ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ

EST logo

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Α τάξης: Ορφανίδη Άγγελο Μιχαήλ, Πατεράκη Μαρία, Δημητρόπουλο Γεώργιο, Ψαρούδα Κωνσταντίνο, Ταμβάκου Ευτυχία, Χριστοφορίδου Ελένη, Φράγκο Νικόλαο, Νέμτσα Βασιλική Χριστίνα, Τζερουνιάν Μαρία Κωνσταντίνα, Μουσάκου Ευαγγελία για την συμμετοχή τους με τρεις ομάδες, στον Διεθνή Διαγωνισμό «The sun at a glance» του Ευρωπαϊκού Ηλιακού Τηλεσκοπίου (E.S.T), για την κατασκευή infographics στην Αγγλική γλώσσα σε θέματα σχετικά με την ηλιακή δραστηριότητα. Έργα των μαθητών συμπεριλήφθηκαν στη νέα online εγκυκλοπαίδεια για τον Ήλιο: «E.S.T solarpedia».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 242 σχολεία με 2859 μαθητές (-τριες) από 177 πόλεις, 16 χωρών. Την επιστημονική ευθύνη για την επίβλεψη, τον συντονισμό των ομάδων και την υποβολή των εργασιών είχαν οι καθηγητές Λειβαδίτης Δημήτριος (Φυσικός), Οικονόμου Στέφανος (Φυσικός) και Παγιαυλάς Ιωάννης (Μαθηματικός).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

4ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

dist 4lyk kerats kantonakoustei img

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου ΚΟΤΣΑΜΠΑ ΕΒΙΤΑ και ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ για την κατάκτηση της 2ης και 9ης θέσης αντίστοιχα στον μαθητικό διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν' το ν' ακουστεί 2022». Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Ταξιδεύοντας».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

8skitsofreneia pierce logo

Η μαθήτρια Καρολάιν Πατριάρκα Αμίνου, πήρε το 1ο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο διαγωνισμό "ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2022".

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

jiu jitsu img

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) που διοργανώθηκε στις 2 Απριλίου 2022 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο μαθητής Σκιαθίτης Δημήτριος-Σπυρίδων της Γ' τάξης του σχολείου, κέρδισε την 2η θέση στην κατηγορία παίδων στα -73 κιλά.

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

dist 1lyk peir concours de la Francophonie 2022

Οι μαθητές της γαλλικής γλώσσας των τμημάτων Α2 και Α3 του 1ου ΓΕ.Λ. Πειραιά συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2022 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Οι μαθητές φιλοτέχνησαν αφίσα για το σκοπό αυτό συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.Υπεύθυνη καθηγήτρια της δράσης η κ. Παπασάικα Χαρά.

ΑΦΙΣΑ

ΕΠΑ.Λ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

dist epal koryd Democratic Schools Network

Το ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού μέλος του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μια ξεχωριστή διάκριση έλαβε το ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού καθώς έγινε μέλος του Δικτύου Δημοκρατικών Σχολείων (Democratic Schools Network) του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe). Η διάκριση αυτή σηματοδοτείται με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο https://www.coe.int/en/web/campaign-free-to-speak-safe-to-learn/epal-korydallou του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ένταξη του ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού στο Δίκτυο Δημοκρατικών Σχολείων (Democratic Schools Network) επιτεύχθηκε με την υλοποίηση του έργου Digital Resistance υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος DISCO (Democratic and Inclusive School Culture in Operation) του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπεύθυνος για το έργο ήταν ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κορυδαλλού Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος (ΠΕ82), τη διαχείριση του έργου είχαν οι εκπαιδευτικοί Ελισάβετ Καρακίτσιου (ΠΕ02) και Θωμαΐς Σπήλιου (ΠΕ86) και την εφαρμογή του στην τάξη με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου υλοποίησε η εκπαιδευτικός Ευτυχία Σιέμπενου (ΠΕ89) σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

dist 1lyk kerats maska img4

Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου σε ρόλο διπλωμάτη και πέτυχαν αρκετές διακρίσεις στην

6η Προσομοίωση των επιτροπών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
«Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη
»

Διακρίθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες:

Κωνσταντίνα Β. (Γ1), βραβείο καλύτερου εμπειρογνώμονα - δικαίωμα του παιδιού στην υγεία
Μαριάννα Κ. (Γ2), βραβείο μελλοντικού διπλωμάτη - δικαίωμα του παιδιού στο ψηφιακό περιβάλλον. Η Μαριάννα υπήρξε επίσης εισηγήτρια του κειμένου θέσης της επιτροπής της στην ολομέλεια της Γ.Σ.
Πέτρος Κ. (Γ3), βραβείο μελλοντικού διπλωμάτη - δικαίωμα γυναικών για ίση αμοιβή σε εργασία ίσης αξίας
Κατερίνα Τσ. (Β4), βραβείο μελλοντικού διπλωμάτη - δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του παιδιού
Κάτια Γκ. (Γ1), εύφημος μνεία - ελευθερία της έκφρασης
Αρτέμης Γρ. (Β4)- Χριστίνα Λ. (Β5), εύφημη μνεία - δικαίωμα γυναικών για ίση αμοιβή σε εργασία ίσης αξίας
Μαριλένα Κρ. (Β5) Δέσποινα Μ. (Β2), εύφημη μνεία - απαγόρευση της φυλετικής προπαγάνδας και της ρητορικής μίσους
Γαλήνη Λ. (Β5), εύφημη μνεία - προστασία του παιδιού από κάθε μορφή βίας

Επίσης διακρίθηκε ο μαθητής Γιώργος Κ. του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου με το βραβείο του καλύτερου εμπειρογνώμονα για τα δικαιώματα του ανθρώπου και συγκεκριμένα το δικαίωμα στη ζωή, καθώς οι δύο συμμετέχοντες του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους με τα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου σε συνεργασία των υπ. καθηγητριών των δύο σχολείων.
Τέλος, ειδική μνεία αξίζει να γίνει στους απόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, φοιτητές Φάνη Κοτσώνη, Δέσποινα Γιωτάκου και Αλεξάνδρα Αλεξάκη, που βοήθησαν αποφασιστικά τους μαθητές μας στην προετοιμασία τους μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Μ. Πλέσσα και Μ. Γλύπτη από το 1ο Λύκειο Κερατσινίου και Ι. Τσιώλη από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ pic2

pic3

pic4

pic5

pic6

pic7

pic8

pic9

pic10

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

dist 1lyk kerats maska img4

Η Ταινία «Μάσκα να βάλεις!», δημιούργημα της Κινηματογραφικής Ομάδας του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου, πήρε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία 17-20 ετών του Διαγωνιστικού Προγράμματος της 21ης Camera Zizanio, που διεξήχθη στον Πύργο (Φεστιβάλ Ολυμπίας).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ  pic2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