kpe-marwn-e4e6

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4» στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου, όπως και μέλη ΚΠΕ του Δικτύου με θέμα:

«Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6 στην οροσειρά της Ροδόπης»

Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί στη Μαρώνεια και στην οροσειρά της Ροδόπης από τις 15 έως 17 Μαΐου 2015. Συγκεκριμένα, η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου δηλαδή η 15η Μαΐου θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Μαρώνειας, ενώ η 2ηκαι 3η ημέρα στην οροσειρά της Ροδόπης.

Κριτήρια συμμετοχής
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι κατά προτεραιότητα είναι μέλη του δικτύου. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό επιμορφούμενων, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν αποστείλει εργασία-δράση στα πλαίσια του δικτύου, θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν αποστείλει και, τέλος, οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι μέλη του δικτύου.

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν στην Υπεύθυνη ΠΕ μέχρι την Τετάρτη 29-4-2014 και ώρα 12 μ.μ. είτε σε ηλεκτρονική μορφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε με φαξ στο 2104179780 (υπόψη κ. Κιούπη).

Επισήμανση

1. Για λόγους ασφαλείας είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να διαθέτουν εξοπλισμό βουνού (ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχο μπουφάν, αθλητικό παντελόνι/σορτσάκι, παγούρι, αντηλιακή κρέμα, καπέλο, πρόχειρη ελαφριά τροφή). Θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες στο site του ΚΠΕ Μαρώνειας.
2. Επίσης είναι σημαντική η καλή φυσική κατάσταση προκειμένου οι επιμορφούμενοι να συμμετέχουν με άνεση σε όλες τις δράσεις του σεμιναρίου.
3. Την τρίτη ημέρα του σεμιναρίου θα διεξαχθούν δύο πεζοπορικές διαδρομές, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Παρακαλούνται οι αιτούντες εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν στη φόρμα συμμετοχής, την επιθυμητή διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΚΠΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
«Το σχολείο μου ταξιδεύει με τον Περσέα»
(My school "voyages" with PERSEUS - PERSEUS@school).

perseas-logo

Το δίκτυο αυτό υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στα πλαίσια του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος "Περσέας" που σχετίζεται με θέματα θαλάσσιας ρύπανσης. Για να εγγραφεί το σχολείο σας στο δίκτυο και να έχει εξειδικευμένη υποστήριξη από μέντορα-ερευνητή ακολουθείστε το σύνδεσμο: http://www.perseus-net.eu/en/schools_network/index.html. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος αναπτύχθηκε το συνημμένο κείμενο για τα θαλάσσια απορρίμματα από το οποίο μπορείτε να αντλήσετε υλικό και ιδέες για τα προγράμματά σας και τα μαθήματά σας. Επιπλέον μετά από έρευνα ειδικών επιστημόνων (Ιωακειμίδης και συνεργάτες, 2014) προέκυψε και η συνημμένη δημοσίευση με τίτλο «Συγκριτική μελέτη της θαλάσσιας ρύπανσης από απορρίμματα στον πυθμένα παράκτιων περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας», στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο Σαρωνικό κόλπο. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android και iOS) με τίτλο marine litterwatch και να πάρετε μέρος με τους μαθητές σας στην έρευνα που πραγματοποιεί το ΕΛΚΕΘΕ για τη θαλάσσια ρύπανση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά, δια του γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προγραμματίζει εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων Π.Ε. που υλοποιούνται στα σχολεία της Δ/νσης μας τη σχολική χρονιά 2014-2015. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, από 9.00π.μ. έως 15.00μ.μ., στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1). Το κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να κάνει 5λεπτη παρουσίαση της εργασίας του με τη μορφή Power Point ή αφίσας. Επίσης το σχολείο μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για χορό, τραγούδι, θεατρικό δρώμενο, παρουσίαση κατασκευής ή ό,τι άλλο έχει την πρόθεση να υλοποιήσει! Οι άξονες μιας τέτοιας παρουσίασης θα είναι:

α) Οι δραστηριότητες και δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας (κυρίως), και

β) Η συναισθηματική εμπλοκή των παιδιών.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του κάθε σχολείου μπορεί να εκπροσωπείται από 4-5 μαθητές/τριες.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες Π.Ε. να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Π.Ε. ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται κάνοντας κλικ ΕΔΩ, μέχρι τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2014.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής θα διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα που θα σας αποσταλεί.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας, ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ», σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ και Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας, συνεχίζει τη δράση καταγραφής υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων σε όλη τη χώρα.

eliaΗ καταγραφή γίνεται με στόχο την υποστήριξη του Δικτύου «Ελιά» και περιλαμβάνει:

- την καταγραφή, φωτογράφιση και ταυτοποίηση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων
- την καταγραφή και συγκέντρωση των πιθανών μύθων, θρύλων ή ιστοριών που υπάρχουν και σχετίζονται με τα ελαιόδεντρα και προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση ή τη βιβλιογραφία τη δημιουργία ενός χάρτη της Μεσσηνίας με τα καταγραφέντα ελαιόδεντρα και το σχεδιασμό μονοπατιών και διαδρομών για την οργάνωση επισκέψεων
- την καταγραφή και διάσωση του γενετικού υλικού ελληνικών ποικιλιών ελιάς ως έκφραση της υποχρέωσης της παρούσας γενιάς να μεταφέρει στις επερχόμενες γενιές το περιβάλλον και το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη.

Παρακαλούνται τα μέλη του Δικτύου «Ελιά» ή και όποια άλλη σχολική ομάδα ή εκπαιδευτικός επιθυμούν να συμμετέχουν στην καταγραφή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων/ελαιώνων, να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο έντυπο:

«Ταυτότητα υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου»

και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ Καλαμάτας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Το ΚΠΕ Παρανεστίου διοργανώνει σεμινάριο στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού δικτύου που συντονίζει με θέμα:

kpe-paranestio

«Υπαίθρια Ζωή και Π.Ε.»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 17:00 μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 14:30.

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε 40 εκπαιδευτικούς των οποίων τα σχολεία είναι ενταγμένα στο Δίκτυο και έχουν εγκριθεί να παρακολουθήσουν πρόγραμμα Υπαίθριας Διαβίωσης στο ΚΠΕ Παρανεστίου το σχολικό έτος 2014-15, και δευτερευόντως σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις όλης της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις 30 Μαρτίου 2015 στις 12 μ.μ. στην Υπευθύνη ΠΕ της ΔΔΕ Πειραιά είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε με φαξ στο 2104179780 (υπόψη κ. Κιούπη)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΛΩΝ ΚΠΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου διοργανώνει σεμινάριο στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» με θέμα:

«ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ»

kpe-omiroupolis

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Ομηρούπολης στο Βροντάδο της Χίου.

Ημέρες μετακίνησης ορίζονται από 4 έως 5, ανάλογα με την απόσταση και τις συνθήκες μετακίνησης, λόγω της ιδιομορφίας του νησιωτικού χώρου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δικτύου να αποστείλουν συμπληρωμένες τις αιτήσεις τους είτε ηλεκτρονικά στην Υπεύθυνη ΠΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), είτε με φαξ στο 2104179780 (υπόψη κ. Κιούπη), καθώς και στο ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ!

