ΔΩΡΕΑ 60 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τη Δευτέρα 15.05.2023 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στην Ιωνίδειο για την αποδοχή δωρεάς 60 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας σε σχολεία του Δήμου Πειραιά, η οποία προήλθε από κινητοποίηση της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και την αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος ώστε να έχουν ακόμα καλύτερες συνθήκες οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης Γιάννης, ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Πειραιά κ. Αρβανίτου Δέσποινα, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι των δωρητών, καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.

Η προσφορά και το παράδειγμα της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου είναι άξια μίμησης.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΗΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη 03.05.2023 πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Υπεύθυνη της μαθητικής θεατρικής ομάδας ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ασημίδου Κατερίνα, η οποία επεξεργάστηκε το κείμενο, δίδαξε τους ρόλους, τη μουσική, τις χορογραφίες και επιμελήθηκε σκηνοθετικά την παράσταση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 55 μαθητές και μαθήτριες.

Το έργο παρουσιάστηκε στο κοινό τρεις φορές με τρεις διαφορετικές διανομές στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην υποκριτική, στο χορό και στη μουσική, παρασύροντας με τη ζωντάνια και το κέφι τους το κοινό, που συμμετείχε με μεγάλες δόσεις γέλιου, συγκίνησης και νοσταλγίας.

Τη θεατρική παράσταση του Μουσικού σχολείου Πειραιά παρακολούθησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος, η Προϊσταμένη του τμήματος Προσωπικού της ΔΔΕ Πειραιά κ. Θέμις Παριανού, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Καρδούλιας Νικόλαος και οι Υποδιευθυντές του Μουσικού Σχολείου κ. Ασημίδου Αικατερίνη και κ. Γιατράς Θεόδωρος.
Θερμά συγχαρητήρια και μία μεγάλη υπόκλιση σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για την αισιοδοξία και την ελπίδα που χάρισαν απλόχερα!

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ KICK BOXING ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κickboxing (ΠΟΚ), που πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό  χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Kickboxing έχει ενταχθεί επίσημα στα ολυμπιακά αθλήματα και είναι ένα από τα εννέα νέα, τα οποία πιθανότατα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά, αφού συνεχάρη τις αθλήτριες και τους αθλητές, τις προπονήτριες και τους προπονητές, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους, υπογράμμισε την ιδιαίτερη συμβολή του αθλήματος τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην αυτοεκτίμηση και οξυδέρκεια των παιδιών και των νέων, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στον Πειραιά το 2024.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο κ. Μιχαήλ Τριανταφύλλου πρόεδρος της ΠΟΚ, ο κ. Αντώνιος Μαυρομάτης Wako Marketing Chairman και υπεύθυνος της WAKO και WAKO PRO για την Ελλάδα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης κ. Πύρρος Δήμας, η κ. Δέσποινα Αρβανίτου, πρόεδρος της Σχολ. επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Πειραιά, ο π. Κοσμάς Ρισάνος εκ μέρους της Ι.Μ. Πειραιώς, εκπρόσωποι της Γ.Γ. Αθλητισμού και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, καθώς και η κ. Ελένη Πέτρακα υποψήφια Βουλευτής Β' Πειραιά ΝΔ. Χαιρετισμός αναγνώσθηκε από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου. Το παρών έδωσε, επίσης, ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Πειραιά κ. Παναγιώτης Τζουβελέκης και ο κ. Νικόλαος Αγαδάκος εκπ/κός της ΔΔΕ.

Τη βραδιά της εκδήλωσης πλαισίωσε μουσικά ο κ. Γιώργος Κουσάκης από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 27.04.2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παρακολούθησε τις εργασίες της  Ημερίδας με θέμα «Συμπερίληψη στην εκπαίδευση: Προοπτικές ένταξης και απασχόλησης» που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης και το παρών έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας.

Στην έναρξη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικής και ΛΤΕ Δημήτριος Αράπης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτριος Καρύδης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και εκπρόσωπος του βουλευτού Α’ Πειραιά & Νήσων Ιωάννη Μελά Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σχεδιασμού Προγραμμάτων Προστασίας Ευάλωτων Νοικοκυριών, Προσβασιμότητας ΑμεΑ και Δράσεων Αγωγής Κοινότητας του Δήμου Κορυδαλλού και Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Σπύρος Κασιδιάρης. Το παρών έδωσαν, επίσης, η Κοινοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΓΚ του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου, Ρωξάνη Μπουρδάκου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι και φορείς σωματείων για άτομα ΑΜεΑ της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πειραιά, το οποίο απορρέει από τις αρχές και τις αξίες που θεμελιώνουν τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Σημαντική και συγκινητική υπήρξε η παρουσία στην Ημερίδα του Βαγγέλη Αυγουλά, δικηγόρου και ιδρυτή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Άλλα Μάτια» και του δασκάλου του ειδικής αγωγής Αλέξη Γκλίνου, του πρώτου στην Ελλάδα που εφάρμοσε συστηματικά την ένταξη ομάδας τυφλών μαθητών σε κοινό δημοτικό σχολείο, οι οποίοι συντόνισαν την όλη εκδήλωση με τον ενθουσιασμό και την εμψυχωτική τους διάθεση.

Ο Διευθυντής του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης, Ιωάννης Κότσιρας και αρκετά μέλη του Συλλόγου καθηγητών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Η συμβολή και υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Καλλίπολης υπήρξε σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της ημερίδας αφιερωμένης στη συμπερίληψη.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τη Δευτέρα 13.03.2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Αναστασόπουλος Διονύσιος παρακολούθησε τις εργασίες της  Ημερίδας με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» που διοργανώθηκε – εξ αναβολής - με μεγάλη επιτυχία από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά και το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, των βουλευτών Α’ Πειραιά & Νήσων Κων/νου Κατσαφάδου, Νικόλαου Μανωλάκου, Ιωάννη Μελά, Θεόδωρου Δρίτσα, του βουλευτή Β΄ Πειραιά Δημητρίου Μαρκόπουλου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Ρέππα. Το παρών έδωσαν επίσης ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, η Κοινοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΓΚ του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου, κ. Ρωξάνη Μπουρδάκου, ο Πρόεδρος της UNESCOΠειραιώς και νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, αλλά και πλήθος εκπροσώπων και φορέων της ευρύτερης πόλης του Πειραιά.

Η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Μπουρδάκου βράβευσε τις γυναίκες που εργάζονται στη Διεύθυνση Καθαριότητας, τις εθελόντριες του αγκαλιάΖΩ, τις εργαζόμενες στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και τις γυναίκες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τη σημαντική συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Ραλλείου Γυμνασίου θηλέων και το μουσικό δρώμενο των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου. Οι γυναίκες και μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά έκλεισαν την σημαντική αυτή εκδήλωση με την παρουσίαση των εργαστηρίων της ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου του Δικτύου.

Η συμβολή και υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Ραλλείου Σχολής θηλέων υπήρξε σημαντική για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η Διευθύντρια του Ραλλείου Γενικού Λυκείου, Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, Δημήτριος Δημητρόπουλος παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτής της ημερίδας αφιερωμένης στη γυναίκα.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ –ΣΤΟΧΕΥΩ»
ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Πέμπτη 23.02.2023, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, παραβρέθηκε στο Φεστιβάλ Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου & Λυκείου θηλέων Πειραιά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Το φεστιβάλ, που πλαισίωσαν περισσότεροι/ες από διακόσιοι/ες μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, περιελάμβανε βιωματικές δράσεις και ομιλίες για τους μαθητές/τις μαθήτριες, καθώς και επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εκπαιδευτική κοινότητα από εξειδικευμένα στελέχη, ψυχολόγους και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Πειραιά, κ. Κυριακή Γ. Μπουρδάκου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κ. Δέσποινα Αρβανίτη, καθώς και η Δ/ντρια του Ραλλείου ΓΕΛ κ. Κωνσταντίνα Βλαχάκου και ο Δ/ντής του Ραλλείου Γυμνασίου θηλέων Πειραιά κ. Δημήτριος Δημητρόπουλος.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύει να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δ/ντής της Δ.Ε. συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες στην εκδήλωση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η σωστή καθοδήγηση των νέων στην απαιτητική διαδικασία της διερεύνησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς τους, των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων τους, καθιστά σημαντική την παροχή - με οργανωμένο τρόπο - πληροφοριών για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Την Πέμπτη 16.02.2023 ο Δ/ντής της Δ.Ε. Πειραιά βρέθηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά, όπου o Δ/ντής του σχολείου κ. Τζουβελέκης Π, εκπαιδευτικοί και μαθητές τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς. Χόρεψαν σε καρναβαλικούς ήχους ντυμένοι μασκαράδες, έψησαν σουβλάκια, τα οποία ήταν μια ευγενική χορηγία του Δήμου Πειραιά και συμμετείχαν στις προγραμματισμένες δράσεις της πολιτιστικής ομάδας. Μικροί και μεγάλοι έπλεξαν το γαϊτανάκι, μεταμορφώθηκαν με face painting, συμμετείχαν στο παιχνίδι της πινιάτας στον προαύλιο χώρο, πήραν μέρος σε μουσικοχορευτικό διαγωνισμό και σε διαγωνισμό της πιο ευφάνταστης αποκριάτικης στολής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, επισκέφθηκαν τη σχολική μονάδα ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης Ι., η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αρβανίτου Δ., ο κ. Αγγελιδάκης Σπ., κοινοτικός σύμβουλος, καθώς και συνεργάτες τους. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και εκπρόσωποι του Δήμου συνέφαγαν στην αυλή του σχολείου, τίμησαν την παράδοση τσικνίζοντας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για την εύρεση λύσεων σε προβλήματα που ανακύπτουν στη σχολική καθημερινότητα, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλές Απόκριες!

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος