1) 1η θέση στο Διαγωνισμό Φυσικής, που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Καλλίπολης, για τα σχολεία του Πειραιά, για το 2013-14.physics-clipart-science physics

2) Συμμετοχή μαθητών θεατρικού πολιτιστικού προγράμματος, στα Αγγλικά, σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Δήμου Πειραιά το 2013-14.

3) Διακρίσεις μαθητών μας

σε πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις:

1η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νέων 2012 (Ελ. Πλευρίτου),
1η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νέων 2013 (Ελ. & Β. Πλευρίτου),
1η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών 2013 (Ελ. & Β. Πλευρίτου),
3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών 2013 (Ελ. Πλευρίτου),
1η θέση σε 3 πανελλήνια πρωταθλήματα Taek-won-do (Π. Καρβούνης) 2012, 2013 και 2014,
1η θέση σε 6 πανελλήνια πρωταθλήματα Taek-won-do (Τ. Καρβούνης), 2010-14,
4η θέση, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taek-won-do (Τ. Καρβούνης), 2013,
3η θέση, παγκόσμιο πρωτάθλημα Taek-won-do (Τ. Καρβούνης), 2014,

στον Κλασσικό Αθλητισμό, σε τοπικές διασχολικές αθλητικές διοργανώσεις:

1η θέση στο Άλμα εις ύψος της Σ. Κουόλ, 2014,
3η θέση στα 100 μ. της Α. Κουόλ, 2014.

4) Διακρίσεις των ομάδων του σχολείου μας σε τοπικές διασχολικές αθλητικές διοργανώσεις:

1η θέση στη Πετοσφαίριση Κοριτσιών Γυμνασίων, 4-4-2011,
1η θέση στη Πετοσφαίριση Κοριτσιών το Μάιο 2012,
1η θέση στη Καλαθοσφαίριση Αγοριών τον Μάιο 2012,
3η θέση στη Καλαθοσφαίριση Αγοριών τον Μάιο 2013,
1η θέση στη Πετοσφαίριση Κοριτσιών το 2014,

5) Βραβείο ΓΣ στην έκθεση Τεχνολογίας 2011-12

6) Συνεντεύξεις προσωπικοτήτων σε μαθητές μας, όπως του τ. προέδρου του ΟΠΑΝ κ. Γ. Σιγάλα, του χρυσού Ολυμπιονίκη στα Μαθηματικά Π. Λώλα (Αργεντινή 2012), της ηθοποιού Κ. Ρουγκέρη κ.α. στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, για την έκδοση της σχολικής εφημερίδας-περιοδικού «Μαθηματικές Λιχουδιές» από το 2011 έως και το 2014.

1. Το 2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου κατέλαβε την 6η θέση στον 4ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες «Πειραματίζομαι κι ανακαλύπτω» του ΕΚΦΕ ΝΙΚΑΙΑΣ μεταξύ 29 σχολείων του Πειραιά.
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που βραβεύτηκαν είναι:

Κάτρη Ελένη
Σακελλαρίου Αντώνιος
Τόφαλος Φίλιππος

2. Οι παρακάτω μαθητές μας, που έλαβαν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Β΄ Γυμνασίου, πέτυχαν με την επίδοσή τους να συμπεριληφθούν στους 115 πρωτεύσαντες μαθητές Πανελλαδικά:

Μουστάκα Μαριάννα (34η)
Καρούτσου Δήμητρα (53η)
Μπέλλος Στέφανος (86ος)

Το 4ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά το σχολικό έτος 2013-2014 είχε τις ακόλουθες διακρίσεις:

Ι. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Α) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ :

 • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Χειροσφαίρισης κοριτσιών που διεξήχθη από12 Μαΐου έως 14 Μαΐου στη Βέροια οι μαθήτριές μας κατέκτησαν την 3η θέσηdiploma

Τα μέλη της ομάδας

1) Μακρή Αλίκη, 2) Μανιά Αικατερίνη, 3) Τσαρκατσόγλου Μαρία, 4) Γέρλοβα Βαρβάρα, 5) Μπακιρλή Κωνσταντίνα, 6) Στασινοπούλου Ελένη, 7) Αϊβατίδη Ελευθερία, 8) Λογγοβίτη Χρυσάφω, 9) Κορογώνα- Ρόβη Νεφέλη, 10) Αλιόχινα Σνιζάνα, 11) Κόκκου Δέσποινα, 12) Ψηλολίχνου Ευαγγελία, 13) Ποταμίτη Μυρτώ

 • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Χειροσφαίρισης αγοριών που διεξήχθη από 12 Μαΐου έως 14 Μαΐου στη Βέροια οι μαθητές μας κατέκτησαν την 4η θέση

photo

Τα μέλη της ομάδας

1) Γουρδομιχάλης Χρήστος, 2) Αθανασίου Παναγιώτης, 3) Παπαδημητρίου Ταξιάρχης, 4) Μπαξεβάνης Αναστάσιος, 5) Τόμοβιτς Θωμάς, 6) Ταβλαρίδης Αργύρης, 7) Παλουμπής Αλέξανδρος, 8) Τσαμούρης Αλέξανδρος, 9) Σμαριανάκης Αθανάσιος, 10) Μαστροκούκος Αντώνης, 11) Μαρνάς Κωνσταντίνος

 

 • Επιτραπέζια αντισφαίριση: Ομαδικό : 8η θέση

Τα μέλη της ομάδας

1) Μιχαηλίδης Ηλίας, 2) Παλουμπής Αλέξανδρος, 3) Λάβδας Ηλίας, 4) Μπίας Σπύρος

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ:

Στασινοπούλου Ελένη: 4η θέση

Β) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ:

 • Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης αγοριών: 2η θέση
 • Τουρνουά ποδοσφαίρου αγοριών: Συμμετοχή
 • Τουρνουά ποδοσφαίρισης κοριτσιών: Συμμετοχή

Γ) 2η ΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:

 • Άλμα εις Μήκος: Κοντοστέργιος Ηλίας: 1η θέση
 • 100 μέτρα: Ζαρμπαλά Σοφία-Άννα: 1η θέση
 • 400 μέτρα: Μαρνάς Κωνσταντίνος: 2η θέση

Δ) ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 • Διαδημοτικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης αγοριών: 1η θέση
 • Διαδημοτικό Τουρνουά ποδοσφαίρου αγοριών: 2η θέση
 • Διαδημοτικό Πρωτάθλημα αγώνων Σκάκι: Πογοσιάν Πέτρος : 1η θέση
 • Διαδημοτικό Τουρνουά Πετοσφαίρισης Κοριτσιών: 3η θέση

Ε) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων : Σαλβάνος Νικόλαος, 1η θέση
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων Τσιμτσιλής Λουκάς, 3η θέση
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επ. Αντισφαίρισης : Μιχαηλίδης Ηλίας, 1η θέση

