dntis photo cv

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δ/ΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Kαθηγητής Φιλόλογος με βασικές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας). Είμαι κάτοχος δύο (2) μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών κανονικής φοίτησης:

Ο πρώτος στο ΕΚΠΑ - Tμήμα Φιλοσοφίας και ο δεύτερος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Μέσων, Επικοινωνίας & Πολιτισμού.

Το Διδακτορικό μου (βαθμός: Άριστα) ολοκληρώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού με τίτλο: «Εθνοπολιτισμικές Ταυτότητες-Πολιτιστική Πολιτική & Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».

Επιπλέον είμαι πτυχιούχος - κανονικής φοίτησης - της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α) σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. Η Σ.ΕΘ.Α, ως το Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελληνικής Δημοκρατίας αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού Σώματος, Υπουργείων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή Γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Διδάσκω στο Κοινό Πρόγραμμα/Διϊδρυματικό του Μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής, των UNIVERSITY OF NICOSIA & ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, με αυτοδύναμο διδακτικό έργο, κατόπιν ετήσιας αξιολόγησής μου, καθώς και στο Πρόγραμμα του Μεταπτυχιακού «Πολιτική, Επικοινωνία & Γλώσσα», στο ΙΟΝΙΟ Πανεπιστήμιο, με αυτοδύναμο διδακτικό έργο, κατόπιν ετήσιας αξιολόγησής μου.

Έχω διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, στα Πανεπιστήμια Arese (Milano) και Colleferro (Rome) Ιταλίας, διδάσκω στη ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σ.Ε.Α) - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (Σ.ΕΘ.Α) - Yπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε θέματα Διαπολιτισμικών Ταυτοτήτων, κατόπιν ετήσιας αξιολόγησής μου.

Εργάσθηκα ως Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων (ΕΛΑΙΩΝΑΣ & ΛΑΥΡΙΟ) και ως Διευθυντής σχολικών Μονάδων (ΓΕΛ-ΔΙΕΚ-ΣΕΚ).

Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ) και πιστοποιημένος σε τρεις (3) ξένες γλώσσες: Αγγλική- Ιταλική- Γερμανική.

Έχουν εκδοθεί επτά (7) ακαδημαϊκοί τίτλοι βιβλίων μου, οι οποίοι δωρίζονται στα εκάστοτε ακροατήρια φοιτητών μου, καθώς και δημοσιεύσεις άρθρων μου σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ημερίδες, συνέδρια, κατόπιν έγκρισής τους από επιστημονική επιτροπή.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα Πολιτιστικών Πρακτικών και Επικοινωνίας, ειδικά στη συγκρότηση Ταυτοτήτων – Πολιτιστικής Πολιτικής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

dntis photo

Μαζί Ξανά

Μετά από τρεις θητείες (Σαλαμίνα και Καμίνια) βρίσκομαι ξανά για μια τέταρτη θητεία στην υπέροχη κοινωνία της ΔΔΕ Πειραιά, με τις πρόσφατες αξιοκρατικές κρίσεις Στελεχών Εκπαίδευσης.

Τα καθήκοντα του Δ.Δ.Ε. είναι καθορισμένα από τον Ν. 4823/21 και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, όπως δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και η αγάπη του εκπαιδευτικού από όποια θέση κατέχει να παράγει έργο καλό για την σχολική κοινότητα.

Λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι να δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ορθούς ανθρώπους για την κοινωνία. Έχει χρέος να προβάλλει τις αξίες της ζωής, να ξυπνήσει στους μαθητές το καλό που έχουν μέσα τους….να τους δείξει πώς μπορούν να το αξιοποιήσουν για δικό τους όφελος, αλλά και των συνανθρώπων τους.

Οι γνώσεις όμως εξελίσσονται, η τεχνολογία προοδεύει και νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες μπορούν, πραγματικά, να μετατρέψουν το σχολείο σε τόπο χαράς και δημιουργίας. Η επένδυση στη Γνώση έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα και, κυρίως, δημιουργεί ανθρώπους σκεπτόμενους, δημιουργικούς και ελεύθερους, δλδ Δημοκρατικούς Πολίτες.

Ο εκπαιδευτικός είναι στήριγμα, ιδέα, γιορτή, συζήτηση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσιτες, παγερές μορφές… έχουν Ιστορία, κουβαλούν μια Ζωή, αναζητούν την Αλήθεια.

Τους ξεχωρίζεις από τη ζωντάνια τους και τη διάθεσή τους για προσφορά. Ο εκπαιδευτικός δίνει από τον εαυτό του, από την ψυχή του κι από τον ελεύθερο χρόνο του. Γιατί αυτό είναι η εκπαίδευση: Επαγγελματισμός και Αγάπη, που θα αντιμετωπίσει και θα αξιολογήσει τον μαθητή πρώτα, ως Άνθρωπο και μετά ως κάτοχο Δεξιοτήτων και Επιστημονικών Γνώσεων…..και θα τον κάνει να νιώθει μοναδικός!

Σας προσκαλώ όλους στην φετινή εκπαιδευτική διαδικασία, σαν μια Πράξη Αγάπης και Δημιουργίας, για να μπορέσουμε μαζί να πάμε ακόμη πιο ψηλά το Δημόσιο Σχολείο.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Υ.Γ. Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον προκάτοχο μου, καθηγητή Θρασύβουλο Μαραγκόζογλου για το καλό έργο, που παρέδωσε και την αγαστή συνεργασία του, με την διαβεβαίωση, ότι παραμένει πάντα κοντά μας.