4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4lyk-koryd-philosophy-olympics

Ολοκληρώθηκε η 28η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε από τη Σλοβενία και διεξήχθη online από 28 έως 31 Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 28 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους δύο νικητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Και οι δύο μαθητές της ελληνικής αποστολής κατάφεραν να λάβουν σημαντικές διακρίσεις σε έναν δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό συγγραφής φιλοσοφικού δοκιμίου στα αγγλικά και σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της φιλοσοφικής σκέψης.
Συγκεκριμένα, ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Κουβαράς Δημήτριος έλαβε το χάλκινο μετάλλιο και ο μαθητής του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Τσιριγώτης Αναστάσιος έλαβε εύφημη μνεία. Μαθητές δημόσιων σχολείων και οι δύο, είχαν την πιο επιτυχημένη ελληνική παρουσία στα 28 χρόνια του θεσμού. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο καθηγητής κ. Παρούσης Μιχαήλ, Πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και υπεύθυνος εκπαιδευτικός ήταν ο κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, φιλόλογος του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

eniaio-eidiko-epag-gymnasio-lykeio-drapets-hrwes-th

Η ταινία «Ήρωες» του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Δραπετσώνας διακρίθηκε στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema...διάβασες;”. Η ταινία πήρε ειδική μνεία στην κατηγορία τεκμηρίωσης, ανάμεσα σε 181 ταινίες μικρού μήκους. Επίσης, πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία αφίσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΕΔΩ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4gym-koryd-kypros-ellada-omogeneia-ekpaideutikes-gefyres-logo

Στο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια – Εκπαιδευτικές Γέφυρες» το 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού διακρίθηκε στην κατηγορία «Ζωγραφική» με 3 Βραβεία:

2ο Βραβείο στη μαθήτρια Ζαφειροπούλου Στυλιανή (Α2 Τάξη) με το έργο «Κυπριακές Κοινότητες στην Ελλάδα και στον Κόσμο»,
3ο Βραβείο στη μαθήτρια Πλατάνα Αντωνία-Χρυσοβαλάντω (Γ3 Τάξη) με το έργο «Ελλάδα - Κύπρος - Ομογένεια, γέφυρες και χάσματα, συγκλίσεις και αποκλίσεις»
5ο Βραβείο στη μαθήτρια Τζαμακοπούλου Δέσποινα (Β2 Τάξη)  με το έργο «Κύπρος Ελλάδα Ομογένεια - Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Κομνηνού Μαρία (ΠΕ08 Εικαστικών).

Δείτε παρακάτω τα έργα των μαθητριών:

4gym-koryd-kypros-ellada-omogeneia-ekpaideutikes-gefyres-img1th 4gym-koryd-kypros-ellada-omogeneia-ekpaideutikes-gefyres-img2th 4gym-koryd-kypros-ellada-omogeneia-ekpaideutikes-gefyres-img3th

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4lyk-kory-philosophy-olympiada

Ο μαθητής Τσιριγώτης Τάσος, της Α’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, είναι ο πρώτος Έλληνας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στη Λισαβόνα. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το Tμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η ελπίδα». Ο Τάσος, αφού προετοιμάστηκε με την καθοδήγηση του φιλολόγου του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη, διαγωνίστηκε με εκατοντάδες μαθητές Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα και την ομογένεια και σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο στην προκριματική φάση που διεξήχθη στις 14 Δεκεμβρίου 2019, όσο και στον τελικό που έγινε στην Πάτρα στις 17 και 18 Ιανουαρίου 2020. Στον τελικό κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 15 καλύτερων του διαγωνισμού και είναι ο πρώτος από τους δύο Έλληνες μαθητές που θα ταξιδέψουν στη Λισαβόνα τον Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάσος ήταν ο μικρότερος στην ηλικία από τους συμμετέχοντες στον τελικό, καθώς ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Συγχαρητήρια Τάσο, και με το χρυσό!

