1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) συγχαίρουν τις μαθήτριες της ομάδας Ποδοσφαίρου του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, καθώς και την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Φωτεινή Σίγγελ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου Λυκείων σχολικού έτους 2022–2023.

Η Τελική Φάση (Final Four) των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων μαθητριών και μαθητών Λυκείων διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 10 και 11 Μαΐου 2023 στον Πειραιά, στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού (μαθήτριες) και στο Γήπεδο Νίκαιας «Παντελής Νικολαΐδης» (μαθητές). 

Νικήτριες αναδείχθησαν οι παρακάτω ομάδες:

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

1η θέση Ιδιωτικό ΓΕΛ Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θσσαλονίκης
2η θέση 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου
3η θέση Ιδιωτικό ΓΕΛ «ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ» Άργους

 

ΜΑΘΗΤΕΣ

1η θέση ΓΕΛ Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης
2η θέση Ιδιωτικό ΓΕΛ Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης 
3η θέση Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

1lyk kerats football girls 23 03

Σημαντική διάκριση για το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου! Η Ομάδα Ποδοσφαίρου των Μαθητριών του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου κατετάγη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα! Συγκεκριμένα στο final 4, που διεξήχθη στο γήπεδο Δ.Α.Κ.Κορυδαλλού, το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου κατέλαβε την 2η θέση, αφού ηττήθηκε στον τελικό από την ομάδα του Ιδιωτικού ΓΕΛ "Αριστοτελείου" Θεσσαλονίκης. Την 3η θέση κατέλαβε το Ιδιωτικό ΓΕΛ "Αυτενεργώ" Άργους και την 4η θέση το ΓΕΛ Αφάντου Ρόδου.

Την ομάδα προετοίμασε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ.Σίγγελ, ενώ βοήθησε ο κ. Καλύκας, ως εκπρόσωπος του γραφείου Φυσικής Αγωγής του Πειραιά. Η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες έγινε από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, ενώ την πετυχημένη διοργάνωση των αγώνων είχε αναλάβει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πειραιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE MORE

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

dist 4gym koryd eu conexus

Το 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού έλαβε στις 5/4/2023 την 1η θέση στην Ελλάδα στον Διαγωνισμό: «3rd edition of the International EU-CONEXUS School Contest ‘THINK SMART, CREATE GREEN’ 2022/2023» «Με την πρότασή του για ένα έξυπνο και περιβαλλοντικά σωστό σχολείο.»

Με τον τρόπο αυτό το σχολείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες της Β’ τάξης Ι. Κυριάκου, Σ. Κυβετού και Κ. Σαμοθρακίτη. Επιβλέπων Εκπαιδευτικός: Νίκος Κατσούλης

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

dist 3gym salam cyprus greece img

To 3o Γυμνάσιο Σαλαμίνας κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Ιστοσελίδες, στον 9ο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα - Ομογένεια, Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Ο τίτλος της ιστοσελίδας είναι: «Ταξιδεύοντας στον χρόνο ως απόγονοι του Τεύκρου...»

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

dist 3gym koryd teeth img1 th

Το 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού είναι χορηγός με κατασκευή που ετοίμασαν οι μαθητές για το περίπτερο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, στη 2η Γιορτή Χαράς «Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια» που διοργανώνει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» για παιδιά με αναπηρίες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

RHTORIKH img

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μέλη του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης του Πρότυπου Γυμνασίου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά που συμμετείχαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρητορικής τέχνης έλαβαν τις ακόλουθες διακρίσεις: 

Θ' ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ (4 – 5 Φεβρουαρίου 2023)

Ο μαθητής Καραλής Κωνσταντίνος  κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου.

ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ AMEΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ PIERCE (3 – 5 Μαρτίου 2023)

Στο αγώνισμα των Διττών Λόγων (Επιχειρηματολογία), η ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές Καραλή Κωνσταντίνο, Φτούλη Σταμάτιο και Χρα Φανούριο και τις μαθήτριες  Μακρογιάννη Ιζαμπέλα και Παπαθανασίου Ελένη κατέκτησε την 1η θέση.

Στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου συμμετείχαν στον τελικό λαμβάνοντας την 3η θέση, η μαθήτρια Κυπαρίσση Σωτηρία και την 4η θέση - Τιμητική διάκριση η μαθήτρια Μύαρη Σταματία. Στο αγώνισμα αυτό συμμετείχε επίσης η μαθήτρια Μπάλα Σταματία αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το σχολείο έλαβε μέρος και στο αγώνισμα της ‘Εκφραστικής Ανάγνωσης’ με τους/τις μαθητές-τριες Δασκαλοπούλου Βαρβάρα, Μακρογιάννη Κωνσταντίνο και Χείλαρη Εμμανουήλ.

Το σύνολο των συμμετεχόντων έλαβε ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση από τις κριτικές επιτροπές.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Γραμματά ΜαρίαΦασόη Κατερίνα

7ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ

dist 7lyk peir img

Στην Εκπαιδευτική Ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Αειφορία & την Επιστήμη των Πολιτών - Δράσεις και Προοπτικές» η οποία οργανώθηκε από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΕργΠΕ) του ΕΚΠΑ, στις 18 Φεβρουαρίου 2023, στο 7ο Γενικό Λύκειο Πειραιά απονεμήθηκε ΕΠΑΙΝΟΣ για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020: «Cos4cloud project».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

dist 1lyk kerats fauxbijous img1

Η Κινηματογραφική Ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου κατέκτησε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία 17-20 ετών με τη ταινία μικρού μήκους «φο μπιζού» στο Φεστιβάλ Ολυμπίας Camerazizanio! Πρόκειται για την 8η ταινία της ομάδας, που συνεχίζει την παράδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην τέχνη του κινηματογράφου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