dntis photo

Μαζί Ξανά

Μετά από τρεις θητείες (Σαλαμίνα και Καμίνια) βρίσκομαι ξανά για μια τέταρτη θητεία στην υπέροχη κοινωνία της ΔΔΕ Πειραιά, με τις πρόσφατες αξιοκρατικές κρίσεις Στελεχών Εκπαίδευσης.

Τα καθήκοντα του Δ.Δ.Ε. είναι καθορισμένα από τον Ν. 4823/21 και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, όπως δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και η αγάπη του εκπαιδευτικού από όποια θέση κατέχει να παράγει έργο καλό για την σχολική κοινότητα.

Λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι να δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ορθούς ανθρώπους για την κοινωνία. Έχει χρέος να προβάλλει τις αξίες της ζωής, να ξυπνήσει στους μαθητές το καλό που έχουν μέσα τους….να τους δείξει πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος, αλλά και των συνανθρώπων τους.

Οι γνώσεις όμως εξελίσσονται, η τεχνολογία προοδεύει και νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες μπορούν, πραγματικά, να μετατρέψουν το σχολείο σε τόπο χαράς και δημιουργίας. Η επένδυση στη Γνώση έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα και, κυρίως, δημιουργεί ανθρώπους σκεπτόμενους, δημιουργικούς και ελεύθερους, δλδ Δημοκρατικούς Πολίτες.

Ο εκπαιδευτικός είναι στήριγμα, ιδέα, γιορτή, συζήτηση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσιτες, παγερές μορφές… έχουν Ιστορία, κουβαλούν μια Ζωή, αναζητούν την Αλήθεια.

Τους ξεχωρίζεις από τη ζωντάνια τους και τη διάθεσή τους για προσφορά. Ο εκπαιδευτικός δίνει από τον εαυτό του, από την ψυχή του κι από τον ελεύθερο χρόνο του. Γιατί αυτό είναι η εκπαίδευση: Επαγγελματισμός και Αγάπη, που θα αντιμετωπίσει και θα αξιολογήσει τον μαθητή πρώτα, ως Άνθρωπο και μετά ως κάτοχο Δεξιοτήτων και Επιστημονικών Γνώσεων…..και θα τον κάνει να νιώθει μοναδικός!

Σας προσκαλώ όλους στην φετινή εκπαιδευτική διαδικασία, σαν μια Πράξη Αγάπης και Δημιουργίας, για να μπορέσουμε μαζί να πάμε ακόμη πιο ψηλά το Δημόσιο Σχολείο.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Υ.Γ. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον προκάτοχο μου, καθηγητή Θρασύβουλο Μαραγκόζογλου για το καλό έργο, που παρέδωσε και την αγαστή συνεργασία του, με την διαβεβαίωση, ότι παραμένει πάντα κοντά μας.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.