: Καψουλή ΦωτεινήΜπαρδοπούλου Αιμιλία-ΚατερίναΓάφος Παναγιώτης

Γ΄ τάξη: Γιαννικοπούλου Σταματέλα

Η συμμετοχή των μαθητών μας στέφθηκε από εξαιρετικές διακρίσεις, αφού το Πρώτο Βραβείο του διαγωνισμού πήρε ο Παναγιώτης Γάφος, το έργο του Επαμεινώνδα Βορλόκα της Α΄ τάξης, συμπεριελήφθη στα 10 καλύτερα από τα 1200 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και το έργο της Φωτεινής Καψουλή της Β΄ τάξης, φιλοξενήθηκε στην έκθεση στην οποία εκτέθηκαν τα 130 καλύτερα από τα 1200. (Δηλαδή διακρίθηκαν 3 από τα εννέα που στείλαμε και απέσπασαν βραβείο δύο από τα εννέα.)

Το σχολείο μας ήταν το μόνο που απέσπασε 2 βραβεία (Γάφος και Βορλόκας).

Για το έργο του Γάφου μίλησαν όλα σχεδόν τα μέλη της κριτικής επιτροπής που ήταν στην πλειοψηφία τους πανεπιστημιακοί και διακεκριμένοι καλλιτέχνες εικαστικών. Ο δε Παναγιώτης κέρδισε ένα 3ήμερο ταξίδι στο Παρίσι!

Δείτε τον νικητή δίπλα στο έργο του που φιγουράρει σε πολλές ιστοσελίδες, ΕΔΩ.

Το έργο του δείτε το ΕΔΩ.

Τέλος, δείτε γενικότερα για τη διοργάνωση, ΕΔΩ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.