ΙΙ. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 • Η Δεμέστιχα Αναστασία, μαθήτρια της Β τάξης κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ 19 σχολείων (85 μαθητών) στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων με θέμα «Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη» και προκρίθηκε στην δεκάδα της τελικής φάσης. (Διοργάνωση: Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, 10 & 11 Μαρτίου 2014)
 • Οι μαθητές Βαρσάμος Ιωάννης, Κλήτσας Ευάγγελος, Καραγιωργάκη Δήμητρα και Παντελάκης Δημήτρης (ως αναπληρωματικός) κατέκτησαν την 5η θέση μεταξύ 24 σχολείων στον τοπικό διαγωνισμό ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας για πρόκριση στην EUZO 2014.
 • Ο Βαρσάμος Ιωάννης της Β τάξης συμμετείχε στον 28ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Χημείας - Ολυμπιάδα 2014
 • Συμμετοχή του Βαζακόπουλου Μιχάλη και της Χουλάκη Αφροδίτης, μαθητών της Β τάξης, στον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό την αιγίδα του Παν/μίου Πάτρας. (15-02-2014)

ΙΙΙ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 • Συμμετοχή στο «19ο Θερινό Σχολείο» του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Συμμετέχουν οι μαθητές: Βαρσάμος Ιωάννης, Καραγιωργάκη Δήμητρα και Τσόλης Λουκάς

 Το 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού είχε τις ακόλουθες συμμετοχές και επιτυχίες στους διασχολικούς αγώνες, γιά το έτος 2013-2014, που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού.

 • Αγώνες Πετοσφαίρισης κοριτσιών (Ασημένιο μετάλλιο)
 • Αγώνες Καλαθοσφαίρισης αγοριών (Χάλκινο μετάλλιο)
 • Συμμετοχή στο Ποδόσφαιρο
 • Συμμετοχή σε αγώνες Σκάκι
 • 1η θέση στον Πανελλήνιο Σχολικό Αγώνα Σκακιού η μαθήτρια του Β2 Λεμονή Μαρία Ιωάννα.
 • 2η θέση στους αγώνες στίβου 200μ. τρέξιμο, που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά στον Αγ. Κοσμά, η μαθήτρια του Β2 Ρασούλη Αναστασία.
 • Συμμετοχή στο διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Γ΄ Γυμνασίου στο ΕΚΦΕ Νίκαιας και έλαβε την 1η θέση στη Φυσική.
 • Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Μελοποιημένος Καμπανέλλης» παρουσιάστηκε σε 1η πανελλήνια θεατρική απόδοση το ανέκδοτο έργο «ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΟΓΟΚΤΙΣΙΑΣ», του Ι. Καμπανέλλη. Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 16-11-2013.
 • Σεπτέμβριος 2013: απόκτηση Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας eTwinning για το έργο "Europäischer Kalender der Jugendlichen" στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών.
 • Πρόκριση στην τελική φάση του μαθητικού διαγωνισμού «18ος ΛΥΣΙΑΣ 2014».
 • Η γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στους Μαθητικούς Αγώνες ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για το σχολικό έτος 2013-14, που διοργανώθηκαν από τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.
 • Η ανδρική ομάδα πετοσφαίρισης του σχολείου μας κατέλαβε την 1η θέση στους Μαθητικούς Αγώνες ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για το σχολικό έτος 2013-14, που διοργανώθηκαν από τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.
 • Ο μαθητής του Β1 Βησσαρίου Δημήτριος κατέλαβε την 1η θέση στα 150 μέτρα στους σχολικούς αγώνες Στίβου ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για το σχολικό έτος 2013-14, που διοργανώθηκαν από τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
zanneio1Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο 22-6-2013 στην Ελλη νογερμανική Αγωγή. Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων επιτυχιών (πρώτη θέση το 2009, δεύτερη το 2010, το 2011 και το 2012) με την ομάδα E-T TEAM, που αποτελείται από τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, Δήλερη Ειρήνη, Διακονά Μαρία και Κουγιουμτζή Ελένη με προπονητή τον καθηγητή Τεχνολογίας κ. Γιάννη Τούρλο, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Γυμνασίου, μεταξύ των 15 Γυμνασίων που διαγωνίστηκαν. Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας υπάρχουν στο σύνδεσμο http://gym-ralleion.att.sch.gr/wro.gr/wro2013.html.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σύνδεσμο http://wrohellas.gr/) συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) ο οποίος αποτελεί προκριματική διαδικασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα, που γίνεται τα τελευταία 11 χρόνια σε κάποια χώρα της Ασίας.

zanneio2Η ομάδα E-T TEAM εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε από 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με αντιπάλους ομάδες με τεράστια υποδομή και ιστορία στο χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και κατάφερε να πάρει μια θέση στις 80 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η συμμετοχή αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις μαθητριες μας να έλθουν σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά από όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, να αναπτύξουν τη λογική και την αναλυτική σκέψη τους και να αποκομίσουν εμπειρίες ανεπανάληπτες.

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η ομάδα volley του σχολείου μας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα σχολείων του κεντρικού Πειραιά. Σχετικό link: http://gym-ralleion.att.sch.gr/drastiriotites/volley.htm

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα σχολείων του κεντρικού Πειραιά.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

Μαθήτριες του σχολείου μας διακρίθηκαν στους μαθητικούς αγώνες στίβου. Συγκεκριμένα η μαθήτρια Ιωσηφίδου Νεφέλη πήρε την πρώτη θέση στο μήκος και η μαθήτρια Παρασκευοπούλου Αναστασία πήρε τη δεύτερη θέση στο δρόμο 100 μέτρων.

internetsafetyΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το σχολείο μας διακρίθηκε με το Label eSafety Χαλκού για τις προδιαγραφές e-Safety (Ασφάλεια στο Διαδίκτυο) λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στη χρήση του Διαδικτύου από τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς. Η διάκριση έγινε από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (ESAFETYLABEL.EU)

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 10 Μαϊου του 2014, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, απένειμε στη μαθήτρια του σχολείου μας Παρή Στεφανή, τον Α' έπαινο για τη συμμετοχή της στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης. Η απονομή έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος». Σχετικό link: http://gym-ralleion.att.sch.gr/Oi_mathitries/pari.pdf

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Στα πλαίσια του Πειραματικού Διαγωνισμού Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Καλλίπολης, το σχολείο μας με την τετραμελή ομάδα από τις μαθήτριες Αρμενάκη Αναστασία, Κουτσούπη Ηλιάννα, Μπουργάνη Αντιγόνη και Τσιντσιλίδα Ιωάννα, πήρε την 4η θέση σε σύνολο 13 Γυμνασίων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΧΟΡΟΣ

Η ομάδα χορού του σχολείου μας παρουσίασε δύο χορογραφίες (μοντέρνος και χιπ - χοπ) στο Φεστιβάλ χορού 2014 στο 1ο ΓΕΛ Ρέντη.

 ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι παρακάτω:
Ι.  Διεθνής Διαγωνισμός Γεωλογικής Φωτογραφίας στα πλαίσια της 27ης Gemin 2013 Διεθνούς Έκθεσης Ορυκτών, Απολιθωμάτων και Πολύτιμων λίθων που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC της Αθήνας στις 22-23-24 Νοεμβρίου και κέρδισαν την 1η θέση. Η μαθητική ομάδα του σχολείου που βραβεύθηκε είναι: Αρουκάτου Ηλιάνα (Γ1), Κοκκινοπούλου Μαρούσα (Γ1), Κοντογεώργης Γεράσιμος (Γ2), Κωνσταντόπουλος Σπύρος (Γ2), Μανέτα Θεώνη (Γ3), Μενεγέκης Κων/νος (Γ2), Περιβολάκη Ουρανία (Γ3), Πολίτη Κατερίνα (Γ3), Σκουλουδάκη Άννα (Γ3).
ΙΙ.  Διαγωνισμός της Μαθηματικής Εταιρίας «ΘΑΛΗΣ» βραβεύθηκαν οι μαθητές: Καλπαξής Γιώργος (Β2), Τσουκανάς Στέφανος (Β4), Ψαρρού Κωνσταντίνα (Β3)
ΙΙΙ. στο Διαγωνισμό Διηγήματος του Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη έλαβε 1ο Βραβείο η μαθήτρια Ρέτζικα Ηλέκτρα.
IV. 26ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Πειραιώς και Νήσων διακρίθηκαν οι μαθητές:

 1. Γιούνης Νικόλαος (Β) 2ος (Αργυρό μετάλλιο)
 2. Κοντιζάς Ιωάννης (Γ2) 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)
 3. Νεοκοσμίδης Ιωάννης (Γ3) 3ος
 4. Αλιφραγκής Ευάγγελος (Β3) 4ος
 5. Σύρμας Φίλιππος (Α3) 7ος
 6. Γεωργακάκης Νικόλαος (Α1) 10ος

ΠΡΟΤΥΠΟ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ : Α – ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
 • ΣΚΑΚΙ : Α – ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛ.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Γ/ΣΙΟΥ ΜΑΣ
 • ΣΚΑΚΙ : Α – ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Α- Γ/ΣΙΟΥ)
 • ΣΚΑΚΙ : ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΑΛΕΞΑΚΗΣ Γ.-1ος, ΓΡΑΦΑΚΟΥ Σ.-4η , ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.-5ος)
 • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : ΕΝΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ»
 • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ : ΕΝΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ»
 • ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΙΤΣΗ Β. ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ CASSINI ΤΗΣ NASA.
 • AΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-14, το σχολείο μας είχε τις παρακάτω διακρίσεις:

 • Η μαθήτρια-αθλήτρια Ισαβέλα Κοτσαχείλη της Β' τάξης, έτρεξε στην τελική σειρά των 1500 μέτρων του 57ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού (6-5-2014) στο ΟΑΚΑ, όπου κατέλαβε την 5η θέση.
 • Στους σχολικούς αγώνες πετοσφαίρισης (βόλεϊ), η ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση μεταξύ των σχολείων του Πειραιά

Το 1ο ΓΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ συμμετείχε στις παρακάτω αθλητικές δραστηριότητες και έλαβε τις παρακάτω διακρίσεις:

 • Την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων στο ομαδικό άθλημα μαθητριών.
 • Στην 16άδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων η ομάδα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Σαλαμίνας.

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΡΟΥ φέτος συμμετείχε, στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καρδίτσα.

Η παρουσίαση του προγράμματος των μαθητών της χορωδίας και της ορχήστρας ήταν εξαιρετική με αποτέλεσμα να κερδίσουμε μια θέση ανάμεσα στις τρεις καλύτερες χορωδίες για τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς στη Νάπολη της Ιταλίας.

Επίσης, πολύ σημαντικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ανέπτυξαν πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης για να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

4ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του σχολείου μας Νέγρης Δημήτριος του Ιωάννη και της Ευανθίας πέτυχε πρώτη νίκη στους πανελλήνιες αγώνες κολύμβησης των 400μ ελεύθερο ανδρών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ
3ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΤΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ 2013-14

ΠΟΙΟΙ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

ΠΟΤΕ

ΠΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

3ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Βραβείο στο Σχολείο που γίνονται πρωτοπόρες δράσεις

2013-14

Γραφεία Microsoft

MICROSOFT

3ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Βραβείο στο Σχολείο λόγω ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων

2013-14

Δραπετσώνα

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Περιμένης Κυριάκος (υποδ/ντής, ΠΕ17),
Σταματίου Δήμητρα (ΠΕ04.04)

2η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών

2013-14

Γραφεία Microsoft

MICROSOFT

Περιμένης Κυριάκος (υποδ/ντής, ΠΕ17)
Σταματίου Δήμητρα (ΠΕ04.04)

Τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεκ-13

Προεδρικό Μέγαρο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Χορευτική Ομάδα 3ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Διάκριση στην 11η Μαθητική Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών

Μαρ-14

Κερατσίνι

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Αντωνοπούλου (Β1)
Γιοβανίδη (Β1)
Ιωσηφίδης (Β2) και
Χιόνης (Β4)

Διάκριση στους Αγώνες Ρητορικής

Φεβ-14

Media Lab της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ/ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ

Κράβιετς Κλαούντια

Διάκριση στο Πρόγραμμα Euroscola 2014

Φεβ-14

Συμμετοχή με την ελληνική αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο

ΥΠΑΙΘ/ ΔΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χυσή Έλενα

Εκλογή ως Βουλευτής στο Πρόγραμμα Βουλής των Εφήβων

2013-14

Συμμετοχή στην ΙΘ΄Σύνοδο

ΥΠΑΙΘ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Γρίλλου Βαρβάρα

2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου

Μαϊ-14

ΟΑΚΑ

ΥΠΑΙΘ-ΓΡ.ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Πρέκκας Μανώλης

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών

Μαϊ-14

Μάλτα

ΓΓΑ

Δημόπουλος Θ. (Β2)
Θεοδώρου Ι. (Β2)
Ιωαννίδη Ι. (Α2)

Βραβεία στον 2ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό - Φωτογραφία & Βίντεο

Μαϊ-14

Κερατσίνι

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 1. Βράβευση του σχολικού περιοδικού «ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ» στον 20ο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων από «ΤΑ ΝΕΑ»: 1ο Βραβείο καλύτερου κειμένου εφημερίδας (διακρίθηκαν οι μαθήτριες Κοτσώνη Δώρα (Γ΄Λυκείου) και Πάμελα Βισνιόβσκα για τα κείμενά τους).
 2. 1ο Βραβείο ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το ποίημα του Παπαδάκη Γεώργιου «Το έξω».
 3. Τιμητική διάκριση – Έπαινος στις μαθήτριες Χατζημπίνου Ανθή (Γ' Λυκείου) και Ταραμπανκό Κατερίνα (Γ΄Λυκείου) από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για τα ποιήματά τους «Αναπνοή, η τελευταία» και «Ο τόπος μας» αντίστοιχα
 4. 1ο Βραβείο ποίησης στη Χατζημπίνου Ανθή (Γ΄Λυκείου) στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το ποίημα «Περί ελευθέρων πνευμάτων».
 5. Τιμητικές διακρίσεις για τα ποιήματα των μαθητών Παπαδάκη Στέλιου (Γ΄Λυκείου) και Ραχμανίδη Ευγενίας (Γ΄Λυκείου) στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
 6. Τιμητική διάκριση της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου στο ΚΠΕ Δραπετσώνας στο πλαίσιο προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σχολική Αυλή».