Ποια είναι άραγε η κατάσταση αυτών των μνημείων σήμερα; Σε τι χρησίμευαν στην αρχαιότητα; Πώς θα μπορούσαν να αναδειχθούν στο μέλλον σε δημόσιους χώρους ελεύθερης έκφρασης και πολιτισμού για τους κατοίκους της πόλης και να μην συνεχίσουν να εμφανίζουν τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και ασχήμιας; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν συμμετέχοντας σε ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δραστηριότητες οι περίπου 50 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά που πήραν μέρος στο τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Δραπετσώνας το τριήμερο 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Η συμβολή και καθοδήγηση της αρχαιολόγου κ. Εύης Πίνη υπήρξε καθοριστική για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ 100ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ…

Το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης με τίτλο «Δομή, διαχείριση, διαταραχές οικοσυστημάτων και ποιότητα ζωής: α) παράκτια οικοσυστήματα, β) δασικά οικοσυστήματα» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 22, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2015 σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Οι περίπου 60 εκπαιδευτικοί των ΔΔΕ Πειραιά και Α, Β, Δ Αθήνας που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστηριακές ασκήσεις σχετικές με το έδαφος και το νερό, δραστηριότητες πεδίου (συλλογή και καταγραφή δειγμάτων), βιωματικά εργαστήρια σχεδιασμού περιβαλλοντικών προγραμμάτων και να μιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ, καθώς και με τους Υπευθύνους ΠΕ των Διευθύνσεων τους για θέματα που αφορούν τα περιβαλλοντικά τους προγράμματα και… όχι μόνο! Οι παρουσιάσεις των ομάδων εργασίας των εκπαιδευτικών προκάλεσαν τον γενικότερο ενθουσιασμό και έκλεισαν με όμορφο τρόπο, ένα άκρως δημιουργικό τριήμερο!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το ΚΠΕ Κέρκυρας προγραμματίζει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ:
«Αειφορική Τεχνολογία»

th-kpe-corfuμε σκοπό την επιμόρφωση και εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του δικτύου καθώς και την ανάδειξη καλών πρακτικών που αναπτύχθηκαν από τις περιβαλλοντικές ομάδες στο πλαίσιο του δικτύου.
Το σειμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις τριήμερο 24, 25 και 26 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κέρκυρα και απευθύνεται σε 64 εκπ/κούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και σε στελέχη εκπαίδευσης και συνεργάτες του δικτύου.
Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται υποχρεωτικά τόσο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κέρκυρας, όσο και έντυπα στην Υπέυθυνη ΠΕ (στο φαξ 2104179780 υπόψη κ. Κιούπη).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

kpe-karpenisiΤο ΚΠΕ Καρπενησίου ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου

«Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο»

για τα σχολικά έτη 2014-15, 2015-16 και 2017-17, προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα σχολεία να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο. Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε την πρόσκληση συμμετοχής και την αίτηση συμμετοχής των σχολείων. Παρακαλούμε να αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής σας στην Υπεύθυνη ΠΕ, είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., είτε με φαξ στη ΔΔΕ Πειραιά (υπόψη Υπευθύνου ΠΕ).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Το ΚΠΕ Μουζακίου διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

«Ενέργεια και Περιβάλλον: Παραγωγή, Κατανάλωση, Διαχείριση κι Εκπαίδευση»

και διοργανώνεται στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Η ενέργεια στο περιβάλλον του παιδιού».
environmental-issuesΟι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στην Υπεύθυνη ΠΕ.
Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε την προκήρυξη του σεμιναρίου, την αίτηση συμμετοχής εκπαιδευτικών σχολείων και την αίτηση συμμετοχής εκπαιδευτικών ΚΠΕ.
Αφού συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να την υποβάλετε είτε με φαξ στη ΔΔΕ Πειραιά (υπόψη Υπευθύνου ΠΕ), είτε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΚΠΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Πειραιά που επιλέχθηκαν να παρακολουθήσουν το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Δραπετσώνας στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015 με τίτλο:

«Περιβαλλοντικές - Πολιτιστικές διαδρομές: Δημόσιοι αστικοί χώροι γύρω από τα τείχη της Αθήνας και του Πειραιά»

