Εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν στην ημερίδα του ΚΠΕ Δραπετσώνας
στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
στις 13 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το εισαγωγικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
στις 17 Οκτωβρίου 2015 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ημερίδα για τους σχολικούς κήπους

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και Τροιζήνας – Μεθάνων, το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά (δια του Υπευθύνου ΠΕ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Σχολικοί κήποι στα σχολεία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας» στις 23 Οκτωβρίου 2015.garden

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων των σχολείων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου να υποστηρίξει τη δημιουργία σχολικών κήπων στα σχολεία της περιοχής του.
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη ΠΕ Πειραιά κ. Κιούπη Βασιλική συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι 12/10/2015: http://goo.gl/forms/PEjAVHB2aA
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ημερίδα με θέμα:
«Θαλάσσια ρύπανση – Τι μπορώ να κάνω;»

elkethe-logoΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνου Π.Ε.) σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε και το ερευνητικό πρόγραμμα PERSEUS, διοργανώνει, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Θαλάσσια ρύπανση – Τι μπορώ να κάνω;». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γενικά πολιτών σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση με έμφαση στην εκτίμηση της ποιότητας του θαλασσίου περιβάλλοντος, την επίδραση των πλαστικών-μικροπλαστικών στο θαλάσσιο οικοσύστημα και η ενημέρωσή τους για το πώς μπορούν να συνεισφέρουν πολύτιμα δεδομένα σε τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα μέσω χρήσης της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα Πέμπτη, 14.00 – 17.00), στο αμφιθέατρο του Προτύπου Γενικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Διεύθυνση: Σωτήρος Διός 17 - Πειραιάς - 18535) .
Η ημερίδα απευθύνεται εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της ΔΔΕ Πειραιά καθώς και σε πολίτες των δήμων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πειραιά. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διοργάνωση Εισαγωγικού Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνης ΠΕ Β. Κιούπη) σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας προγραμματίζει την υλοποίηση εισαγωγικού επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και Αειφορία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 35 εκπαιδευτικούς Β/θμιας οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στόχος του σεμιναρίου είναι να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί στις θεωρητικές και παιδαγωγικές αρχές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα ΠΕ εφαρμόζοντας διδακτικές τεχνικές.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στη Δραπετσώνα στις 17 Οκτωβρίου 2015 και θα έχει συνολική διάρκεια 10 διδακτικών ωρών. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονική αίτηση (http://goo.gl/forms/gmcL5VN87A) στην Υπεύθυνη ΠΕ κα Β. Κιούπη έως τις 2 Οκτωβρίου 2015, 12 μ.μ.

Σας προσκαλούμε επίσης να συνεισφέρετε τα εδέσματά σας (οποιαδήποτε μικρή ή μεγαλύτερη συνεισφορά δεκτή...) στο συλλογικό καφέ και στο συλλογικό γεύμα που διοργανώνουμε στην αυλή του ΚΠΕ Δραπετσώνας, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα σε χαρούμενο και φιλικό κλίμα!

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Επιστροφή στο σχολικό κήπο!

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι πέρασε και οι μέρες μικραίνουν δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν και οι διασκεδαστικές στιγμές στη φύση. Ευκαιρία λοιπόν με το που ανοίγουν τα σχολεία να επιστρέψουμε πιο ομαλά συνεχίζοντας τις δραστηριότητες που κάναμε στην σχολική αυλή και συγκεκριμένα στο λαχανόκηπο/βοτανόκηπο, αν είμαστε τυχεροί να έχουμε στο σχολείο.
Η σχολική αυλή είναι η πιο 'ενδιαφέρουσα' σχολική τάξη. Διαμορφωμένη με περισσότερα δέντρα, θάμνους, χώμα και λαχανόκηπους, από τσιμέντα και μπετά, θα είναι ευχάριστη και ιδανική όχι μόνο για τα διαλείμματα και τη γυμναστική αλλά και για πολλά από τα μαθήματα 'εντός των τειχών'. Τα παιδιά θα περάσουν πιο δημιουργικά και ευχάριστα, ενώ οι μυρωδιές από τα φυτά, την υγρασία και τα λουλούδια και οι αναμνήσεις από τις εμπειρίες και την επαφή με το χώμα, θα τα συνοδεύουν στο υπόλοιπο της ζωής τους. Το Σεπτέμβριο τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τους λαχανόκηπους. Οι ανάγκες σε πότισμα είναι μικρότερες, τα αγριόχορτα λιγότερα και τα κηπευτικά εύκολα στην καλλιέργεια.girl-planting-garden