Το 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου κατέλαβε την 1η θέση στον 4ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες «Πειραματίζομαι κι ανακαλύπτω» του ΕΚΦΕ ΝΙΚΑΙΑΣ μεταξύ 29 σχολείων του Πειραιά.
Οι μαθητές της Γ' τάξης που βραβεύτηκαν είναι:

 • Καλογιάννης Ανδρέας
 • Ράπτη Κωνσταντίνα
 • Φατούρου Νεφέλη

Οι παρακάτω μαθητές μας που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό Μαθητικής Ζωγραφικής του Δήμου Κερατσινίου με θέμα «Θάλασσα πλατειά σ' αγαπώ γιατί μου μοιάζεις» βραβεύτηκαν:

 • Μακρινού Παναγιώτα
 • Λογοθέτη Μαγδαληνή
 • Καρρά Αικατερίνη
 • Ροπόκη Άρτεμις
 • Σακίρι Κωνσταντίν

Η μαθήτρια της Β' τάξης Μενεξή Ελένη πήρε την 3η θέση σε αγώνισμα Ζίου-Ζίτσου στο 5ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στη Θήβα.

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΣΤΙΒΟΣ

1η Θέση
Σταυρόπουλος Μανώλης, τάξη Β, 600μ τρέξιμο
Κορέτσι Ιωάννης, τάξη Α, 300μ τρέξιμο

2η Θέση
Κωνσταντινίδη Μαρία, τάξη Α, άλμα εις μήκος
Μούτσιος Ξενοφών, τάξη Α, 300μ τρέξιμο

3η Θέση
Σταυρόπουλος Χριστόφορος, τάξη Α, άλμα εις μήκος
Κέμου Όλγα, τάξη Α, άλμα εις μήκος
Τζιβελέκη Έλενα, τάξη Α, 150μ τρέξιμο
Ματράκης Κωνσταντίνος, τάξη Β, 1000μ τρέξιμο
Παπουτσής Μανώλης, τάξη Γ, 150μ τρέξιμο

ΟΜΑΔΙΚΟ

1η Θέση
Μπάσκετ κοριτσιών

2η Θέση
Ποδόσφαιρο αγοριών

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

 1. ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ»: ΓΚΙΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ (Γ2).
 2. Β' ΦΑΣΗ 19ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ: 52η ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ – ΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΘΗΝΑ (Γ4).
 3. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: 1η ΣΤΑ 600 μ : ΜΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (Γ3).
 4. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: 3ος ΣΤΑ 1000 μ : ΧΑΛΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Γ5).
 5. ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: 1ος ΣΤΑ 80 μ : ΑΝΤΥΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Γ1).
 6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ LATIN: 8ος ΖΟΥΓΚΑ ΚΡΙΣΤΑΠΣ (Α2).
 7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Kecmite : 1ος : ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Α6).
 8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KARATE : 2ος : ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Α6).
 9. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ZIOY - ZITSOY : 3ος : ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Α6).
 10. 2ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ : 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Α6) , 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ : ΣΑΚΕΛΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ (Α6)
 11. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘ + δημιουργώ : Λογότυπο για Πρόληψη Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

 Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 οι μαθητές του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ διακρίθηκαν στους εξής τομείς:

 1. Ο μαθητής της πρώτης τάξης Μπότσας Εμμανουήλ, λαμβάνοντας μέρος σε σχολικούς αγώνες στίβου, κατέλαβε την πρώτη θέση στα 80 μέτρα.
 2. Ο μαθητής Κατσαντώνης Λουκάς της δευτέρας τάξης, λαμβάνοντας μέρος σε τουρνουά σκακιού, κατέλαβε την πρώτη θέση στο ατομικό στην τάξη του. Λαμβάνοντας δε μέρος σε άλλο ατομικό τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν παιδιά όλης της Αττικής μετά από προκριματικούς, κατέλαβε μια τιμητική θέση.
 3. Η μαθήτρια της τρίτης τάξης Γουλιαρμή Χρυσάνθη βραβεύτηκε σε διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώθηκε από το δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας με θέμα «Θάλασσα πλατιά, σ'αγαπώ γιατί μου μοιάζεις».
 4. Η ομάδα βόλευ κοριτσιών του σχολείου μας έλαβε μέρος σε σχολικούς αγώνες του Πειραιά αλλά αποκλείστηκε μετά από δύο συμμετοχές.

Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με θέμα «ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ» και απέσπασε τις παρακάτω διακρίσεις στη Ζωγραφική:

1o ΒΡΑΒΕΙΟ : ΣΚΛΑΒΟΥ ΚΑΛΛΙΑ Α3
ΘΕΜΑ: ΒΥΘΌΣ

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΚΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Α4
ΘΕΜΑ: ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΔΕΜΕΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΑΣ ΦΩΤΗΣ Β3
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΑΣ

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΟΥΤΗ ΓΑΛΗΝΗ Α1
ΘΕΜΑ: ΦΑΡΟΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΙΛΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Β1
ΘΕΜΑ: ΦΑΡΟΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΟΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΠΟΠΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ A2
ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ Α4
ΘΕΜΑ: ΗΕΤΙΩΝΙΑ ΠΥΛΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥ:
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ Α3
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΑΣ
ΔΟΞΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ και ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Γ1
ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ

Το 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 έλαβε τις παρακάτω διακρίσεις:

 • Πρώτη θέση (ομαδικό) στο Σκάκι στο διασχολικο πρωτάθλημα Γυμνασίων του Δήμου Κορυδαλλού.
 • Η μαθήτρια μας Παπαδοπούλου Άννα κατέλαβε την τρίτη θέση στο Σκάκι στα κορίτσια της Β Γυμνασίου στο περιφερικό πρωτάθλημα Πειραιά.
 • Πρώτη θέση στο Βόλεϊ κοριτσιών στο διασχολικο πρωτάθλημα Γυμνασίων του Δήμου Κορυδαλλού.
 • Δεύτερη θέση στο Ποδόσφαιρο αγοριών στο διασχολικο πρωτάθλημα Γυμνασίων του Δήμου Κορυδαλλού.
 • Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό Πειραμάτων Γυμνασίων του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας (Κορυδαλλού -Νίκαιας- Ρέντη)

Στο 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2013-2014 έλαβαν χώρα οι παρακάτω διακρίσεις :