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

tennis-girl

Η μαθήτρια Κατσούδα-Τάκα Ασπασία της Γ' Τάξης του 1ου ΓΕΛ Πειραιά κατά το έτος 2019 πήρε τις παρακάτω διακρίσεις στο άθλημα του ΤΕΝΝΙΣ:

2η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα,

2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (κατηγορία Ε1 για κορίτσια έως 18 ετών),

3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (κατηγορία Ε1-διπλό για κορίτσια έως 18 ετών.

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

1lyk-kerats-diplomats-img2

Διάκριση μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου
στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ
για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!

Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου σε ρόλο Διπλωμάτη τα κατάφεραν περίφημα στη Θεσσαλονίκη!!! Έτσι στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που διεξήχθη 13 με 15 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, δύο μαθητές (Άκης Τζίτζης & Δέσποινα Γιωτάκου) πήραν "βραβείο καλύτερου διπλωμάτη" και μία μαθήτρια πήρε "εύφημο μνεία" (Ιωάννα Καψάλη). Μάλιστα ο Άκης Τζίτζης θα επισκεφτεί το Στρασβούργο ως προσκεκλημένος Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Τους μαθητές συνόδεψαν η κ.Πλέσσα Μαρία (ΠΕ02) - που μαζί με τον Φάνη Κοτσώνη (απόφοιτο του σχολείου) προετοίμασαν κατάλληλα τους "διπλωμάτες" και η κ.Λουρή Πέννυ (ΠΕ02). Η 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου πραγματοποιήθηκε, στα Εκπαιδευτήρια "Απόστολος Παύλος" και στη Δ.Ε.Θ., με τη συμμετοχή 700 μαθητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, 100 φοιτητών και 70 συνοδών – εκπαιδευτικών.

https://roh.gr/

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

lyk-kythira-se-xreiazomai-award-th

Η ταινία «Σε χρειάζομαι» της Κινηματογραφικής Ομάδας του Λυκείου Κυθήρων πήρε το 3ο βραβείο στην Κατηγορία Γ΄(ταινίες νέων 17- 20 ετών) στην 19η Camera Zizanio του 22ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ολυμπίας. Η Κινηματογραφική ομάδα του σχολείου βραβεύεται στο φεστιβάλ αυτό για τρίτη φορά.

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

1lyk-kerats-diplomats-img2

Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη!!!

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που θα διεξαχθεί από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Επτά (7) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου - μέλη του ρητορικού ομίλου - θα επιχειρηματολογήσουν, θα ακούσουν απόψεις άλλων και θα υπερασπίσουν τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Θα λάβουν μέρος οι:1lyk-kerats-diplomats-img1

Αλ. Αλεξάκη (Β2) - Κούβα “συμβούλιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου”,
Δέσπ. Γιωτάκου (B2) - Νορβηγία “δικαιώματα των γυναικών”,
Ιωάν. Καψάλη (B2) - Αλγερία “γυναίκα πρόσφυγας”,
Στ. Μιχαήλ (Γ3) - Γερμανία “δικαίωμα στην εργασία”,
Άκ. Τζίτζης (B5) - Αλγερία “δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία”,
Γιώρ. Φάλιας (Γ5) - Γερμανία “δικαίωμα στην προσβασιμότητα των αναπήρων” και
Λυδ. Χαρίση (B5) - Γερμανία “δικαιώματα του παιδιού”.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

boxing-girlΗ μαθήτρια του σχολείου Μαγγιώρου Χριστίνα της Β' τάξης, συμμετείχε στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας που διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 και κατέκτησε στην κατηγορία κορασίδων το πρώτο βραβείο.

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Η συνεργασία του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού με το Εθνικό θέατρο ολοκληρώθηκε και αυτό είναι μια μικρή γεύση του προγράμματος. Το Εθνικό για άλλη μια φορά μας τίμησε που μας συμπεριέλαβε στο πρώτο βίντεο που ανέβασε από τα 20 σχολεία που συμμετείχαν. Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Δουλγέρη Μελαχροινή, την εμψυχώτρια ηθοποιό Δάφνη Δαυίδ και φυσικά τα παιδιά μας που συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό!