Εκδήλωση Παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Πειραιά 2022-2023

politistika symposio may23 b img

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΦΙΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διοργάνωση Εκπαιδευτικού Συμποσίου και παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων

politistika symposio may23 b img

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Τομέας Εκπαίδευσης Πειραιά - Τομέας Πολιτισμού - διοργανώνει δια της υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων Ανθής Χ. Γουρουντή ΠΕ79.01 και με επιστημονικά υπεύθυνη την Δρ Χρυσάνθη Κουμπάρου, ΠΕ02 Σύμβουλο Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας - Αγ.Ιωάννη Ρέντη -Επιτροπή Παιδείας Δ. Ε., το Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία...η Γυναίκα στον τόπο και τον χρόνο».

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες Τρίτη 2 Μαΐου, Τετάρτη 3 Μαΐου και Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στο Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» (Μπιχάκη 8 - Ρέντης) κατά τις ώρες 9.00 - 14.00.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και εργασίες που αφορούν στα θεματικά μας δίκτυο «Ο Δημόσιος χώρος στον ευρύτερο Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού», «Σχολείο και Παραστατικές Τέχνες».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

parousiash programmatwn sxolikwn drasthriothtwn 2022 23 img

Εκδήλωση παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων
(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας)
σχολικού έτους 2022-23

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά προγραμματίζει εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ) και Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΑΣ) που υλοποιούνται στα σχολεία της Διεύθυνσης μας τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, από 09:00 έως 14:00, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», Θηβών 245 στη Νίκαια.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

symposio dihmerida ergasthriwn salamina img

Διοργάνωση διημερίδας στo πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Συμποσίου
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία... Η Γυναίκα στον τόπο και τον χρόνο»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά -τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων δια της υπευθύνου Πολιτιστικών κ. Ανθής Γουρουντή συνδιοργανώνει με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σαλαμίνας διημερίδα εκπαιδευτικών δράσεων ευαισθητοποίησης στο 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, την Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

olympia en dio img

Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού 2023
«Ολύμπια εν Δίω»

olympia-en-dio-2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

politistika symposio may23 img

Διοργάνωση Εκπαιδευτικού Συμποσίου και παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων

Προχωρώντας στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του συμποσίου μας «Χόρεψε πάνω στο φτερό του Καρχαρία...η Γυναίκα στον τόπο και τον χρόνο», το συμπόσιο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Μαΐου, Τετάρτη 3 Μαΐου και Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στο Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» κατά τις ώρες 09.00-14.00. Παράλληλα, εργασίες που αφορούν στα θεματικά μας δίκτυα «Ο Δημόσιος χώρος στον ευρύτερο Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού», «Σχολείο και Παραστατικές Τέχνες», καθώς και δρώμενα που έχουν προκύψει από τα πολιτιστικά προγράμματα, θα παρουσιαστούν στον πολυχώρο Μάνος Λοΐζος την Πέμπτη 11 Μαΐου 9.00 - 14.00.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

synanthsh politistika feb23 img

Επιμορφωτική συνάντηση πολιτιστικών προγραμμάτων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στο πλαίσιο υποστήριξης των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων του τοπικού θεματικού πολιτιστικού Δικτύου «ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ... - Η Γυναίκα στον χώρο και τον χρόνο» και της προετοιμασίας του ομότιτλου Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023, διοργανώνει διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων Ανθής Γουρουντή, σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων, Δρ Χρυσάνθη Κουμπάρου, διά ζώσης Επιμορφωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών με θέμα:

«Το ψωμί, τα γεννήματα, το πρόσφορο... Η γυναικεία υπόθεση μιας μυστικής υπερδύναμης.»

την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00– 14:00
στον χώρο του Μουσείου ΛΟΥΛΗ (Σπετσών 1, Κερατσίνι)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές δράσεις στα
Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)
κατά το σχολικό έτος 2022-2023

kepea logo

Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επσκέψεων στα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023 και εφιστούμε την προσοχή σας στο παρακάτω: Οι σχολικές μονάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση επίσκεψης σε έως δύο (2) Κ.Ε.ΠΕ.Α., ένα εντός της οικείας Π.Δ.Ε. και σε ένα άλλο από τις υπόλοιπες Π.Δ.Ε.

Παρακαλούμε να αποστείλετε τις αιτήσεις της σχολικής σας μονάδας μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15:00, ανάλογα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείτε στα email των αντίστοιχων υπευθύνων.
Για τα εγκεκριμένα πολιτιστικά πολιτιστικά προγράμματα οι αιτήσεις θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ Κ.Ε.ΠΕ.Α. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

enhmerwtikh synanthsh symposiou 7 12 2022 img

Ενημερωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στο πλαίσιο υποστήριξης των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων του τοπικού θεματικού πολιτιστικού Δικτύου «ΧΟΡΕΨΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ... - Η Γυναίκα στον χώρο και τον χρόνο» και της προετοιμασίας του ομότιτλου Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023, διοργανώνει διά της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων Ανθής Γουρουντή, σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Ε. φιλολόγων Δρ Χρυσάνθη Κουμπάρου, εξ αποστάσεως, ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών,

την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:00– 18:00.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Βιωματικό σεμινάριο εξ αποστάσεως
«Δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού»

edu board game img

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, και ώρες 18:30-20:00

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων), σε συνεργασία με Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της Αττικής και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα «Δημιουργία εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού», την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, και ώρες 18:30-20:00.

Το διαδραστικό σεμινάριο δημιουργίας εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με την ιδέα της ένταξης της παιχνιδοκεντρικής μάθησης στα πολιτιστικά προγράμματα και γενικότερα στη σχολική τάξη.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

hmerida kinfou noe22 th

hmerida kinfou noe22 th2

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στο πλαίσιο υποστήριξης των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων και του τοπικού θεματικού πολιτιστικού Δικτύου «Σχολείο και Παραστατικές τέχνες», διοργανώνει, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ανθής Γουρουντή, Ημερίδα Κινηματογράφου για εκπαιδευτικούς και μαθητικές ομάδες κινηματογράφου,

το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ώρα 11.00 π.μ.

στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελακίων Σαλαμίνας (Λ. Δημοκρατίας 40, Αμπελάκια Σαλαμίνα)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Επετειακή Έκθεση Γλυπτικής
«1821. Επανάσταση κατά πάσης δουλείας»

ekthesh glyptikhs polemiko mouseio img

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, ώρα 12:00

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στο πλαίσιο υποστήριξης των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων διοργανώνει, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ανθής Γουρουντή, δια ζώσης ξενάγηση εκπαιδευτικών στην έκθεση Γλυπτικής του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Κεντρικό Αίθριο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2, Αθήνα) και η ξενάγηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12.00 από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ξενοφώντα Δεστέφανο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΜΠΟΣΙΟ
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...
Η γυναίκα στον χώρο και τον χρόνο»

symposio kavvadias gynaika 2022 img

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022-23

Σκοπός του Συμποσίου είναι η ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν διαχρονικά οι γυναίκες, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Πειραιά, αγωνιζόμενες να υποστηρίξουν την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους στα δρώμενα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

politistika 2022 23 about

Σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας
για το σχολικό έτος 2022-2023

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

22η CAMERA ZIZANIO 2022
KAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

camera zizanio 2022 th

Το φετινό κάλεσμα συμμετοχής στην 22η Camera Zizanio 2022 είναι η αφορμή για να ξαναζήσουμε όσα χάσαμε το προηγούμενο διάστημα. Να βρεθούμε από κοντά για να ανταλλάξουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες και στιγμές. Μα, πάνω απ’ όλα για να γιορτάσουμε μαζί την ανεξάντλητη φαντασία και την ελπίδα της νεανικής δημιουργίας.

Η Camera Zizanio σας καλεί να στείλετε τις ταινίες που έχετε δημιουργήσει ατομικά ή συλλογικά (κινηματογραφικό εργαστήριο, σχολική ομάδα κτλ) έως τις 10 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώστε πως:

-Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά και νέους έως 20 ετών που έχουν δημιουργήσει ένα οπτικοακουστικό έργο.
-Η συνολική διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10’ και δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την θεματολογία.
-Η 22η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί 4-10 Δεκεμβρίου 2022, στον Πύργο Ηλείας, παράλληλα με το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

ΕΔΩ βρείτε τους κανονισμούς καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Βιωματικό Εργαστήρι Εξ Αποστάσεως
«Κουκλοπαίζουμε»
Κατασκευή και βασικά στοιχεία εμψύχωσης χάρτινης κούκλας

kouklopaizoume2022 23

Δευτέρα 10/10/2022, 18:00 – 21:00

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ανθής Γουρουντή και σε συνεργασία με Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της Αττικής και το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», επαναλαμβάνει για τέταρτη χρονιά τον κύκλο βιωματικών σεμιναρίων για τη θεατρική κούκλα στην τάξη.

Ο κύκλος σεμιναρίων ξεκινά με την επανάληψη του εξ αποστάσεως βιωματικού εργαστήριου για την κατασκευή και τα βασικά στοιχεία εμψύχωσης χάρτινης κούκλας που θα υλοποιήσει η Εμμανουέλα Καποκάκη, κουκλοπαίχτρια, σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος (Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»). Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10/10/22 και ώρες 18:00 – 21:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Θα ακολουθήσει επανάληψη των σεμιναρίων για τον αυτοσχεδιασμό, τη δόμηση σεναρίου κ.ά.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