 1. Η ποδοσφαιρική ομάδα των αγοριών του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση στο τουρνουά ποδοσφαίρου όλων των γυμνασίων του δήμου μας.
 2. Η ομάδα μπάσκετ των αγοριών του σχολείου μας κατέκτησε την 4η θέση (μικρός τελικός) στο τουρνουά μπάσκετ όλων των γυμνασίων του δήμου μας.
 3. Το σχολείο μας για 2η συνεχή χρονιά διοργάνωσε εσωτερικό πρωτάθλημα σκάκι με την συμμετοχή των μαθητών μας.
 4. Το σχολείο μας για 1η χρονιά , σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα αθλητισμού του δήμου μας, διοργάνωσε Παν-γυμνασιακό πρωτάθλημα σκάκι το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές μας έλαβαν σημαντικές θέσεις στην γενική κατάταξη. (3η και 5η θέση).
 5. Βράβευση μαθητών για αθλητικές και κοινωνικές διακρίσεις. (Συμμετοχή σε σκάκι, δωρεές βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη)

Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 οι μαθητές του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ συμμετείχαν σε τρεις διαγωνισμούς:

α. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη», που διοργανώθηκε με αφορμή το Έτος Ευρωπαίου Πολίτη 2013 από την Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία», με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα και από Ελληνικά σχολεία της Ευρώπης με πάνω από 1000 έργα, ατομικά ή ομαδικά.
Απο το σχολείο μας πήραν μέρος τρεις μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, οι: Νικόλαος Αθανασιάδης, Δημήτριος Τασιόπουλος και Νικόλαος Τραγγανίδας, οι οποίοι και βραβεύτηκαν με έπαινο στην κατηγορία κόμικ.

β. Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού. Συμμετείχαν τρεις μαθητές και μια μαθήτρια του σχολείου μας, οι οποίοι και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση: Μαυροκέφαλος Αθανάσιος και Γονέος Θεόδωρος από την Α΄τάξη και Καμίτσης Νικόλαος και Μαυροκέφαλου Ελπίδα από τη Γ΄τάξη.

γ. Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας. Το σχολείο μας κατέλαβε την πρώτη μέρα τη 2η θέση μεταξύ μεταξύ 17 σχολείων της περιοχής Κορυδαλλού-Νίκαιας-Ρέντη και τη δεύτερη μέρα την 3η θέση μεταξύ όλων των σχολείων αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Νίκαιας-Ρέντη (29). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης: Πρίφτη Αγγελική, Διλές Κωνσταντίνος και Καμίτσης Νικόλαος.

Το 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά το σχολικό έτος 2013-2014 είχε τις ακόλουθες διακρίσεις:

 • 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα Κορυδαλλού κοριτσιών στο volley.
 • 3η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα Κορυδαλλού αγοριών στο basket.

Στους αγώνες στίβου των γυμνασίων του Πειραιά που διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και πραγματοποιήθηκαν στις 31/3/2014 από το 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ διακρίθηκαν οι μαθητές:

 • Καραμουσουλής Αλέξανδρος, Α΄τάξη 1ος στο άλμα εις μήκος
 • Τσίπος Άγγελος,Α΄τάξη 2ος στο άλμα εις μήκος
 • Καραγιάννης Μιχάλης, Β΄τάξη 4ος στη σφαιροβολία

Στους αγώνες των ομαδικών αθλημάτων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Στους αγώνες μπάσκετ, οι οποίοι πραγματοποίηθηκαν στις 11/12/2013 έλαβε την 1η θέση η ομάδα των αγοριών, αποτελούμενη από τους μαθητές: Ανδρεσάκης Χ., Γκολφινόπουλος Σ., Καμπούρης Δ., Βενετάκης Γ., Κουβάτσος Ν., Σταματόπουλος Μ., Μεσσήνης Μ., Σκαλτσάς Κ., Σταγιάς Θ. και Ιωαννίδης Χ.
Επίσης, στους αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις 13/12/2013, έλαβε την 1η θέση η ομάδα των αγοριών, αποτελούμενη από τους μαθητές: Χατζηανδρέου Χ., Φάβιος Χ., Μανωλιάς Χ., Σελβεσάκης Λ., Χαρωνιτάκης Α., Μανδαμαδιώτης Μ., Χαλκίδης Μ., Παπαδόπουλος Γ., Πόλκας Σ., Κόκκινος Γ. και Κυριακίδης Λ.
Αντίστοιχα στους αγώνες βόλεϊ των κοριτσιών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις 16/12/2013, έλαβε την 5η θέση η ομάδα των κοριτσιών, αποτελούμενη από τις μαθήτριες: Αισώπου Ι., Σεκλερέντου Ο., Κοντοπίδη Χ., Γεωργατζέλη Ε., Παπαϊσιδώρου Σ., Τσακιρίδου Π., Πολίτου Ε. και Δαρζέντα Π.

Ειδικό έπαινο έλαβε για την εργασία που παρουσίασε στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κατά την τελετή απονομής βραβείων 2014, στην δράση ECOMOBILITY, η ομάδα από τις μαθήτριες: Φυλάκτου Ματίνα, Φυλάκτου Κατερίνα, Παπαδημητρίου Αρίστη, Παναγάκου Ιφιγένεια, Λυσάνδρου Κωνσταντίνα, Κοντοπίδη Χαριτίνη, Αισώπου Ιωάννα, Στεφανάτου Γερασιμίνα και το μαθητή Κονίδα Ζήση.

Η ομάδα που αποτελείτο από τους μαθητές Κονίδα Χρίστο, Παναγιωτίδου Βούλα, Νέρη Σταύρο, Βερικάκη Γιώργο, Θεοδωρέσκο Κώστα, Σιγάλα Κώστα, Φωτεινοπούλου Ιωάννα, Καζατζη Βάνα, Τζανετάκο Άγγελο,Τσιπο Άκη, Σμπόρο Κώστα, Βογιατζή Μαρίνα, Ζωγράφο Γιώργο, Μίχου Νίκο, Καρπούικο Στράτο και Κυριάκου Παναγιώτη έλαβε το 1ο βραβείο από τη WWF για τη συμμετοχή τους κατά το σχολικό 2012-2013 στο διαγωνισμό «Ταξίδι στην πόλη του μέλλοντος»

