Το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει στο Πρόγραμμα
«Σχολεία για όλους»

11gym nikaia schools for all img

Το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας συμμετέχει κατά το σχολ. έτος 2021-2022 στο Πρόγραμμα «Σχολεία για όλους: Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία». Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού ούτως ώστε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα τα παιδιά πρόσφυγες να είναι ευπρόσδεκτα σε ασφαλές και συμπεριληπτικό σχολικό και μαθησιακό περιβάλλον, όπου θα προσφέρεται ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρεται επιστημονική επιμόρφωση και διαρκής υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Οι εκπρόσωποι του σχολείου συμμετείχαν στη τριήμερη Ακαδημία επιμόρφωσης στις 29-20-31 Οκτωβρίου 2021 μαζί με εκπροσώπους άλλων σχολείων που αποτελούν μέλη του δικτύου «Σχολεία για όλους». Κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021 υλοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου η επιμόρφωση της ομάδας των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μέσα από τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις διαμορφώθηκε το σχέδιο δράσης του σχολείου. Με τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Σχολεία για όλους», το 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας συνεχίζει και ενισχύει το έργο του ως σχολείο εξωστρεφές, δημιουργικό και ανοιχτό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ρομά, οι παλλινοστούντες και οι πρόσφυγες.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Προγράμματος «Σχολεία για όλους»: https://schoolsforall.org.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΦΩΤΟ2 ΦΩΤΟ3

3lyk nikaia hmerida entaxh mouseiwn img

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με την IDEC AE
διοργανώνουν τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 και από 18:00-19:20 δωρεάν διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο:

«Ένταξη των Μουσείων στη Σχολική Εκπαίδευση»

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ERASMUS+ “MuseSchools - Integration of Museums into School Education” (www.museschools.eu) και έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις δράσεις του προγράμματος, τον εκπαιδευτικό οδηγό και τα σχέδια μαθημάτων που αναπτύχθηκαν. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Στην ημερίδα συμμετέχει η εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Νίκαιας Βλάμη Μαγδαληνή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2ο ΓΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Χριστουγεννιάτικο Bazaar

2lyk salam Xmas bazaar 2021 img

Τετάρτη 8/12 έως Παρασκευή 10/12
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:30 - 12:30

Τα έσοδα θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1ο ΓΕΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Παρουσίαση Βιβλίου

1lyk perama presentation 00 59

Το 1ο ΓΕΛ Περάματος και οι Εκδόσεις Εντύποις
σας προσκαλούν την Κυριακή 7/11/2021 και ώρα 12:00
στην παρουσίαση του βιβλίου της μαθήτριας
Ειρήνης Αράπκουλε
00:59

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 7μ.μ.

1lyk kerats maska na valeis img

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβληθεί για 1η φορά η Ταινία Μικρού Μήκους «Μάσκα να βάλεις!», που δημιούργησε η Κινηματογραφική Ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ COVID (72 ωρών για pcr test – 48 ωρών για rapid test). Εφόσον ισχύει κάποιο από τα παραπάνω μπορείτε στην είσοδο να παραλαμβάνετε την πρόσκλησή σας.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, για κρατήσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-4318131 και 6974901463.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  •  ΑΦΙΣΑ

ΕΠΑ.Λ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ:
ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
STEMaP

1epal koryd stemap img

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