Tην Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πειραιά στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, σε μια εκδήλωση γεμάτη χαμόγελα και ζεστές χειραψίες, λιτή και όμορφη, όπως ακριβώς αρμόζει στην Παιδεία της πόλης.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκαν με χαιρετισμό που απηύθυναν η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Δέσποινα Αρβανίτου και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστος Μακρής.
Στην καλαίσθητη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τους Διευθυντές & τις Διευθύντριες των Σχολείων μας, τους/τις Προϊστάμενους/νες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Πειραιά, σύσσωμες τις Σχολικές Επιτροπές και αρκετούς από τους καθαριστές και φύλακές μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Α΄Πειραιά κ.κ. Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, κ. Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου, κ. Δημήτρης Αράπης, κ. Δημήτρης Καρύδης, κ. Κυριακή Μπουρδάκου & κ. Αλέκα Τουμαζάτου, ο Δ/ντης της Δ.Ε. Πειραιά κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης, ο έφορος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργος Δρούζας, τα μέλη των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και πλήθος καλών συνεργατών και φίλων.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Διευθυντές των Σχολείων του Πειραιά που αποχώρησαν με συνταξιοδότηση, τους οποίους οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας ευχαριστεί για την προσφορά τους.

Το πιο συγκινητικό, ωστόσο, μέρος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη χορωδία του 34ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, συνοδεία κιθάρας από τον δάσκαλό τους και μπουζουκιού από έναν ταλαντούχο μαθητή μόλις 6 ετών!

Ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά συγχαίρει τους διοργανωτές της όμορφης αυτής εκδήλωσης και εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, με δύναμη και πρόοδο!

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, παραβρέθηκε στην αίθουσα τελετών της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά για την εκδήλωση βράβευσης των μαθητριών και μαθητών που συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους, στην τοπική προκριματική φάση του Διαγωνισμού Πειραμάτων, στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος θεσμού της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά σε συνεργασία με το 6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και τα ΕΚΦΕ Πειραιά - Καλλίπολης & Πειραιά - Νίκαιας, με στόχο να επαινεθούν όλα τα εμπλεκόμενα μέλη των σχολικών κοινοτήτων, αλλά και να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή ακόμη περισσότερων σχολείων στην επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Ν.Δ κ. Μπουτσικάκης Χρ., ο Δ/ντής του Γραφείου του βουλευτή Β΄Πειραιά κ. Μαρκόπουλου Δ, κ. Καψοκόλης Π., η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Αλιγιζάκη Α., ο αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά κ. Καρύδης Δ. και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Πειραιά κ. Αρβανίτου Δ.

Η ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης οδηγεί στην εκπροσώπηση του Πειραιά στην επόμενη Πανελλήνια φάση από τα τρία (3) σχολεία με την υψηλότερη κατά σειρά βαθμολογία στην Πανελλήνια φάση στις 28 Ιανουαρίου 2023 ως εξής :

• 5ο ΓΕΛ Νίκαιας,
• Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά &
• Ιδιωτικό ΓΕΛ της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’Arc.

Ο Δ/ντής Δ.Ε. επιβράβευσε τις ομάδες των ανωτέρω σχολείων εκ μέρους της ΔΔΕ Πειραιά με την προσφορά ισάριθμων tablets - ευγενική χορηγία του Βουλευτή κ. Μπουτσικάκη Χριστόφορου με στόχο την ενθάρρυνση ανάλογων δράσεων - ευχόμενος, παράλληλα, την πρόκριση που θα οδηγήσει και στην Πανευρωπαϊκή συμμετοχή και – γιατί όχι; - στη νίκη!

Η εμπλοκή και συμμετοχή μαθητών/τριών σε ανάλογους διαγωνισμούς αποτελεί εκπαίδευση στην ευγενή άμιλλα και κίνητρο για ενασχόληση με την επιστήμη, ενώ, παράλληλα, προάγει το συνεργατικό πνεύμα και δημιουργεί ευκαιρίες ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.

Κλείνοντας, ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά συνεχάρη θερμά τους/τις Διευθυντές/ντριες, τους/τις εμπλεκόμενους/ες εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων και διακριθέντων σχολείων και, φυσικά, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ευχόμενος διακρίσεις και επιτυχίες!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον κ. Πεφάνη Παναγιώτη κλ.ΠΕ04, Οργανωτικό Συντονιστή του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΕΚΦΕ Καλλίπολης κ. Γαβρίλη Ηλία & του ΕΚΦΕ Νίκαιας κα Χαραλαμπάτου Ελένη, για τον συντονισμό και την υλοποίηση του διαγωνισμού.

Ακολουθούν τα συμμετέχοντα σχολεία:

• 2ο ΓΕΛ Πειραιά
• 8ο ΓΕΛ Πειραιά
• ΖΑΝΝΕΙΟ Πρότυπο ΓΕΛ Πειραιά
• Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
• ΓΕΛ Καλλίπολης
• Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Jeanne d’ Arc»
• Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
• 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού
• 1ο ΓΕΛ Περάματος
• 1ο ΓΕΛ Νίκαιας
• 3ο ΓΕΛ Νίκαιας
• 5ο ΓΕΛ Νίκαιας
• 4ο ΓΕΛ Κερατσινίου
• 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας
• 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας
• ΓΕΛ Αμπελακίων Σαλαμίνας

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Το βράδυ της Πέμπτης 22/12/2022, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, παρευρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, όπου, παρουσία της Υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών, απόλαυσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Βυζαντινή Χορωδία και την Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία (υπεύθυνοι καθηγητές: Ευσταθιανού Στ., Ποταμίτης Μ., Τοκατλίδης Γ.), το Κιθαριστικό Σύνολο (υπεύθυνος καθηγητής : Δημητράς Μ.) και τη Μαντολινάτα (υπεύθυνοι καθηγητές : Γιατράς Θ., Κάλλη Μαμούση) του σχολείου, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα γεμάτο από ζωντάνια και ταλέντο. Από τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά παρέστη, επίσης, η κ. Προσαλέντη Μ., εκπαιδευτικός και μητέρα μαθήτριας του σχολείου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και ιδιαιτέρως στον Δ/ντή κ. Καρδούλια Ν., τους υποδιευθυντές κ. Γιατρά Θ. & κα. Ασημίδου Αικ., καθώς και στην κ. Κοντοπούλου Ελίζα (οργάνωση της γιορτής) & κ. Κουντούρη Καλλιόπη (παρουσίαση γιορτής-κείμενα).

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Παρασκευή 23/12/2022, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, παρευρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πειραιά, όπου, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών/τριών, τίμησαν τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ και τις εορταστικές ημέρες με ποιήματα, θεατρική παράσταση και τραγούδια.

dntis eeeek xmas22 th

Μαθήτριες και μαθητές, με την καθοδήγηση και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες, τη ζωντάνια και την ευαισθησία τους.

Συγκινητικό και ελπιδοφόρο ήταν το αφιέρωμα στα 20 χρόνια λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά, μέσα από τα λόγια και τα τραγούδια εκπροσώπων της εκπαιδευτικής του κοινότητας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και, ιδιαιτέρως, στο Δ/ντή κ. Τζουβελέκη Π. και στις υποδιευθύντριες κ. Χατζηχαλεπλή Ν. και κ. Γιαννακάκη Μ. για τις άοκνες προσπάθειες με στόχο την αλλαγή στάσης και την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στα ΑμεΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Παρασκευή 23/12/2022, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, παρευρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ραλλείου Γενικού Λυκείου θηλέων Πειραιά, όπου, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδου, της Διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητριών, αποχαιρέτησε τη χρονιά που φεύγει με μουσική και τραγούδια.

Μαθήτριες όλων των τάξεων τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στο φουαγιέ του σχολείου, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα γεμάτο από τη ζωντάνια, το κέφι και το ταλέντο τους.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ραλλείου ΓΕΛ Πειραιά και ιδιαιτέρως στη Δ/ντρια κα Βλαχάκου Κ. και τους υποδιευθυντές κ.κ. Ζουμπλιό Π. και Χαλικιά Δ.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Πέμπτη 22/12/2022 επισκέφτηκε τα Γραφεία της Δ.Δ.Ε. Πειραιά ο βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, όπου συζήτησε με τους τμηματάρχες κ.κ Τζουρά Ε, Παριανού Θ., Δυναμίδου Β., Καμπούρη Α. και Κωνσταντέλλο Π, καθώς και τον εκπρόσωπο των υπαλλήλων (ΣΥΠΥΥΠ) κ. Μάνο Χατζηευαγγέλου για θέματα των εργαζομένων στη Δ/νση.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε στους χώρους εργασίας, προκειμένου να δει και να ακούσει από τους εργαζομένους τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και άλλα ζητήματα που οι ίδιοι έθεσαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή εόρτιων ευχών.

Μια πολύτιμη επίσκεψη στήριξης των εργαζομένων από βουλευτή του Κοινοβουλίου πάντα ανοίγει δρόμους για όφελος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Πέμπτη 08/12/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βρέθηκε στην Ύδρα, προκειμένου να επισκεφτεί το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του νησιού και να συνομιλήσει με το Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Σαράντη Δ., τη Διευθύντρια του Λυκείου κα Μαρσέλλου Μ., καθώς και με τους συλλόγους διδασκόντων για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, ο Δ/ντής Δ.Ε. συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ύδρας κ. Κουκουδάκη Γεώργιο, την Αντιδήμαρχο παιδείας κα Μαραγκού Αικ., καθώς και με μέλη των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε κλίμα αγαστής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη διευκόλυνση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ανακοινώθηκε η παραχώρηση τεσσάρων (4) δωματίων από το Δήμο Ύδρας, παράλληλα με την παγίωση του επιδόματος ποσού 200 ευρώ για νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπ/κούς υπηρετούντες στο νησί.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Ο ξαφνικός χαμός του ηθοποιού και καθηγητή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Άγγελου Γούναρη ΠΕ91.02, γέμισε θλίψη την εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Πέμπτη 08/12/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά επισκέφθηκε τις εξής σχολικές μονάδες:

1) Ημερήσιο Γυμνάσιο Σπετσών και
2) Ημερήσιο ΓΕΛ Σπετσών,

προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα και να συζητήσει με τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Συνεργάστηκε με τις Διευθύντριες του Γυμνασίου, κ. Τσίπρα Κ. και του Λυκείου, κ. Μπακόλα Μ., καθώς και με τους αντίστοιχους συλλόγους διδασκόντων.

Τέθηκαν θέματα διαμονής και, ευρύτερα, συνθηκών διαβίωσης των εκπαιδευτικών στο νησί, στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας με το δήμο, που καλύπτει ποσό 200 ευρώ μηνιαίως για τους αναπληρωτές και, ως μέτρο, δύναται να επεκταθεί και για τους νεοδιόριστους.
Επίσης, ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα δράσεων εντός νησιού και επισκέψεις εκτός νησιού. Ο Δ/ντής της Δ.Ε. δηλώνει την έμπρακτη στήριξή του σε ανάλογες πρωτοβουλίες – δράσεις, που στόχο έχουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και τη σύνδεση της γνώσης με τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

dntis epeteios polytexneiou th

Την Τετάρτη 30/11/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά πραγματοποίησε προκαθορισμένη συνάντηση συνεργασίας με σχολεία της Σαλαμίνας. Επισκέφτηκε το 1ο ΓΕΛ και συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Σμυρναίο Θ. και τον υποδιευθυντή κ. Λαιβερά Γ., το 2ο ΓΕΛ και συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Σορώτο Γ. και τους υποδιευθυντές κ. Μασσαρά Δ. και κ. Λάμπρου Στ., το Ημερήσιο ΕΠΑΛ και συνομίλησε με τη διευθύντρια κ. Κανάκη Ά. και τις υποδιευθύντριες κ. Λυμπιτάκη Μ. και Καραμανώλη Ε. και το 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας και συνομίλησε με τη διευθύντρια Παπαϊωάννου Θ. και την υποδιευθύντρια Μασσάρου Αθ. Συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί των συλλόγων διδασκόντων καθώς και τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια ως εκπρόσωποι των μαθητών των σχολείων. Συζητήθηκαν με γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Επίσης, δόθηκαν διευκρινίσεις για το Γραφείο Επιμορφώσεων που λειτουργεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά από τη φετινή σχολική χρονιά, για τα προγράμματα Erasmus+ και τις αδελφοποιήσεις με σχολεία του εξωτερικού.

Ο Δ/ντής τόνισε ότι προχωράμε όλοι μαζί για μια δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη μάθηση, γνώση και δραστηριότητες.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Παρασκευή 25/11/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά βρέθηκε στο Αγκίστρι, προκειμένου να επισκεφτεί το Γυμνάσιο με Λ.Τ. του νησιού και να συνομιλήσει με τη Διευθύντρια κα Πάλλη Ευαγγελία και τους εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Παράλληλα, ο Δ/ντής Δ.Ε. συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγκιστρίου κ. Αθανασίου Ιωάννη, καθώς και με την πρόεδρο, κ. Χριστοφιλέα Χριστίνα και τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε κλίμα αγαστής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη διευκόλυνση της λειτουργίας της σχολικής μονάδας, υιοθετήθηκε από το Δήμαρχο το αίτημα του Δ/ντή για οριοθέτηση του ενοικίου των νεοδιόριστων εκπ/κών (έως και 200 ευρώ maximum) και πρόκειται να εξεταστεί από τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδο Κ. η δρομολόγηση ταχυπλόων (superfast flying dolphin), ενώ ισχύουν ήδη τα μειωμένα ναύλα κατά 30% για τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς στο νησί.

Επίσης, ανακοινώθηκε η άμεση ανέγερση σχολικού κτηρίου υψηλών προδιαγραφών με ανάδοχη εταιρεία.

Σημειώνεται, πως η εν λόγω σχολική μονάδα λαμβάνει περί τις 10.000 ευρώ ετησίως από τη σχολική επιτροπή του Δήμου Αγκιστρίου για να καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες της, καθώς επίσης και κάθε είδους πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, ενοικιάσεις ηχητικών συστημάτων, βιντεοσκοπήσεις κ.ά)

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

dntis epeteios polytexneiou th

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, παρακολούθησε τις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις εξής σχολικές μονάδες: 13ο ΓΕ.Λ Πειραιά, Πρότυπο Γυμνάσιο και Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Ζάννειο Πρότυπο Γενικό Λύκειο.

Οι εκδηλώσεις στο σύνολο τους χαρακτηρίζονταν από παλμό, σοβαρότητα και συγκίνηση, που οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν να μεταφέρουν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που τις παρακολούθησε.

Ο Δ/ντής της Δ.Ε. συγχαίρει τους Δ/ντές και τις Δ/ντριες, καθώς και τους Υποδιευθυντές και τις Υποδιευθύντριες, αντίστοιχα, των ανωτέρω σχολικών μονάδων : κ. Μπράχο Ε. και Αποστολόπουλο Π. του 13ου ΓΕΛ Πειραιά, τον κ. Άνθη Μ. και τους κ.κ. Ματακιά Σ. & Δικαίο Α. του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, τον κ. Μηνάογλου Χ. & τις κ.κ. Μανοπούλου Π. & Τζάμου Α. του Προτύπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και, τέλος, την κ. Λεοντοπούλου Π. και τους κ.κ. Μαυρομάτη Γ. και Χαρατζόπουλο Π. του Ζαννείου Προτύπου Γενικού Λυκείου Πειραιά.

