7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Υγειονομική περίθαλψη για όλους

pagkosmia-hmera-ygeias-infographic-th

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Για το έτος 2019 είναι αφιερωμένη στην καθολική υγειονομική περίθαλψη μέσω της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Η Π.Φ.Υ. στοχεύει πρωτίστως στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, στη διατήρηση της ευημερία τους, και στην πρόληψη ασθενειών και παθήσεων.
Η Π.Φ.Υ. αποτελεί το πρώτο επίπεδο επαφής με το σύστημα υγείας, όπου άτομα, οικογένειες και ολόκληρες κοινότητες λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της υγειονομικής τους περίθαλψης — από την προαγωγή και την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας τους.
Η Π.Φ.Υ. καλύπτει την πλειονότητα των αναγκών υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών όπως η πληροφόρηση για τον τρόπο πρόληψης των ασθενειών, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, ο οικογενειακός προγραμματισμός, οι εμβολιασμοί και οι θεραπείας για χρόνιες ή και για βραχείες ασθένειες.
Η Π.Φ.Υ. αποτελεί έναν οικονομικά αποδοτικό και δίκαιο τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας στοχεύοντας στην φροντίδα των ανθρώπων και στη βελτίωση της ποιότητας υγείας και ευημερίας τους.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.