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 • Το σχολείο έχει βραβευτεί με Πιστοποίηση eSafety (χάλκινο) με ισχύ μέχρι 10/2015 (http://www.esafetylabel.eu)
 • Το σχολείο μας επελέγη ανάμεσα σε 40 ελληνικά σχολεία (μετά από 3 κρίσεις) να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Στο φεστιβάλ που διεξήχθη στην Αρχαία Μεσσήνη από 31/3 -10/4/2014 πήραν μέρος 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα και την Ιταλία. Το σχολείο μας απέσπασε άριστες κριτικές με αποτέλεσμα να προγραμματιστούν άλλες δύο παραστάσεις στην Αττική.
 • Ανακήρυξη από τη UNICEF «ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ για τη σχολική χρονιά 2-13-2014»
 • Οι μαθήτριες του σχολείου μας Μουντάνιαλη Κωνσταντίνα και Λυράκου Μαίρη προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet Λυσίας.
 • Η μαθήτρια του σχολείου μας Μαίρη Λυράκου πήρε μέρος στο διαγωνισμό Comic του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο Δημοκρατία και ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο και επελέγη ανάμεσα σε 320 συμμετέχοντες στους 34 φιναλίστ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στις δέκα κορυφαίες συμμετοχές.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Ηλίας Γιάννος- Ρίζος διακρίθηκε στην Ξιφασκία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2014. Πήρε τη δεύτερη θέση στα ατομικά και την πρώτη στα ομαδικά αθλήματα.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Χρήστος Αλυσανδράτος διακρίθηκε στο Kick Boxing στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 66Kg στην 2η θέση.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Μορτάκης Αναστάσιος διακρίθηκε στο Tae kwon do στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία 41-45 (2001) στην 7η θέση.
 • Ο μαθητής του σχολείου μας Σεμπάστιαν Σεϊντάι διακρίθηκε στο Κουνγκ Φου στην κατηγορία 60Kg στην 1η θέση.

 

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 • Ο μαθητής της Α' λυκείου Αντωνόπουλος Χρήστος στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης πήρε την 1η θέση στο διπλό και τη 2η θέση στο απλό. Στο πανελλαδικό πρωτάθλημα Ε1 πήρε την 1η θέση σε απλό και διπλό. Επίσης κατέχει την 30η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
 • Η μαθήτρια της Α' λυκείου Καραγιάννη Σοφία πήρε την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα tae kwon do στην κατηγορία παίδων - κορασίδων και την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Κύπελλο Ελλάδος στην κατηγορία εφήβων. Συμμετείχε επίσης στη διεθνή συνάντηση tae kwon do που έγινε στην Κω.
 • Ομάδα μαθητών του σχολείου μας πήρε μέρος στους αγώνες EUSO 2014 που διοργάνωσε το Ε.κ.Φ.Ε. Νίκαιας και έλαβε την 4η θέση.
 • Η σχολική ομάδα μπάσκετ πήρε μέρος στο διασχολικό πρωτάθλημα Πειραιά και έφτασε ως τα ημιτελικά.
 • Η ομάδα σκακιού του σχολείου μας πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Αγώνων Σκακιού που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
 • Η μαθήτρια της Β' τάξης Καστρή Κωνσταντίνα θα συμμετάσχει στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • Οι μαθητές του σχολείου μας Δράγαζης ΝικόλαοςΣούγγαρη ΣτέλλαΚρητίδης Ευστάθιος και Λατσούδης Αναστάσιος συμμετείχαν στον «Πειραματικό Διαγωνισμό στις Φυσικές Επιστήμες», για μαθητές Γυμνασίων, που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Καλλίπολης και έλαβαν τη 2η θέση.
 • Οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου Στέλλα Σούγγαρη και Λίνα Παπαεμμανουήλ έλαβαν βραβείο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό Cassini 2013 της NASA.
 • Οι μαθητές του Α1 Άννα Καλλινίκου, Βαγγέλης Βελιβασάκης, Κυριάκος Βαρβαρέσος, του Α2 Μαρία Μάρθα Μάσια, Αρετή Τσουχνικά, Κωνσταντίνος Νέστορας, Μανώλης Χαμουρατίδης, Φώτης Ρουμελιώτης και της Γ Γυμνασίου Στέλλα Σούγγαρη, Λίνα Παπαεμμανουήλ, Λίτσα Τσουχνικά, Εύη Φιλιππαίου και Μπάμπης Μαυρωνάς έλαβαν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό SCHOOL LAB 3.
 • Oι μαθητές Άννα Καλλινίκου του Α1 και Φώτης Ρουμελιώτης του Α2 βρίσκονται ανάμεσα στους πρωτεύσαντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2014.

Οι παρακάτω μαθητές του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ  διακρίθηκαν κατα τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14:

 • Ευαγγέλου Γεώργιος: Αναδείχθηκε μέλος της Βουλής των Εφήβων
 • Σερέμελης Ισίδωρος: 12ος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας
 • Στελλάκη Αλέξανδρα: 3η στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιού
 • Γλυκός Χρήστος: Προκρίθηκε στη Β' φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού
 • Ρετίκας Δημήτριος: Προκρίθηκε στη Β' φάση του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού
 • Ρετίκας Δημήτριος: 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό
 • Δρούζας Χρήστος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καγιάκ Ανδρών
 • Πλευρίτου Ελευθερία: Πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα πόλο με την Εθνική Ομάδα
 • Πλευρίτου Ελευθερία: Πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα πόλο με την ομάδα του Ολυμπιακού
 • Σχολική Ομάδα Σκακιού: Προκρίθηκε στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
 • Σχολική Ομάδα Βόλλεϊ: 3η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα
 • Σχολική Ομάδα Βόλλεϊ: 4η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας Κύπρου
 • Εθελοντική ομάδα Αιμοδοσίας: Συμμετοχή στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Μεταξά

Οι μαθητές του Ζαννείου ΠΠ ΓΕΛ Πειραιά επιδεικνύοντας αξιέπαινο ζήλο και ξεχωριστή προθυμία έλαβαν μέρος σε πολυώνυμους και πολυάριθμους διαγωνισμούς, όπου διακρίθηκαν για την επιστημονική τους κατάρτιση, τη δημιουργική τους φαντασία, την πολιτικής τους κρίση αλλά και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία.