Ιδιαιτέρως, ο Δ/ντής της Δ.Ε. συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν τις σχολικές γιορτές, εμπνέοντας και διδάσκοντας μέσω αυτών τους μαθητές και τις μαθήτριες, τονίζοντας, παράλληλα, πως τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν φωτεινό οδοδείκτη για τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Ο Δ/ΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 2022 ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, μετέβη στη Σαλαμίνα για να παραστεί στην τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις για το έτος 2022 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

Η βράβευση των αθλητών έγινε από τους Ολυμπιονίκες, κ. Δημήτρη Μούγιο, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου και κ. Όλγα Βασδέκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης ενώ ήταν παρόντες και απεύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο άθλημα της Υδατοσφαίρισης, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άθλημα της Κωπηλασίας, κ. Δημήτρης Μούγιος, η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο άθλημα του Τριπλούν, κ. Όλγα Βασδέκη και η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, που φιλοξένησε την εκδήλωση κ. Άννα Κανάκη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η Συνεργάτιδα σε θέματα Αθλητισμού του Περιφερειάρχη Αττικής και αθλήτρια, κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας, κ. Γιώργος Σορώτος, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας, κ. Θεοδώρα Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Σαλαμίνας, κ. Ισίδωρος Τσούτσουρας, ο Διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Β' Πειραιά, κ. Παρασκευάς Ανδριανός, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων του νησιού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε από συγκίνηση και ενθουσιασμό, αποτελεί απόδειξη και υπόμνηση της αξίας του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Συνάντηση με εκπροσώπους του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Τη Δευτέρα, 31 Οκτώβρη 2022, στο γραφείο του Δ/ντή Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιου Αναστασόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κ. Π. Σταθοπούλου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Κ. Ευαγγελινό (Πρόεδρο), κ. Γκόγκο (Αντιπρόεδρο) και κ. Α. Μπενέτο (Γεν. Γραμματέα). Στα πλαίσια της συνάντησης προγραμματίστηκε η διοργάνωση του 2ου Συμποσίου Επιστήμης και Τέχνης, το οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο εικοσαήμερο του Δεκεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με τη συνεργασία της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, του Ε.Κ.Π.Α., του ΠΑ.Δ.Α. και του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής.

Η συνεργασία ήταν εποικοδομητική και αναδεικνύει την ψηφίδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο πολύχρωμο ψηφιδωτό των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Πειραιά.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Ο συνάδελφός μας Στάθης Σκλαβενίτης έφυγε...

Δυστυχώς, ο άξιος συνάδελφος Στάθης Σκλαβενίτης έφυγε απροσδόκητα από κοντά μας. Η θλίψη μας είναι βαθιά για έναν τόσο καλό και τόσο αγαπητό εκπαιδευτικό, που διετέλεσε και τακτικό αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πειραιά. Το εκπαιδευτικό έργο του πολύτιμο, όσο και το ήθος του, που κόσμησε τη σχολική μας κοινότητα.

Η Δ.Δ.Ε. Πειραιά συμπαρίσταται στο πένθος και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά θα συμπαρασταθεί αμέριστα και με όλες του τις δυνάμεις στα παιδιά του.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

mia xehoristh synergasia th

Την Τρίτη 04/10/2022, στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά, κ. Αναστασόπουλου Διονύσιου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Ζέρβα Αθηνά και τον κ. Γαζή Διονύσιο προπονητές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών, εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών - Ε.Ο.Α.Κ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΚ ενημέρωσαν τον Δ/ντή Δ.Ε. για το έργο της Ομοσπονδίας, τις αθλητικές δυνατότητες και επιτυχίες των κωφών αθλητών και αθλητριών, καθώς και για τη δράση της προς τις σχολικές μονάδες Δ.Ε.

Ο Δ/ντής Δ.Ε. συνεχάρη την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών μέσω των εκπροσώπων της για την επιτυχημένη δράση της και δήλωσε υποστηρικτής της συνεργασίας με τα σχολεία αρμοδιότητάς του.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

