ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Με λίγα λόγια...
Ο άνθρωπος, αντιφατικός στην πολυπλοκότητά του, θύτης ο ίδιος και θύμα, πορεύεται σε μια ζωή γεμάτη δεσμεύσεις και διακρίσεις εις βάρος του ίδιου και του περιβάλλοντός του. Θα μάθει από τα λάθη του;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΝΤΡΟΠΗ

Με λίγα λόγια...
Η Ντροπή είναι ένα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων για την κακομεταχείριση των μαθητών στα καθολικά σχολεία της δεκαετίας του '60.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Με λίγα λόγια...
Ο Τάκης, νεαρός σκηνοθέτης, κάνει την προεργασία για το γύρισμα μιας ταινίας, που αναφέρεται στη δικτατορία. Κεντρικοί ήρωες είναι ένας βασανιστής και ένας κρατούμενος. Για το ρόλο του κρατούμενου έχει επιλέξει τον Χρήστο που επί χούντας είχε συλληφθεί και είχε βασανιστεί άγρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΤΑΒΛΙ

Με λίγα λόγια...
Κυριακή πρωί και δυο άντρες απολαμβάνουν τον καφέ τους στο καφενείο της γειτονιάς παίζοντας τάβλι. Ο ένας απο τους δύο όμως παρατηρεί κάτι που θα τον κάνει να αναρωτηθεί.....πόσα πολλά μπορείς να σκεφτείς με αφορμή τα ελάχιστα... Μία μικρού μήκους ταινία επίκαιρη και συγκλονιστικά "απλή"...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

tavli

ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

Με λίγα λόγια...
Στα διακόσια χρόνια από το θάνατο του μεγάλου οραματιστή και αγωνιστή της ελευθερίας, δοκιμάζουμε να σκύψουμε και να ξετυλίξουμε τη ζωή και το έργο του, από τη γέννησή του ως τη σύλληψη και το θάνατό του, με βασικό άξονα τη φράση του «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Με λίγα λόγια...
Η κινηματογραφική εικόνα προβάλλει ζωηρά τις σκέψεις και την επώδυνη εσωτερική αναζήτηση του/της εφήβου όταν στέκεται απέναντι στην Ιστορία και το συλλογικό τραύμα, σε μια απόπειρα να κατανοήσουν και να προνοήσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...