ΕΦΗΒΕΙΑ

health eishghsh efhbeia may21

Το τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Αγωγή Υγείας, παρουσιάζει την Εισήγηση με θέμα: «Ε Φ Η Β Ε Ι Α», που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς ώστε να τη χρησιμοποιήσουν κατά την κρίση τους ως υποστηρικτικό υλικό για την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των εφήβων και κυρίως σε εκείνους που υλοποιούν και παρουσιάζουν προγράμματα Αγωγής Υγείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

in action logo

Η πρωτοβουλία in action for a better world «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας!

Η διάκριση της πρωτοβουλίας in action, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα European Sustainability Awards 2019, ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ευρώπη για τη διάδοση και ευαισθητοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Με τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία in action συνάδει τόσο με τους εθνικούς όσο και τους προσωπικούς στόχους του καθένα μας, ως Υπεύθυνοι Οργανισμοί & Ενεργοί Πολίτες, σας καλούμε να αναλάβετε δράση και να συμβάλλεται στην περαιτέρω εξέλιξή της!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

H Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος (http://ekpse.gr/el/), βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης μιας μελέτης αναφορικά με τις ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας COVID-19 στο γενικό πληθυσμό με ειδική ενότητα που αφορά ειδικά τους εκπαιδευτικούς.

Logo EKPs gr

Η έρευνα διεξάγεται στα πλαίσια του πολυδιάστατου Προγράμματος «Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί- Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και Ενδυνάμωση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στις Σχολικές Μονάδες». Ειδικός στόχος της μελέτης είναι η εφαρμογή αποτελεσματικών παρεμβάσεων ενδυνάμωσης της σχολικής κοινότητας σε αυτή την ιδιότυπη εποχή που δοκιμάζει τις αντοχές όλων.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διεξαγωγή διαδικτυακής επιμορφωτικής δράσης

epimorfwtikh-drash-covid19-img

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Δ.Δ.Ε. Πειραιά σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου πραγματοποιεί διαδικτυακή επιμορφωτική δράση με θέμα:

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Ενηλίκων στην λήψη μέτρων προφύλαξης έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2

Η ενημερωτική δράση απευθύνεται στους/τις Διευθυντές/τριες σχολείων και τους/τις Υπευθύνους/ες COVID και θα πραγματοποιηθεί:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
Γυμνάσια – ΕΝΕΕΓΥΛ – ΕΕΕΕΚ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – ΕΚ – Ιδιωτικά σχολεία

seminario-diaxeirish-covid19-th

Διεξαγωγή διαδικτυακής – επιμορφωτικής συνάντησης με θέμα:
«Διαχείριση COVID-19 στις σχολικές μονάδες: Προβλήματα και προοπτικές»

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00 – 18:30.

Αιτήσεις συμμετοχής:
https://forms.gle/QXcX6efRTjLbkPK88

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την αφίσα πατήστε ΕΔΩ

EODY

Συμπληρωματικές οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19
για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

COVID-19 Τι πρέπει να γνωρίζω
6 βήματα για την σωστή εφαρμογή της υγιεινής των χεριών 
Λίστα για τους εκπαιδευτικούς – Όσα δεν πρέπει να ξεχνούν 
Λίστα για τους μαθητές – Όσα δεν πρέπει να ξεχνούν
Λίστα για γονείς και κηδεμόνες – Όσα δεν πρέπει να ξεχνούν
Με καθαρά χέρια – Περιορίζω τη διασπορά του κορονοϊού
Οδηγίες και μέτρα για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής
Συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς 
Σενάρια για Άσκηση
Συμβουλές προς εκπαιδευτικούς για την ενδυνάμωση και αποφόρτιση των παιδιών

Χρήσιμο υλικό συναισθηματικής διαχείρισης παιδιών και εφήβων,
καθώς
οδηγίες και δράσεις για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές
(επιμέλεια Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας)

Το υλικό είναι χωρισμένο σε δύο μέρη:
Α. Κορωνοϊός – Παραμύθια που θα βρείτε στο σύνδεσμο:
https://drive.google.com/drive/folders/1oeV5HFsWDfVi1Gx3ugyP84Zg0bLnKWBZ
Β. Κορωνοϊός – Οδηγοί – Δράσεις που θα βρείτε στο σύνδεσμο:
https://drive.google.com/drive/folders/1VOCw7VmJjjA8sOgsgzVOWe6oHbFpe3vG

psychiki-ygeia-kai-synaisthimatikh-anaptyksi-paidiwn-kai-efibwn-img

Διεξαγωγή ημερίδας με τίτλο:
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020
ώρες 17:00 – 20:00,
χώρος διεξαγωγής
 7ο ΓΕΛ Πειραιά
(ΨΑΡΩΝ & ΧΟΡΜΟΒΙΤΟΥ 195 - 18546)

Δηλώσεις συμμετοχής:
https://forms.gle/7KqrKBFAsLSAoerJ9

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε ΕΔΩ

Διεξαγωγή Βιωματικού Σεμιναρίου με τίτλο  
Συμπεριληπτική εκπαίδευση - Inclusive Schools

inclusive-schools-logo

Τετάρτη 19/02/2020
ώρες 15:30 – 20:00

Χώρος Διεξαγωγής:
Αίθουσα συνεδριάσεων Β΄ Κοινότητας Δήμου Πειραιά
(Δραγάτση 1, Πειραιάς, 18535 - https://goo.gl/maps/7HRfmRgRmvsN1NAW7)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μέσω της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δ.Ε. Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Β, Γ’, Δ’ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, συνδιοργανώνουν Διημερίδα με τίτλο:

«Παιδιά σε κίνδυνο: ο ρόλος του σχολείου στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού»

rose

Χώρος διεξαγωγής: Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα
(Για οδηγίες πατήστε ΕΔΩ)

Ημερομηνίες:
 Παρασκευή 24/01/2020 από 16:30 – 20:30 και Σάββατο 25/1/2020 από 10:00 – 14:30

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά στη Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής:

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της διημερίδας πατήστε ΕΔΩ

Για την αφίσα της διημερίδας πατήστε ΕΔΩ

Ενημερωτική επίσκεψη για εκπαιδευτικούς στο «Μουσείο Λούλη»

mouseio-louli

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει ενημερωτική επίσκεψη για 60 εκπαιδευτικούς στο «Μουσείο Λούλη» (Σπετσών 1, Κερατσίνι, https://goo.gl/maps/NVCKWBKjWkEf6Q358) την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 14:30 έως 17:30.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για θέματα τοπικής ιστορίας, πολιτισμού και διατροφής με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας, την ενημέρωση των μαθητών και τον εμπλουτισμό των Πολιτιστικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την Τετάρτη 8/1/2020 στην ηλ. πλατφόρμα:  https://forms.gle/ptrDfuqZ7Y4BEyg8A.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
2018-2019

Η εκδήλωση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρες 09:00-14:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Γυμνασίου Πειραιά.

ΑΦΙΣΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
2018 – 2019

Η Δ/νση Β/θμιας Εκ/σης Πειραιά, δια των υπευθύνων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προγραμματίζει εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων ΑΥ και ΠΕ που υλοποιούνται στα σχολεία της Δ/νσης μας τη σχολική χρονιά 2018 - 2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, από 9.00 έως 14.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ραλλείου Γυμνασίου Πειραιά (ΕΠΟΝΙΤΩΝ 21 - 18547).

Το κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάρτηση αφίσας ή 5λεπτη παρουσίαση της εργασίας του με τη μορφή ηλεκτρονικής παρουσίασης ή video. Επίσης το σχολείο μπορεί να αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για χορό, τραγούδι, θεατρικό δρώμενο, έκθεση κατασκευών/προϊόντων που έχει δημιουργήσει ή ό,τι άλλο έχει την πρόθεση να υλοποιήσει.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες ΑΥ και ΠΕ καλούνται να υποβάλουν συμμετοχή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/tqEFoDPmfvsz9is76

μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 22:00

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Υγειονομική περίθαλψη για όλους

pagkosmia-hmera-ygeias-infographic-th

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Για το έτος 2019 είναι αφιερωμένη στην καθολική υγειονομική περίθαλψη μέσω της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Η Π.Φ.Υ. στοχεύει πρωτίστως στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, στη διατήρηση της ευημερία τους, και στην πρόληψη ασθενειών και παθήσεων.
Η Π.Φ.Υ. αποτελεί το πρώτο επίπεδο επαφής με το σύστημα υγείας, όπου άτομα, οικογένειες και ολόκληρες κοινότητες λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της υγειονομικής τους περίθαλψης — από την προαγωγή και την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας τους.
Η Π.Φ.Υ. καλύπτει την πλειονότητα των αναγκών υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών όπως η πληροφόρηση για τον τρόπο πρόληψης των ασθενειών, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, ο οικογενειακός προγραμματισμός, οι εμβολιασμοί και οι θεραπείας για χρόνιες ή και για βραχείες ασθένειες.
Η Π.Φ.Υ. αποτελεί έναν οικονομικά αποδοτικό και δίκαιο τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας στοχεύοντας στην φροντίδα των ανθρώπων και στη βελτίωση της ποιότητας υγείας και ευημερίας τους.

Διεξαγωγή Σεμιναρίου Αγωγής Υγείας με τίτλο
Παιδιατρική Φροντίδα και Πρώτες Βοήθειες στο Σχολείο

ΔΔΕ Πειραιά
(Τομέας Αγωγής Υγείας)
σε συνεργασία με την
Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας

seminario-A-voithiwn-paidiatrikhs-frontidas-img

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 από 17:00 έως 20:00
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 από 17:00 έως 20:00

Χώρος διεξαγωγής: 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου (Λ. Σχιστού & Υψηλάντου - 18758)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Διεξαγωγή Ημερίδας Αγωγής Υγείας με τίτλο:
«Προγράμματα για την υποστήριξη ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και νοητικές προκλήσεις (DD/ID)»

Η ημερίδα οργανώνεται από τη ΔΔΕ Πειραιά σε συνεργασία με την
Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών

physicaleducation

Χώρος Διεξαγωγής:
Ζάννειο Πειραματικό ΓΕΛ Πειραιά (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 6 - 18531)
Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019
Ώρα : 17:30 έως 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