 • Το 1o Βραβείο κατέκτησε το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο στο διαγωνισμό σχεδίασης πρωτότυπου βιομηχανικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, με την επαναστατική πρόταση των μαθητών του για το "i-MED: A smart medical bracelet... that will revolutionize medical treatment". Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου"Industrial Technologies" που έλαβε χώρα στην Αθήνα, 9 - 11 Απριλίου 2014, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του ΥΠΑΙΘ και της Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε. Η εργασία εκπονήθηκε από μαθητές και καθηγητές των ομίλων Μαθηματικών-Πληροφορικής, Μικροβιολογίας - Βιοτεχνολογίας και Ρομποτικής. Τα ονόματα των μαθητών: Αλεξίου Πάνος, Αντωνιάδης Απόστολος, Ασημακοπούλου Γεωργία, Βαμνιές Γιάννης, Βασιλάκου Σοφία, Βιδάλης Κώστας, Βόγλης Θεολόγος, Βουσβούνης Σπύρος, Γεράνη Ειρήνη, Δρούτσας Χρήστος, Ζαχαρόπουλος Χρήστος, Ιωαννίδης Γιώργος, Μεγαλογιάννη Μελίνα, Μπουζάλι Ντρίνι, Νικολαϊδου Γεωργία, Οικονομοπούλου Μαρία - Ελένη, Παπαδόπουλος Κώστας, Σπύρου Αλέξανδρος, Τσαντίλας Σπύρος, Τσάβαλος Σωκράτης
 • Στις 30 Ιανουαρίου 2014 κερδίζοντας τη συμμετοχή μας μέσω διαγωνισμού συμμετείχαμε στην Ελληνική αποστολή Euroscola , Αττικής και Πειραιά με την ομάδα «Ίκαρος». Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Τσαγκάρη Χρήστο και Αβραμάκη Παναγιώτη και την εκπαιδευτικό Γλύπτη Μαιριλού , αρχηγό της αποστολής.
 • Την πρώτη θέση κατέκτησε το σχολείο στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2014 (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών) που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Καλλίπολης μεταξύ Λυκείων του Πειραιά και προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι μαθητές της ομάδας είναι: Μαριλένα ΟικονομοπούλουΜελίνα Μεγαλογιάννη και Κων/νος Παπαδόπουλος και αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Αβραμάκης, Νάσος Ανδρεόπουλος, και Κων/νος Δραβίλλας.
 • Δύο μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας Πατρού Μύριαμ και Σαχά Μαρία συγκαταλέγονται στους νικητές του διαγωνισμού First Voters που διοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Association of European Journalists) και ταξίδεψαν το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης για τη γνωριμία των νέων με τους θεσμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 • Ο μαθητής της Α' τάξης Διονύσης Μπατιστάτος κατέλαβε την 8η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Βιολογίας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Βιολόγων.
 • Τέσσερις (4) μαθητές του Λυκείου μας διαγωνίστηκαν με επιτυχία και προκρίθηκαν στη β΄ φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Οι μαθητές είναι οι Αλεξίου Παναγιώτης (Β' Λυκ.), Ιωαννίδης Γεώργιος (Β΄ Λυκ.), Παπαδόπουλος Κων/νος (Β΄ Λυκ.) και Πετρίδης Λάμπρος (Α΄ Λυκ).
 • Έξι μαθητές του σχολείου πήραν μέρος και επέτυχαν στον 74ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας "Ο ΘΑΛΗΣ". Οι μαθητές είναι οι Αντωνιάδης Απόστολος (Α' Λυκείου), Αντωνιάδης Βασίλειος (Α' Λυκείου), Καραμπίλα Κατερίνα (Α' Λυκείου), Μεγαλογιάννη Μελίνα (Β' Λυκείου), Οικονομοπούλου Μαρία (Β' Λυκείου), Παπαδόπουλος Κωνστατνίνος (Β' Λυκείου)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

 • Σαχά Μαρία (Γ4) - 2ο Βραβείο στο Α Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη
 • Χρήστος Τσαγκάρης (Β3) 1ος Έπαινος για αγγλικό ποίημα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, 1ο Βραβείο διηγήματος στο Διαγωνισμό Γ. Πεντζίκης, 2ο Βραβείο ποίησης στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, 3ο Βραβείο ποιήσεως από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, 3ο Βραβείο ποιήσεως στο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου των εκδόσεων Πατάκη και τιμητική διάκριση για ποίημα στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πειραϊκού Συνδέσμου-λογοτεχνικού περιοδικού «Μανδραγόρας».
 • Η ομάδα ρομποτικής του Π. Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου, κατέκτησε την 1η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στο επίπεδο του Λυκείου, αποτελούμενη από τους μαθητές Βάβουλα Κωνσταντίνο, Βολίκα Μάρκο και Γαζή Διονύσιο, και κατέλαβε την 26η θέση σε σύνολο 73 συμμετοχών στην Διεθνή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας μεταξύ 17 και 23 Νοεμβρίου 2013.
 • Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Ψωμά Κωνσταντίνα διακρίθηκε στην τελική φάση ("Αρχιμήδης") του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), κερδίζοντας το τρίτο μετάλλιο. Για την επιτυχία της αυτή βαραβεύθηκε την Κυριακή 23/2/2014. Οι βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών έγιναν στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Οι παρακάτω μαθητές μας της Α' Λυκείου διακρίθηκαν στην 2η φάση ("Ευκλείδης") του πανελλήνιου δια-γωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και προκρίθηκαν στην 3η και τελική φάση ("Αρχιμήδης"): 1. Βαγιανός Αλέξιος, 2. Μπενετάτος Αλέξανδρος, 3. Τερζόγλου Αθηνά, 4. Ψωμά Κωνσταντίνα
 • Ομάδα μαθητών της Β' τάξης συμμετείχε και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Προγραμμάτος Επιχειρηματικότητας INTER.E.S.T. του AIESEC του Πανεπιστημίου Πειραιά που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στην αιθούσα εκδηλώσεων του Saint Paul Πειραιά. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές: Γιαννακός Δημήτρης, Χαμακιώτης Άγγελος, Λιτσαρδοπούλου Αναστασία, Ταβλάς Ανδρέας, Γιαννουλάτος Μάκης, Τόμπρου Δήμητρα, Κούκου Ντίνα, Μάρτου Σοφία, Νομικός Μανώλης, Πεϊμανίδης Συμεών, Χάλαρη Μάρω.
 • Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Λύκειο Καλλίπολης (ΕΚΦΕ Πειραιά). Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γαζή Διονύσιο, Καντάρη - Τζαβέλλα Σταμάτη, Τσιφάκη Πέτρο και Παυλοπούλου Καλλιόπη - Έλλη ως αναπληρωματική. Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου συμμετείχε και διακρίθηκε (κατακτώντας την 10η θέση ανάμεσα στα 49 σχολεία της Νοτίου Ελλάδας) στον τελικό Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 18 Ιανουαρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδελφείας.
 • Ο μαθητής Βαλινδράς Ιωάννης διακρίθηκε στην 27 Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του ΕΚΝΕ (Ευρωκοινοβούλιο Νέων), και συμμετείχε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην πόλη Lviv της Ουκρανίας τον 8ο/2013. Συμμετείχε επίσης και στο International Forum of EYP στην πόλη Essen της Γερμανίας στις 3-8 Δεκεμ-βρίου 2013.
 • Η εργασία των μαθητών της Β' τάξης Κοντονικολή Νικόλαου και Γεωργακοπούλου Λιλάντης "Διερεύνηση μεταβλητών που επηρεάζουν τον φθορισμό και τα φάσματα απορρόφησης και εκπομπής των ουσιών μερκουροχρώμ και tonic water" έγινε δεκτή και παρουσιάστηκε στο στο συνέδριο ACSTAC το οποίο διεξήχθει στις 14 Μαρτίου 2014 στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του CERN και του EPS (European Physical Society).
 • Διάκριση των μαθητών Βαλινδρά Ιωάννη και Δραγώνα Σωτήρη από την Γ1 τάξη στο διαγωνισμό του Προγράμματος "First Voters" των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων ΔΕΠΠΣ/Γ1/149774/15-10-2013
 • Διάκριση στη "IΘ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων" της μαθήτριας Παυλοπούλου Καλλιόπης - Έλλης της Β τάξης, η οποία εκλέχθηκε σαν 1η αναπληρωματική έφηβος βουλευτής της Α Περιφέρειας Πειραιά
 • Το 1ο βραβείο Γεωλογικής Φωτογραφίας (δημοσίευση στα ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ, τόμος 68, τεύχος 168, Νοε-Δεκ 2013, σελ. 14-16 & 20) απομενήθηκε στην ομάδα του προγράμματος αγωγής υγείας του ΠΠ ΓΕΛ Ιωνιδείου "Φυσικές Καταστροφές", στη 27η GeMin, Διεθνή Έκθεση Ορυκτών, Απολιθωμάτων και Πολυτίμων Λίθων 22-23 Νοεμβριου 2013
 • Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Στέλλα Στεργιάδου διακρίθηκε κερδίζοντας έπαινο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη" ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2014. Η απονομή έγινε την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
 • 1η θέση για 3η συνεχόμενη χρονιά (2013-2014), της ομάδας Πετοσφαίρισης Αγοριών στους Αγώνες Λυκείων & ΕΠΑΛ των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
 • Η μαθήτρια Σώρα Μαρία της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σημείωσε δύο πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ως μέλος της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης, κερδίζοντας ένα χρυσό στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων και ένα χάλκινο μετάλλιο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών.
 • Έπαινος στον μαθητή της Γ' Λυκείου Γιάννη Δέδερη για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού δοκιμίου.
 • Ο μαθητής Μάρκος Βολίκας της Β' Λυκείου διακρίθηκε στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Ο μαθητής του 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Κλειτσίδης Μιχαήλ (τμήμα Γ1) τερμάτισε πρώτος στο τρέξιμο στους αγώνες στίβου μαθητών - μαθητριών στα πλαίσια των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙAΣ Γυμνασίων της Δ/νσης Δ.Ε. Πειραιά στις 31 Μαρτίου 2014.