Αν έχετε ήδη λαχανόκηπο από την προηγούμενη σχολική χρονιά θα χρειαστεί να τον καθαρίσετε από τα περσινά φυτά, να τον σκαλίσετε και να τον εμπλουτίσετε με φρέσκο χώμα. Τα φυτά που θα αφαιρέσετε μην ξεχάσετε να τα πετάξετε στο κομπόστ αν έχετε ήδη στο σχολείο.

Ο κήπος είναι έτοιμος για σπορά των χειμερινών κηπευτικών. Δείτε τι σπέρνουμε το Σεπτέμβριο, αλλά και συμβουλές σποράς για το καρότο και το λάχανο στα συνημμένα αρχεία. Τα μαρούλια, τα σπανάκια και τα μπρόκολα μπορούν να φυτευτούν έτοιμα μικρά φυτά. Προτιμούν αμμώδη εδάφη και θερμοκρασίες χαμηλότερες από 25oC. Κρεμμυδάκια και σκόρδα μπορείτε να φυτέψετε βολβούς (κοκάρι). Μην ξεχάσετε να φυτέψετε και βολβούς υάκινθου. Σε μερικούς μήνες θα μπορείτε να πουλήσετε τα ανθισμένα αρωματικά φυτά στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του σχολείου!

Περισσότερες συμβουλές για τα μυστικά της καλλιέργειας αυτών και άλλων λαχανικών θα βρείτε άφθονες σε πολλές σελίδες του διαδικτύου και της Καλύτερης Ζωής.

Aν πάλι δεν έχετε σχολικό κήπο, σηκώστε τα μανίκια γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή και οι μαθητές σας θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως. Συμβουλές θα βρείτε πολλές στο εκπαιδευτικό υλικό του WWF.

Αφιερώστε μία ώρα την εβδομάδα στη φροντίδα του κήπου αλλά και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή κατασκευές για τη διακόσμηση, τη σήμανσή του, την κατασκευή φωλιών για τα πουλιά αλλά ξενοδοχείων για τα έντομα για το χειμώνα, καθώς βέβαια και για την συγκομιδή του λαχανόκηπου και καλή σας όρεξη!

Συμβουλές σποράς και άρθρο από το WWF Ελλάς

Μετρήστε τη ρύπανση της Αθήνας!

athens-nefos

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή πειραματική εκστρατεία iSPEX, η οποία έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτών-μετρητών της αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Για το σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του ΕΑΑ έχει αναλάβει τη διάθεση συσκευών iSPEX στους ενδιαφερόμενους εθελοντές, αρκεί να είναι κάτοχοι κινητών iPhone 4/4s/5/5s.
Η καμπάνια iSPEX-EU 2015 διοργανώνεται από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Λάιντεν υπό την αιγίδα της UNESCO και η Αθήνα είναι μία από τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχει.
Διαβάστε περισσότερα για το πως μπορείτε να συμμετάσχετε ΕΔΩ.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πρόσκληση Ημερίδας

Το ΚΠΕ Δραπετσώνας και Τροιζήνας – Μεθάνων προγραμματίζει την υλοποίηση ημερίδας Δια Βίου Μάθησης στις 3 Ιουλίου 2015, ημέρα Παρασκευή, με θέμα:

«Πρακτικές διαχείρισης των οργανικών οικιακών αποβλήτων»

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Η ημερίδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε εναλλακτικές πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων και των φυσικών πόρων. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλείστε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το ΚΠΕ Δραπετσώνας στα τηλέφωνα: 2104624627 και 6943264194.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  • 8:30-9:00 π.μ.: Προσέλευση-Εγγραφές

  • 9:00-10:00 π.μ.: «Κομποστοποίηση: Μια εναλλακτική μέθοδος για τη μείωση των οικιακών αποβλήτων», Βασιλοπούλου Σμαράγδα, Αν. Υπεύθυνη του ΚΠΕ.