synanthsh b elme th

Την Πέμπτη 13/10/2022, στο γραφείο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά κ. Διονύσιου Αναστασόπουλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με μέλη του Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Πειραιά (Σχολεία Κορυδαλλού), με σκοπό την αγαστή συνεργασία των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών με τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος κ. Ιγγλέση Αγγελική και o κ. Σακελλαρίου Μιχάλης εκπ/κός κλ. ΠΕ02 της Β' ΕΛΜΕ, ο Προϊστάμενος Εκπ/κών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Πειραιά κ. Καμπούρης Αντώνιος, η γραμματέας του ΠΥΣΔΕ κα Δυναμίδου Βασιλική και η κ. Προσαλέντη Μαρία, εκπ/κός της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, αρμόδια για θέματα αναπληρωτών & ειδικής αγωγής.
Με γνώμονα την πίστη στο δημοκρατικό κλίμα, την ευγένεια και τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, στην εν λόγω συνάντηση τέθηκαν ερωτήματα από τα μέλη της Β' ΕΛΜΕ, όπως τοποθετήσεις μονίμων, αναπληρωτών, διοικητικό έργο εκπαιδευτικών τα οποία απαντήθηκαν στο σύνολό τους.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Τετάρτη 05/10/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά βρέθηκε στα Κύθηρα, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρουσίαση του εκπ/κού προγράμματος «Κύθηρα: ιστορίες που χτίζουν γέφυρες» που υλοποιήθηκε από το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής σε συνεργασία με τις σχολικές μοναδες Α/βάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των Κυθήρων. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί βιογραφική προσέγγιση της μεταναστευτικής ιστορίας του νησιού και στοχεύει στη συγκρότηση ενός αρχείου μνήμης, εμπλέκοντας ενεργά τους μαθητές και τις μαθήτριες – απογόνους εκείνων των ανθρώπων που πήραν μέρος στο δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 06/10/2022, ο Δ/ντής Δ.Ε. επισκέφτηκε το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κυθήρων, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ συναντήθηκε με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Χαρχαλάκη Ευστράτιο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Κομηνό Γεώργιο στο πλαίσιο μίας αγαστής συνεργασίας με προοπτικές ανάπτυξης των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ταξίδι στα Κύθηρα - που τα τελευταία δύο χρόνια μας έλειψε πολύ - είναι μια κατάκτηση των Κυθήρων, μια εμπειρία ζωής που πλουτίζει τη σχολική, αλλά και την κοινωνική ζωή του τόπου. Αποτελεί μια κατάδυση στις αναμνήσεις της μεταναστευτικής γενιάς των Κυθηρίων μέσα από ιστορίες ζωής, πολλές εκ των οποίων κρύβουν πόνο και δάκρυα, αλλά και το όνειρο επιστροφής στο νησί τους.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε και θα έχει τη στήριξή μου ως Διευθυντή Δ.Ε. για να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να γεμίζει με μνήμες και φως τις ζωές όλων μας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Παρασκευή 30/09/2022 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά επισκέφθηκε τις εξής σχολικές μονάδες:

1) Ημερήσιο Γυμνάσιο Πόρου και
2) Ημερήσιο ΓΕΛ Πόρου,

προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα και να συζητήσει με τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Συνεργάστηκε με τους Διευθυντές του Γυμνασίου, κ. Ιουλιανή Βρούτση και του Λυκείου, κ. Κούνιο Γεώργιο, καθώς και με τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Επίσης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Πόρου κ. Δημητριάδη Ιωάννη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λίτσα Χρήστο, θεμελιώνοντας μία αγαστή συνεργασία του Δήμου με τις σχολικές μονάδες του νησιού και τη Δ.Δ.Ε. Πειραιά.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

mia xehoristh synergasia th

Στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά, σήμερα 07.10.2022, ανέλαβε υπηρεσία ως αναπληρώτρια η Αναστασία Πυργιώτη, κλ.ΠΕ23-Ψυχολόγος, απόφοιτος Παντείου Παν/μιου και κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο (2020).
Της ευχόμαστε κάθε καλό στην εκπαιδευτική πορεία της και να χαρίσει απλόχερα χαμόγελα και χαρά στην σχολική μας κοινότητα.
Νιώθουμε περήφανοι για την πολύτιμη συνεργασία της κας Πυργιώτη, που με πολύ κόπο, αλλά και αμέριστη δύναμη, μας εμπνέει και μας αποδεικνύει ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει να παραιτούμαστε και να σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρα μας!!

Αναστασία, καλή αρχή στην ΔΔΕ Πειραιά!