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν επιλεγεί και δε μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο για οποιοδήποτε λόγο να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη ΠΕ στο 210 4118429 - το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 26/02 στις 12 το μεσημέρι, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής να συμμετάσχουν στο σεμινάριο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ
100ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δ/ΝΣΕΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α', Β', Δ' ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΙΡΑΙΑ
«Δομή, διαχείριση, διαταραχές οικοσυστημάτων και ποιότητα ζωής:
α) παράκτια οικοσυστήματα, β) δασικά οικοσυστήματα»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε.
«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
ΤΟΥ ΚΠΕ ΑΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Μαθαίνοντας από τη ζωή
Ανακαλύπτουμε νέους τρόπους διδασκαλίας της σύγχρονης Βιολογίας

th-LearningLAB

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δ.Ε. που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 25-26 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Το σεμινάριο αυτό συνδιοργανώνεται το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για τη Μάθηση στις Επιστήμες της Ζωής (ELLS) του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL), το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας των Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλονται ηλεκτρονικά ΕΔΩ. Περισσότερες πληροφορίες για σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου πατώντας ΕΔΩ.

To πόστερ του σεμιναρίου θα το βρείτε ΕΔΩ.

Διοργάνωση τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας
27-28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015


To Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου», το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και τις Εφορείες Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων (ΕΦΑΔΥΑΤ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθήνας (ΕΦΑΑ) προτίθεται να διοργανώσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για 50 εκπαιδευτικούς στις 27 - 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2014 με θέμα

«Περιβαλλοντικές - Πολιτιστικές διαδρομές: Δημόσιοι αστικοί χώροι γύρω από τα τείχη της Αθήνας και του Πειραιά»

Το σεμινάριο στοχεύει στην ανάδειξη του θέματος των μακρών τειχών έτσι ώστε να ενταχθεί ως τοπικό θέμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα προγράμματα των σχολείων του Πειραιά. Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα εστιάσει:

• στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων ως δημόσιων αστικών χώρων ενταγμένων στον ιστό της πόλης
• στο ρόλο της γεωμορφολογίας στην ανάπτυξη και διαμόρφωση των αστικών κέντρων (περιτοίχιση και οδικοί άξονες)
• στο ρόλο της αρχαίας περιτοίχισης και μέσα από αυτή στον άρρηκτο δεσμό της παράλληλης διαχρονικής ανάπτυξης της πόλης και του επινείου της.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας και η μελέτη πεδίου θα αφορά τους συναφείς αρχαιολογικούς χώρους. Σε κάθε χώρο θα υλοποιούνται συγκεκριμένα φύλλα εργασίας τα οποία θα αφορούν στη διαχείριση του χώρου ως δημόσιου αστικού χώρου και θα δίνονται και τα σχετικά ιστορικά στοιχεία.

Αιτήσεις Συμμετοχής για τους Εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Πειραιά: πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2015 στις 12 μ.μ. Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

th-yard-afisaΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ», «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ»

 

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά δια του Υπευθύνου Π.Ε. και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας προγραμματίζει εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων Π.Ε. που υλοποιούνται στα σχολεία της Δ/νσης μας τη χρονιά 2013-2014 με θέμα «Σχολική αυλή», «Σχολικός κήπος»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, από 9.00 έως 13.00, στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1). Το σχολείο έχει τη δυνατότητα να κάνει 5λεπτη παρουσίαση της εργασίας του με τη μορφή Power Point. Οι άξονες μιας τέτοιας παρουσίασης είναι: α) Οι δραστηριότητες και δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας (κυρίως), και β) Η συναισθηματική εμπλοκή των παιδιών. Επίσης το σχολείο μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για χορό, τραγούδι, θεατρικό δρώμενο, happening κλπ. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μπορεί να εκπροσωπείται από 4-5 μαθητές/τριες.
Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τη σχολική αυλή - σχολικούς κήπους και ως ανατροφοδότηση του τριήμερου σεμιναρίου που διοργάνωσε το ΚΠΕ Δραπετσώνας και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά στην αρχή της σχολικής χρονιάς με το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