 

Το 10ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ διακρίθηκε με έπαινο για τη συμμετοχή δύο μαθητριών μας (Μουστρούφα Δήμητρα και Νικολίτσα Νικολακοπούλου) στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ο οποίος διοργανώνεται από το Μορφωτικό όμιλο Πετρούπολης και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

 • Η ομάδα του 9ου ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ κατέλαβε την τρίτη θέση στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό για τη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014,
 • Η ομάδα καλαθοσφαίρισης έφτασε στην οκτάδα του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος
 • Μία μαθήτρια του σχολείου μπήκε στη γ΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας
 • Ένας μαθητής του σχολείου ήρθε 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης (400μ).

7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • Συμμετοχή στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σχολείων Πειραιά καταλαμβάνοντας την 8η θέση
 • Η Σπανοπούλου Μαρουσώ του Β3 επρώτευσε στούς αγώνες στίβου σχολείων του Πειραιά στη σφαίρα με βολή 11,40 m
 • Εσωτερικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης με συμμετοχή όλων των παιδιών του σχολείου. Επρώτευσε ο Γιαννακόπουλος Ιωάννης του Γ1.

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • Συμμετείχαμε στη 2η μαθητική γιορτή του Δήμου Πειραιά στην αίθουσα "Κωσταράκος" με τη χορευτική ομάδα και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώτα Γιάννη και λάβαμε έπαινο.
 • Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του σχολείου μας παρουσίασε την εργασία του με θέμα "Διαφυλικές σχέσεις" στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά και έλαβε έπαινο με υπεύθυνο τον κ. Γιώτα Γιάννη. Διοργανώθηκε ημερίδα στο σχολείο μας με αφορμή το ως άνω πρόγραμμα από υπευθύνους του Υπ.Υγείας με θέμα "Πρόληψη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα" στο σχολείο μας.
 • Συμμετοχή με πολύ καλές επιδόσεις στους μαθητικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης αγοριών και πετοσφαίρισης κοριτσιών.
 • Τρεις ομάδες μαθητών/τριών από το 1ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ προκρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κοινωνικής καινοτομίας που οργανώνει και υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement. Πρόκειται για ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον
 • Ομάδα Μαθητών/τριών από το 1ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η AIESEC στα πλαίσια του προγράμματος Interest, όπου μαθητές Ελληνικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεργάστηκαν με φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επαινέθηκαν για την πρωτοτυπία και την «έξυπνη» ιδέα τους από τους κριτές του διαγωνισμού, παρόλο που ήταν το μόνο σχολείο που εκπόνησε το πρόγραμμα σε τρεις εβδομάδες, όταν τα υπόλοιπα εργάστηκαν έξι εβδομάδες
 • Αθλητική διάκριση : Η ομάδα καλαθοσφαίρισης μαθητριών του σχολείου μας κατέκτησε την πρώτη θέση στους σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης της ΔΙΔΕ Πειραιά.
 • To 1ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ, και συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας των δύο μαθητριών μας της Α΄ τάξης Καρλή Ισμήνη και Λάγγουρα Λίτσα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευαγγελία Βελέντζα (κοινωνιολόγο), κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας 2014, που υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Οργανισμό Junior Achievement και ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα τους δώνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον. Τη 2η θέση πήρε το Β΄Αρσάκειο Ψυχικού και την 3η το DCS Κολλέγιο Ψυχικού. H νικήτρια ομάδα του σχολείου μας, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στη αγγλική γλώσσα στις 08/07/14.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Στη Σχολική δράση: Επιλογή του λογότυπου του Παρατηρητηρίου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού για τη δράση: «+δημιουργώ» διακρίθηκαν τα εξής έργα:

1. της μαθήτριας ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΘΑΣ της Α1 τάξης, εκπ/κος Μαργαρίτη Σεβαστή

2. της μαθήτριας ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑΣ της Γ1 τάξης, εκπ/κος Μαργαρίτη Σεβαστή

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • Συμμετοχή πολιτιστικής ομάδας στη Σύμπραξη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με θέμα: «Οδυσσέας - Οδύσσεια: Από την Ιθάκη στην Ιθάκη»
 • Τιμητική διάκριση στη 13η αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι»

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 • Συμμετοχή στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που διοργάνωσε η ΔΙΔΕ Πειραιά.
 • Συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σχολική Αυλή», την Παρασκευή 9-5-2014 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας.
 • Συμμετοχή στον ΙΒ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου «Ελ. Βενιζέλου»
 • Συμμετοχή στον 43ο Διεθνή Διαγωνισμό Έκθεσης ΕΛΤΑ 2014
 • Συμμετοχή στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Α. Λασκαρίδη
 • Πρόκριση στην τελική φάση του μαθητικού διαγωνισμού «18ος ΛΥΣΙΑΣ 2014»
 • Συμμετοχή στο διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών στο ΕΚΦΕ Καλλίπολης
 • Συμμετοχή στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής»