1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό του ιστορικού ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε το Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο στο ντοκιμαντέρ

«Ο κύκλος της πέτρας»

που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου Έκτορας Βαλλιανάτος και Άτζελα Τσέρρι, Δημήτρης Τσάκωνας, Δημήτρης Αλεξόπουλος. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λουϊζα Κουστουμπάρδη

2ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Κατά το Σχολικό Έτος 2015-16, οι μαθητές του 2ου Λυκείου Κορυδαλλού, Ανδριόπουλος Ανδρέας και Γελαδάκη Στέλλα της Γ' Τάξης, ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, κερδίζοντας το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 200 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

2lyk-kory-gender-poster-th

http://2014-artseducation.blogspot.gr/2016_03_01_archive.html

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

3ο Βραβείο στην Εκστρατεία ecomobility 2015-16

gym-aiant-people

Την 3η καλύτερη εργασία είχε το Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας στην εκστρατεία οικολογικής μετακίνησης 2015-16. Η ομάδα μας, (οι μαθητές και μαθήτριες Σωτηρίου ΧριστιάνναΜπούτση Βιολέτα, Γκεζέπογλου ΠαρασκευήΜητράκης Δημήτρης, Πουλίδου Αναστασία, Μιχαλάκης Στέλιος, Κωνσταντινίδου Ντέμη και Κουτσούκου Σοφία, και οι καθηγητές Κανάκη Μαίρη και Τσιμούρας Δημήτρης, αισθάνεται υπερήφανη για τόσο για το σύνολο της πορείας της, όσο και για το τελικό αποτέλεσμα και ευελπιστεί κάποιες από τις προτάσεις της να υλοποιηθούν για το καλό του νησιού μας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

3ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Το Δέντρο της Ζωής στο E2 Educator Exchange της Microsoft στη Βουδαπέστη

3lyk-kerats-04

To Future Class – Tree of Life είναι η περιβαλλοντική δραστηριότητα των εκπαιδευτικών Περιμένη Κυριάκου και Σταματίου Δήμητρας και των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου. Το Δέντρο της Ζωής είναι μια δραστηριότητα σχεδιασμένη στο πλαίσιο «Διδασκαλία και Μάθηση για ένα Βιώσιμο Μέλλον» και ενσωματώνει τέσσερις βασικούς στόχους της UNESCO για τον 21ο Αιώνα: Βιοποικιλότητα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Νερό, Βιώσιμος Τρόπος Συμπεριφοράς. Οι μαθησιακοί στόχοι της δραστηριότητας σχετίζονται με τις Δεξιότητες Ζωής του 21ου Αιώνα και η Διδακτική Μέθοδος – Future Class, που ακολουθείται είναι πρωτοποριακή, βασιζόμενη μεταξύ άλλων, στη Συνεργατική μέθοδο, σε βασικές ομάδες και ομάδες ειδικών, στο εργαλείο διαχωρισμού ομάδων, στη φθίνουσα καθοδήγηση και στη χρήση ψηφιακών εργαλείων.   

3lyk-kerats-01th 3lyk-kerats-02th 3lyk-kerats-03th

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

euroscola-banner

Η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Ελένη Μπέλκα επιλέχθηκε ως μια από τους 24 μαθητές που θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην ημερίδα που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την 13η Μαΐου 2016, μετά  από συμμετοχή της στο γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα Euroscola. Υπεύθυνη καθηγήτρια Γλύπτη Μ.

ScienceParliament

To 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο για την Επιστήμη, που θα γίνει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στις 22-27 Ιουλίου 2016.
Ως εκπρόσωπος του σχολείου μας με θέμα: «Ο «ενισχυμένος» άνθρωπος: η βελτιστοποίηση του ανθρώπου» επιλέχθηκε ο  Κοτσώνης Θεοφάνης. Υπεύθυνη καθηγήτρια Πλέσσα Μ.

1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ScienceThroughTheater

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, έλαβε μέρος στη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Aula  της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ήταν συνδιοργάνωση της Science View, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με την υποστήριξη του NOESIS (Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας), του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS (Deveoloping an Engaging Science Classroom) και ήταν βασισμένη στο παιδαγωγικό πλαίσιο του έργου CREATIT).
Το σχολείο τελικά απέσπασε το πρώτο βραβείο για την Καλύτερη Συνολική Παρουσίαση, το πρώτο βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας, όπως  και ειδική διάκριση  για την απόδοση επιστημονικών εννοιών μέσα από το Χορό.
Υπεύθυνοι καθηγητές για τη δράση ήταν οι Σαραντίδης Χαράλαμπος και Μανδοπούλου Αγγελική.
Συμμετείχαν συνολικά 30 μαθητές του σχολείου.

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

EME-logo

Ο μαθητής του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας Κυρτάτος Βαρίνος Γεώργιος βραβεύτηκε με το Γ' βραβείο στον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά

Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

που διοργανώθηκε κατά το σχ. έτος 2015-16 από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.)

