Πειραιάς, 29-01-2021

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4lyk koryd euroscola logo

Το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση Euroscola του 2021 που πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2021 διαδικτυακά, με θέμα την κλιματική αλλαγή. Έλαβαν μέρος μαθητές 67 σχολείων από 24 χώρες της ΕΕ. Ο μαθητής του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Τσιριγώτης Τάσος υπέβαλε σε ζωντανή σύνδεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ερώτηση στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Rainer Wieland σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης. Επίσης, οι μαθητές Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αγορίδου Ιωάννα, Δελής Χρήστος, Θάνος Δημήτρης, Κατσικάρη Ανδρομάχη, Λουκάς Στέλιος και Παναγέα Σταυρούλα, συμμετείχαν με γραπτές ερωτήσεις και προτάσεις στην πλατφόρμα Slido. Την προετοιμασία των μαθητών επιμελήθηκαν οι καθηγητές πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Χατζημήτρου Ελένη, Τσιριγώτης Παναγιώτης και Μαγουλάς Ιωάννης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:

 

Πειραιάς, 23-11-2020

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

EYP-logo

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Πειραιά Καρδούλιας Αλέξανδρος ανήκει στους επιτυχόντες μαθητές της
41ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.
Ανάμεσα σε 30 μαθητές που επελέγησαν, τοποθετείται στην 27η θέση και αυτό αποτελεί τιμή για το σχολείο.

Πειραιάς, 02-10-2020

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

4-pontiakos-politismos-logo

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου Μαρία-Ελένη Ρόγκα, που συμμετείχε στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην κατηγορία ΠΟΙΗΣΗ, με το ποίημα «Αναστορώ σε, πατρίδα μου».
Υπεύθυνη προγράμματος Κουνανή Κων/να, φιλόλογος.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Πειραιάς, 21-09-2020

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ

lyk-kallip-pontiakos-politismos-th

Το Γενικό Λύκειο Καλλίπολης έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διακρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με το 2ο Βραβείο στην κατηγορία των Εικαστικών Έργων με την αφίσα του μαθητή της Α' Λυκείου Κοντοζανή Γεωργίου. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι η κ. Βεντούρη Ελένη ΠΕ02 και η κ. Πατέρου Κωνσταντίνα ΠΕ02.