  • 10:00-12:00 μ.μ.: Εργαστήριο με θέμα: «Κατασκευή οικιακού κομποστοποιητή / Απλές οδηγίες για τη δημιουργία κομπόστ,», Βασιλοπούλου Σμαράγδα, Τριανταφύλλου Σταυρούλα, Μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ.

  • 12:00-12:30 μ.μ.: Διάλειμμα – Καφές, σάντουιτς

  • 12:30-14:00μ.μ.: Εργαστήριο με θέμα: «Η διαχείριση των φυσικών πόρων: Πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα», Μπαζίγου Κατερίνα, Υπεύθυνη του ΚΠΕ.

  • 14:00-14:30 μ.μ.: Απορίες συμμετεχόντων – Συμπεράσματα – Αξιολόγηση της Ημερίδας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου διοργανώνει πιλοτικά, 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από 1 Ιουλίου έως 7 Ιουλίου 2015, με θέμα:

«Το Σχολείο στη Φύση»

Η θεματική του Σεμιναρίου αφορά διδασκαλία μεθόδων και πρακτικών για μία πιο φυσική διδασκαλία, πως να προσεγγίζουν οι άνθρωποι τη Φύση, πώς να μαθαίνουν βιωματικά και συνεργατικά σε αυτή, πώς να λειτουργούν σε πιο φυσικούς ρυθμούς και συνάμα πιο αποτελεσματικά, και πώς να εφαρμοστεί αυτό στο σχολικό περιβάλλον.
Οι Αιτήσεις γίνονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, στο ΚΠΕ Καρπενησίου, μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα, με θέμα: Αίτηση Συμμετοχής. Σε αυτήν υπάρχουν πεδία για δήλωση εθελοντικής εργασίας ή εισήγησης. Επίσης θα υπάρχουν διάφορα συμπληρωματικά – ενημερωτικά πεδία και διευκρινήσεις κλπ. Προθεσμία: Μέχρι 7 Ιουνίου 2015.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν την ηλεκτρονική φόρμα απολογιστικών στοιχείων των προγραμμάτων ΠΕ που θα βρουν στη διεύθυνση: http://goo.gl/forms/MHSCpkR3hJ το αργότερο μέχρι 5 Ιουνίου 2015 (παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος). Η εμπρόθεσμη συμπλήρωση της φόρμας αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση βεβαιώσεων υλοποίησης των προγραμμάτων ΠΕ. Το εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αποσταλεί στη ΔΔΕ Πειραιά (υπόψη κ. Κιούπη) σε ηλεκτρονική (κατά προτίμηση, για να αποφευχθεί η σπατάλη χαρτιού) ή έντυπη μορφή.

Από το γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ!

Το Σάββατο 6 Ιουνίου το ραντεβού μας με την Καλύτερη Ζωή θα είναι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρες 10.00 με 16.00 για ένα εναλλακτικό εργαστήρι κηπουρικής στο κέντρο της Αθήνας!

kipouroi

Αν θέλετε να μάθετε:

Αν μπορούμε να καλλιεργήσουμε λαχανικά σε μία γλάστρα;

Ποια είναι τα οφέλη της κηπουρικής στη διατροφή, την υγεία μας, το περιβάλλον;

Πόσο χώρο χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε έναν μπαλκονόκηπο, γιατί να κομποστοποιούμε και τι «προσόντα» χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι ίδιοι κηπουροί τελικά;

καθώς και να λάβετε μέρος σε ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια μην κάνετε δεύτερες σκέψεις!!

Το WWF Ελλάς και ο Αχιλλέας Πληθάρας – Συντονιστής του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» μας περιμένουν όλους σε μια εκδήλωση που αναμένεται συναρπαστική!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://kalyterizoi.gr/6junekipouroi

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2014-15

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Σχ. Έτους 2014-15 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Πειραιά από το γραφείο ΠΕ την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Συνολικά παρουσιάστηκαν 21 από τα 87 εγκεκριμένα προγράμματα ΠΕ της ΔΔΕ. Το ΚΠΕ Δραπετσώνας φιλοξένησε με μεγάλη χαρά την εκδήλωση και προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση αυτή! Συνολικά περισσότεροι από 130 καθηγητές και μαθητές έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας video, αφίσες, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, powerpoint, αλλά και επιστημονικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημερίδας χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα, μουσικές και όμορφες στιγμές όλους τους συμμετέχοντες! Ευχόμαστε τα σχολεία να συνεχίσουν την αξιέπαινη προσπάθειά τους και την ερχόμενη σχολική χρονιά!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα παρουσίασης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Σχ. Έτους 2014-15 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Πειραιά από το γραφείο ΠΕ την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Συνολικά παρουσιάστηκαν 21 από τα 87 εγκεκριμένα προγράμματα ΠΕ της ΔΔΕ. Το ΚΠΕ Δραπετσώνας φιλοξένησε με μεγάλη χαρά την εκδήλωση και προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση αυτή! Συνολικά περισσότεροι από 130 καθηγητές και μαθητές έλαβαν μέρος παρουσιάζοντας video, αφίσες, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, powerpoint, αλλά και επιστημονικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημερίδας χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα, μουσικές και όμορφες στιγμές όλους τους συμμετέχοντες! Ευχόμαστε τα σχολεία να συνεχίσουν την αξιέπαινη προσπάθειά τους και την ερχόμενη σχολική χρονιά!

th-p1 th-p2
th-p3 th-p4

th-ELLS-LearningLAB-Athens-2015Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2015, 24 εκπαιδευτικοί φυσικών επιστημών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (στην πλειονότητά τους Βιολόγοι) – από όλη την Ελλάδα – και 3 προσκεκλημένοι συμμετέχοντες (σύμβουλοι ΠΕ04, υπεύθυνοι ΕΚΦΕ) συμμετείχαν στο σεμινάριο «Μαθαίνοντας από την Ζωή – Ανακαλύπτουμε νέους τρόπους διδασκαλίας της σύγχρονης Βιολογίας». Το σεμινάριο αυτό συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για τη Mάθηση στις Eπιστήμες της Ζωής (ELLS-ΕΜΒL), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ) και το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Το διήμερο αποδείχτηκε συναρπαστικό και η συμβολή των εκπαιδευτικών ενεργή και καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του σεμιναρίου που είχε ως κεντρικό θέμα το DNA-barcoding. Μέσα από ομιλίες διακεκριμένων ερευνητών, εργαστηριακές ασκήσεις (απομόνωση DNA από φύλλα φυτών, PCR, ηλεκτροφόρηση σε πήκτωμα αγαρόζης, αλληλούχηση DNA), δραστηριότητες βιοπληροφορικής, επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Ίδρυμα Ευγενίδου, οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα της Βιολογίας, αλλά και απέκτησαν νέα εργαλεία για τη διδασκαλία της στη σχολική τάξη. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη αξιέπαινη προσπάθειά τους, αλλά και για το αμείωτο ενδιαφέρον τους καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εκπαιδευτικών που μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο θα δρομολογήσει τις πολυπόθητες αλλαγές και θα αναδείξει τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο!

Μπορείτε να δείτε εδώ την ανάρτηση του ELLS στο EMBLog για το σεμινάριο!

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά – δια της Υπευθύνου ΠΕ – σας προσκαλεί στην

par-banner

Ημερίδα Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2015, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας 9.00π.μ. - 14.30 μ.μ. Στην ημερίδα συμμετέχουν μαθητικές ομάδες και εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα ΠΕ την τρέχουσα σχολική χρονιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