[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στην Πινακοθήκη, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 20.00, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στην λόγια ελληνική μουσική με έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών (Ι. Βαλέτ, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Λάγιου, Γ. Μαρκόπουλου, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου, L.Mc Kennitt).
Το μουσικό σύνολο που συμμετέχει αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του Μ.Σ.Π. καθώς και τους καθηγητές του σχολείου Λίνα Κωσταρέλη (φλογέρα), Δημήτρη Ξενάκη (κιθάρα) και Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέττο).
Την επιμέλεια, ενορχήστρωση και διεύθυνση έχει ο καθηγητής του Μ.Σ.Π., μαέστρος και ενορχηστρωτής Δημήτρης Καραβέλης.

Μία μικρή παρουσίαση του Μ.Σ.Π.

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά Μουσικά Σχολεία της χώρας καθώς φέτος κλείνει 20 χρόνια γόνιμης παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς στην ευρύτερη κοινωνία του Πειραιά.
Τα Μουσικά του Σύνολα έχοντας κατακτήσει πολλά βραβεία και αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, έχουν εμφανισθεί σε αναρίθμητες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας καλλιτεχνική μέθεξη και προβάλλοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής και ξένης δημιουργίας. Παράλληλα στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά οι μαθητές βρίσκουν τον ιδανικό χώρο να συνδυάσουν γνώσεις υψηλού επιπέδου, τόσο στα γενικά, όσο και στα μουσικά μαθήματα και παράλληλα να εκφρασθούν ποικιλότροπα, συμμετέχοντας σε ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές δράσεις και δραστηριότητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Το ταγκό της Νεφέλης (Loreena McKennit-Χάρις Αλεξίου)

2. Όμορφη πόλη (Μίκης Θεοδωράκης)

3. Μαργαρίτα Μαγιοπούλα (Μίκης Θεοδωράκης-Ιάκωβος Καμπανέλης)

4. Πρωινό τσιγάρο (Νότης Μαυρουδής- Άλκης Αλκαίος)

5. Γειά και χαρά σου Βενετιά (Σταύρος Ξαρχάκος-Νίκος Γκάτσος)

6. Όμορφη και παράξενη πατρίδα (Δημήτρης Λάγιος-Οδυσσέας Ελύτης)

7. Θυμήθηκα μια θάλασσα (Ιωσήφ Βαλέτ -Έλενα Κυρίτση)

8. Ας κρατήσουν οι χοροί (Διονύσης Σαββόπουλος)

9. Πέρα από τη θάλασσα (Γιάννης Μαρκόπουλος-Ερρίκος Θαλασσινός)

Ο Υπεύθυνος Καθηγητής

Δημήτρης Καραβέλης (ΠΕ16)

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.