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Cyprus

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Κύπρο με τίτλο «Δεν ξεχνώ-διεκδικώ-δημιουργώ» στο σχολείο μας πήρε το 1ο βραβείο η μαθήτρια της Γ' τάξης Λάνι Αλεξία στην κατηγορία «Παραμύθι».

ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

3η θέση στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείων

zanneio-robot1Το Σάββατο 3/10/2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πλαίσιο της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό «World Robot Olympiad». Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη και διοργανώθηκε από τον WRO Hellas, Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (STEM).

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την ομάδα "Talk Nerdy to me" την οποίαν αποτελούν οι Γιαννούτσος Ανδρέας (Γ1), Στρατηγού Ψαρρά Μαρία (Γ3) και Μαργαρίτης Βίκτωρας – Μηνάς (Β2).
Ανάμεσα στις 15 ομάδες Λυκείων που συμμετείχαν στον τελικό – η προκριματική φάση για το νομό Αττικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 – η ομάδας μας τερμάτισε τρίτη στο Β' διαγωνιστικό γύρο κατόπιν ισοβαθμίας στην 2η θέση στον Α' διαγωνιστικό γύρο.

zanneio-robot2Στα πλαίσια του θέματος "Ρομποτικοί Εξερευνητές - Ορειβασία", οι μαθητές Λυκείων κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ επιφορτισμένο με την περισυλλογή εφοδίων και την παράδοσή τους σε καταφύγια που βρίσκονταν ψηλά στα βουνά, με βάση διαθέσιμα στοιχεία που αφορούσαν στο περιβάλλον και τη θέση κάθε εφοδίου που έπρεπε να συλλεχθεί. Όσο πιο κοντά μπορούσαν να μεταφέρουν τα εφόδια στη θέση εναπόθεσής τους με προσοχή, ώστε το ρομπότ να μην γλιστρήσει και πέσει από το βουνό, τόσο υψηλότερη και η βαθμολογία.

Την προετοιμασία της ομάδας των μαθητών επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Τέγκερη Εύα (ΠΕ19).

Το μέλος της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας Γιαννούτσος Ανδρέας (Γ1) έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στο Κατάρ (6-8/11/2015) και με την ομάδα του κατέλαβε την 17η θέση παγκόσμια.

3ο ΕΠΑ.Λ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Στα πλαίσια του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού, για τον έλεγχο του καπνίσματος πλήθος μαθητών έλαβαν συμμετοχή με τα έργα τους. Κατόπιν συνεδρίασης για την βράβευση των μαθητών, η κριτική επιτροπή αποφάσισε την απονομή του δεύτερου βραβείου στο 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά με το έργο

«Το κέρδος του Καπνιστή»

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 στην αίθουσα ΄Ζακλίν ντε Ρομιγύ΄ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι),στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», από την Α.Ε. Πρόεδρο Δημοκρατίας Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Για να δείτε τα έργα: www.smokefreegreece.gr

Αποτελέσματα διαγωνιστικού τμήματος
15ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας
Camera Zizanio

zizanio-th

Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Λυκείου Κερατσινίου μετά την περυσινή επιτυχία της με την κατάκτηση του 3ου βραβείου, φέτος θριάμβευσε αποσπώντας με την ταινία « Τι τους νοιάζει»:

• Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Γ΄ κατηγορία 17-20 ετών 
• Το Ειδικό ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν περήφανους για την ποιότητα του έργου της εκπαιδευτικής μας κοινότητας η οποία στο πλαίσιο των πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων δίνει τον καλύτερό της εαυτό επιλέγοντας την θεραπεία της τέχνης ως απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ο Ρεμούνδος Κωνσταντίνος, μαθητής της Γ' τάξης, αθλητής του Κανόε-Καγιάκ έχει λάβει τις εξής τιμητικές διακρίσεις:

• Δίπλωμα για την 1η νίκη του στο Τκ2 Special Olympics 200μ στους 2ους Διασυλλογικούς Αγώνες ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ "ΣΟΥΔΑ 2015".
• Δίπλωμα για την 1η νίκη του στο αγώνισμα 500μ Τκ2 Special Olympics (22-29) Σειρά Α', στη διοργάνωση "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2015".
• Δίπλωμα για την 3η νίκη του στο Τκ1 Special Olympics 200μ, στους 2ους Διασυλλογικούς Αγώνες ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ "ΣΟΥΔΑ 2015".
• Δίπλωμα από τον ΕΝΟΑ για την 3η νίκη στο αγώνισμα Κ2, τον Οκτώβριο του 2015.
• Τιμητική διάκριση από το KAYAK GREECE και τον Ν.Α.Σ. για την προσφορά του στην υλοποίηση της σειράς αθλητικών-κοινωνικών εκδηλώσεων KAYAK GREECE 2015.
• Δίπλωμα συμμετοχής του απονεμήθηκε από την πόλη του Λος Άντζελες για τη συμμετοχή του στους Special Olympic Word Games τον Ιούλιο του 2015.