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

world teachers day

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του»

Ν. Καζαντζάκης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.
Το σχολείο αλλάζει, αυτό το διαπιστώνουμε όλοι μας.
Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι η υπομονή, το ενδιαφέρον και η αγάπη του εκπαιδευτικού.
Και αυτό είναι το μέτρο που προσδιορίζει την ποιοτική προσφορά στο λειτούργημά μας.
Καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σας!

Με εκτίμηση,
Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Συνάντηση συνεργασίας Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά με Δ/ντή Αστ. Δ/νσης Πειραιά & Αντιδημάρχους Παιδείας

synanthsh synergasias th

Την Τετάρτη 28/09/2022, στο γραφείο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας με θέμα την αντιμετώπιση των καταλήψεων και το φαινόμενο του εκφοβισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ κ. Κωστάζος Πρωτοσίλαος, Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πειραιά κα Σίσυ Αλιγιζάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκαιας-Ρέντη κα Μαρία Αραβαντινού-Τσιμπλάκη, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού κ. Κυριάκος Τζέρπος, ο Αντιδήμαρχος Πόρου κ. Χρήστος Λίτσας και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά κα Δέσποινα Αρβανίτου, ενώ οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Κερατσινίου–Δραπετσώνας κα Στυλιανή Μιχάλογλου, Περάματος κα Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, Σαλαμίνας κα Ελένη Μπίλλια, Ύδρας κα Αικατερίνη Μαραγκού, Σπετσών κα Ευγενία Φραγγιά, Αίγινας κος Γεώργιος Σκαλτσιώτης, Τροιζηνίας-Μεθάνων κος Σωτήριος Σούχλας & Κυθήρων κος Γεώργιος Κομηνός προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην συζήτηση.

Κυρίαρχη η κοινή θέση ότι δεν ποινικοποιούμε ανηλίκους μαθητές, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ παραμένει διακριτική, ενώ στην περίπτωση παρεμπόδισης μαθητών ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας οι Δ/ντές υποχρεούνται να παράσχουν άμεσα σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με ταυτόχρονη συμπλήρωση και φύλαξη ηλεκτρονικού ημερησίου δελτίου φοίτησης (απουσιολόγιο).

Ο Δημοκρατικός διάλογος έχει πρώτιστη θέση στο Δημόσιο σχολείο για την επίλυση των προβλημάτων, όπου καθετί μπορεί να επιλυθεί, αρκεί το Δημόσιο Σχολείο να παραμένει ανοικτό προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΑ ΜΕΘΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος επισκέφτηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 τις εξής σχολικές μονάδες:

1) Ημερήσιο Γυμνάσιο Γαλατά
2) Ημερήσιο ΓΕΛ Γαλατά
3) 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γαλατά
4) Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γαλατά
5) ΕΕΕΕΚ Γαλατά &
6) Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεθάνων

προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα ζητήματα και να συζητήσει με τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Συνεργάστηκε με τους Διευθυντές κ.κ Δημήτριο Μητραντζά, Έκτορα Λουκά, Μαρία Γρούμπου, Νίκο Φασιά, Δήμητρα Ευσταθιάδου και Μαρία Στάϊκου, καθώς και με τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Εξαιρετικό το έργο του ΕΕΕΕΚ με την ανάπτυξη του θερμοκηπίου με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Φασιά μαζί με τον γεωπόνο κ. Φιλάρετο Μπαλτά ΠΕ88.01, καθώς και του Δ/ντή του ΕΠΑΛ κ. Έκτορα Λουκά που δίνει ζωή στα εργαστήρια της μονάδας του. Η παρουσία της κας Στάϊκου πολύτιμη σε μια αγαστή συνεργασία όλων των διευθυντών των σχολικών μονάδων του συγκροτήματος Γαλατά. Επίσης η αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου Μεθάνων από τον Δ/ντή κ. Δημήτριο Μητραντζά προς όφελος των μαθητών και η ενθάρρυνση των ενηλίκων μαθητών να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο Εσπερινό Γυμνάσιο από την κα Μαρία Γρούμπου. Τέλος, ένα από τα πιο όμορφα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, το Γυμνάσιο Γαλατά, που εξακολουθεί να παραμένει όμορφο με τις άοκνες προσπάθειες της κας Δήμητρας Ευσταθιάδου.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την φιλότιμη και συνεχή προσπάθεια σε όλους ανεξαιρέτως τους Δ/ντές των περιοχών αυτών.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Η συνάδελφός μας Αλεξάνδρα Λιναρδή έφυγε…

