4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4lyk-koryd-philosophy-olympics

Ολοκληρώθηκε η 28η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε από τη Σλοβενία και διεξήχθη online από 28 έως 31 Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους δύο νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Και οι δύο μαθητές της ελληνικής αποστολής κατάφεραν να λάβουν σημαντικές διακρίσεις σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό συγγραφής φιλοσοφικού δοκιμίου στα αγγλικά και σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλοσοφικής σκέψης.
Συγκεκριμένα, ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Κουβαράς Δημήτριος έλαβε το χάλκινο μετάλλιο και ο μαθητής του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Τσιριγώτης Αναστάσιος έλαβε εύφημη μνεία. Μαθητές δημόσιων σχολείων και οι δύο, είχαν την πιο επιτυχημένη ελληνική παρουσία στα 28 χρόνια του θεσμού. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο καθηγητής κ. Παρούσης Μιχαήλ, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, φιλόλογος του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.