earthquakeΔιαχείριση Σεισμικού Κινδύνου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.»:  Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας και της μέχρι τώρα συνεργασίας μας για τη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στα σχολεία της χώρας, και λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο 4648/6-7-2009 της Γ.Γ.Π.Π.: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων», καθώς και το έγγραφο 148037/14-11-2008 της ΣΕΠΕΔ/ΥΠΔΒΜΘ: «Μέτρα για την Αντιμετώπιση Σεισμών – Πυρκαγιών – Πλημμυρών», σας γνωρίζουμε τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π., ο οποίος είναι ο αρμόδιος φορέας της χώρας για θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό, στην εκπόνηση, στο συντονισμό και στην παρακολούθηση του έργου της εκπαίδευσης και ενημέρωσης του πληθυσμού και στελεχών φορέων του δημοσίου, σε θέματα σεισμικής προστασίας και αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών που προέρχονται από σεισμούς.

Όπως ήδη γνωρίζετε ο Ο.Α.Σ.Π. μεταξύ άλλων στοχεύει στην ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους. Στην κατεύθυνση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε κάθε σχολική μονάδα θα πρέπει να υπάρχει, σε επίπεδο πρόληψης, μέριμνα ενεργειών που αφορούν στη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο Σχολείο. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν: τη σύνταξη ή την επικαιροποίηση του ήδη υπάρχοντος Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου, την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό.

Για πιο συγκεκριμένα κάντε κλικ ΕΔΩ.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», κάντε κλικ ΕΔΩ (ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ~11MB)

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.