Η αναπάντεχη είδηση του θανάτου της φιλολόγου Αλεξάνδρας Λιναρδή βύθισε στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά. Η Αλεξάνδρα ήταν μια εξαιρετική παιδαγωγός, μητέρα και σύζυγος. Είχε προσφέρει τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες της σε πολλά σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση, αρχές, ήθος και αγάπη. Η αναχώρησή της αποτελεί μεγάλη απώλεια για όλους όσους είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν, να συνεργαστούν μαζί της και να είναι φίλοι της. Και ακόμα πιο μεγάλη για τα δυο παιδιά της, τον σύζυγο και τους συγγενείς της.

H ΔΔΕ Πειραιά εκφράζει την οδύνη της, συμπαρίσταται στο πένθος και θα συνδράμει με κάθε τρόπο την οικογένειά της.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

  • agiasmos-2023-1th.jpg
  • agiasmos-2023-2th.jpg
  • agiasmos-2023-3th.jpg
  • agiasmos-2023-4th.jpg
  • agiasmos-2023-5th.jpg
  • agiasmos-2023-6th.jpg
  • agiasmos-2023-7th.jpg

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί, Μαθητές και Γονείς

Μαζί αυτή τη σχολική χρονιά στον Αγιασμό με αισιοδοξία και θέληση για το καλύτερο δυνατό έργο...

Τα σχολεία τoυ Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου, του 13ου Γυμνασίου Πειραιά, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τίμησε θεσμικά με την παρουσία του, όπως κάθε χρόνο:
  ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

καθώς και οι
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ - Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
  ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ - Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ - Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους:
  η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κα ΣΙΣΥ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ
  ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
  η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ κα ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ

Μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Κόσυβα, που μας τίμησε στο 13ο Γυμνάσιο και στο Ράλλειο, δίνουμε αμέριστη στήριξη στους Διευθυντές και συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Γονείς, τους Συλλόγους, τους Δήμους.

Δυναμικά με τους συνεργάτες μας στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά προχωράμε να σηκώσουμε πιο ψηλά το Δημόσιο Σχολείο.
Οι μαθητές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και το όραμά μας για μια σύγχρονη και Δημοκρατική Δημόσια Παιδεία.

Τους το οφείλουμε !!!

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Ο συνάδελφος μας Ηλίας Αυγέρης έφυγε...

Δυστυχώς ο άξιος συνάδελφος μαθηματικός Ηλίας Αυγέρης του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, έφυγε απροσδόκητα απο κοντά μας σε ηλικία 56 ετών. Η θλίψη μας είναι βαθιά για έναν τόσο καλό και τόσο αγαπητό εκπαιδευτικό. Το εκπαιδευτικό έργο του πολύτιμο, όσο και το ήθος του, που κόσμησε την σχολική μας κοινότητα.
Η Δ.Δ.Ε. Πειραιά συμπαρίσταται στο πένθος και θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένεια του.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσης Αναστασόπουλος Δρ.

neodioristoi22 img

Αγαπητοί νεοδιόριστοι συνάδελφοι,

 

Σας καλωσορίζουμε στην ωραία κοινωνία της Δ.Δ.Ε. Πειραιά και εκφράζουμε τη μεγάλη χαρά, να σας έχουμε κοντά μας, για να πάμε ακόμη πιο μακριά μαζί το Δημόσιο Σχολείο.

Θα πρέπει να παρουσιαστείτε στην Διεύθυνση μας από 17 έως 23 Αυγούστου, για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας (έχετε ήδη λάβει τηλεφώνημα για την ακριβή ημέρα και ώρα).

Ο ρόλος σας είναι πολύτιμος για την πρόοδο της Σχολικής Κοινότητας και να νιώθετε σε αυτή την τοποθέτησή σας, ότι είμαστε πλάι σας με κάθε δυνατή στήριξη στο λειτούργημά σας.

 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά,
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος