Παρουσίαση εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων
Αγωγής Υγείας - Αγωγής Καταναλωτή Δ.Ε. Πειραιά
2015-2016

cartoon-kids

H παρουσίαση των εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας – Αγωγής Καταναλωτή 2015-2016 της Δ.Ε.Πειραιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 από τις 10.00΄-13.00΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά (οδός Σωτ. Διός 17 Πειραιάς).
Σκοπός της Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών/τριών, αφενός με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και της κριτικής σκέψης τους, αφετέρου με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντός τους, μέσα από την ολιστική προσέγγιση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016

health-accion-week2016

Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!
16-23 Απριλίου 2016
Δηλώστε συμμετοχή!

Αγαπητοί μας μαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι,
Με χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16-23 Απριλίου.

Επιλέξαμε φέτος να επικεντρωθούμε ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

betterlife

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Έκθεση Εικαστικών Έργων
από παιδιά με θέμα:
«Καλύτερος Κόσμος»
_____________________________________________________________________
Ημερομηνία Έκθεσης: 1-2 Απριλίου 2016
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου Εντατικού Σεμιναρίου Εφηβικής Ιατρικής-State of the Art Adolescent Medicine Course
Χώρος: Γκαλερί στην «Ελληνοαμερικανική Ένωση», Μασσαλίας 22, Αθήνα
Δικαίωμα Συμμετοχής: μαθητές σχολείων που λαμβάνουν μέρος στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Enable, Ενδυναμώνοντας τα παιδιά, αντιμετωπίζοντας τον Εκφοβισμό, αλλά και σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση αυτή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Παράταση προθεσμίας σεμιναρίου «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής για το σεμινάριο στηρίζομαι στα πόδια μου μέχρι και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 για είκοσι εκπαιδευτικούς της Δ.Ε.Πειραιά.

Δήλωση συμμετοχής στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πρόσκληση

«Πρεσβευτής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2016»

saferinternetΤην Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, σας προσκαλεί να δράσετε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» διοργανώνοντας δικές σας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο σας, στο φορέα σας, στην τοπική σας κοινωνία.
Σε περίπτωση που θέλετε να γίνετε Πρεσβευτής, παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεχτικά τη συνημμένη πρόσκληση, όπου παρατίθενται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, προϋποθέσεις και καταληκτικές ημερομηνίες για τη συμμετοχή σας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

3ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός:
«Μαθαίνω να μην καπνίζω»

paidikapnisma

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Σας πληροφορούμε ότι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12.30 στο χώρο του ισόγειου Φουαγιέ Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση δια των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής υγείας – Αγωγής καταναλωτή ΔΔΕ Πειραιά με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων ΔΔΕ Πειραιά.

Στην εκδήλωση:

• Θα παρουσιαστεί ο προγραμματισμός δράσεων των Τομέων Πολιτιστικών Θεμάτων- Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Πειραιά κατά το τρέχον σχολικό έτος.

• Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται από ιδρύματα και συνεργαζόμενους φορείς με την ΔΔΕ Πειραιά.

earthquakeΟ Τομέας Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9.00΄-15.00΄μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά ΖΑΝ ΝΤ΄ΑΡΚ (Ελ. Βενιζέλου 12, Πειραιάς) ενημερωτικό σεμινάριο για τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων και Εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν αναλάβει την δημιουργία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης της σχολικής μονάδας σε περίπτωση σεισμού.

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιάς, σας προσκαλούν στο Σεμινάριο με τίτλο:seminar2

«Ο Ρόλος της Επικοινωνίας στη Σχολική Κοινότητα»

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 (12:30-14:30) στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc (Ελ. Βενιζέλου 12, Πειραιάς).

Παρουσίαση εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων
Αγωγής Υγείας - Αγωγής Καταναλωτή Δ.Ε.Πειραιά 2014-2015.

Σας ενημερώνουμε ότι η παρουσίαση των ογδόντα τριών εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας – Αγωγής Καταναλωτή 2014-2015 της Δ.Ε.Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 από τις 9.00-13.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (οδός Φίλωνος 29), στην αίθουσα ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ, στο περιστύλιο και στο αίθριο.
Σκοπός της Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών/τριών, αφενός με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και της κριτικής σκέψης τους, αφετέρου με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντός τους.

Η ημέρα της παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Δ. Ε. Πειραιά (5-5-2015) δεν είναι μια τυπική παρουσίαση. Είναι η σημαντικότερη για την Αγωγή Υγείας και την Αγωγή Καταναλωτή, για την προβολή των σχολείων και των δράσεων τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα σχολικά προγράμματα Αγωγής Υγείας στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Την τρέχουσα σχολική χρονιά συμπληρώνονται είκοσι χρόνια παρουσίας της Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες.

Στην επετειακή αυτή παρουσίαση των προγραμμάτων καλούνται τα σχολεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ανάδειξης των θετικών αποτελεσμάτων της υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας – Αγωγής Καταναλωτή, διότι «Τα παιδιά που κατορθώνουν να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής είναι μάλλον τα παιδιά που έχουμε προετοιμάσει για τη ζωή και όχι εκείνα που έχουμε προστατεύσει, κρατώντας τα μακριά από τη ζωή» - Herbert 1989.

Θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής.

psycho-hmerida

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, σας προσκαλούν στην ημερίδα:

«Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων»

που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική (ΕΣΠΑ 20017-2013). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 (ώρες 12:00-15:00) στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς). Στόχος είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα προώθησης της ψυχικής υγείας των μαθητών. Μετά το τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σας προσκαλούμε στη Διημερίδα με θέμα:

«Εμπλουτίζοντας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής με τις ΤΠΕ».

Η Δ.Ε Πειραιά –Τομέας Αγωγής Υγείας, συνδιοργανώνει με τις Δ/νσεις Δ.Ε & Π/θμιας Α΄Αθήνας την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Α΄, Β΄Αθήνας και Δυτικής Αττικής, διήμερο πρόγραμμα διάρκειας έντεκα ωρών στο 2ο ΠΠ ΓΕΛ Αθηνών (οδός Παναγή Κυριακού 12) Αμπελόκηποι, στις 14 και 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00΄-15.00΄ και 9.00΄-14.30΄
με θέμα «Εμπλουτίζοντας το μάθημα της Φυσικής Αγωγής με τις ΤΠΕ».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

8ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

efiv-iatrΣας ενημερώνουμε για τη διεξαγωγή του «8ου Εντατικού Σεμιναρίου στην Εφηβική Ιατρική-State of The Art Adolescent Medicine Course», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 13-14 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Μασσαλίας 22, Αθήνα

Το Σεμινάριο διοργανώνεται από την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού», πτέρυγα «Ελένη Δαλακούρα» σε συνεργασία με το Σωματείο ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΥΓΕΙΑ και την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)
Στο σεμινάριο μπορεί να συμμετάσχει ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολική μονάδα εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Συνάντηση εκπαιδευτικών δράσης ΠΣΔ:

«Καλέστε έναν ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο»

safenetΗ Διεύθυνση Δ.Ε.Πειραιά δια μέσου της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας και σε συνέχεια του με αρ.πρ.33014/Δ1 27/02/2015 εγγράφου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, καλεί σε συνάντηση την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 και ώρα 14.00-15.00 στη Δ.Ε.Πειραιά, οδός Ελ.Βενιζέλου 35, 6ος όροφος, τομέας Αγωγής Υγείας, τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

th-multi-med

 

Η Διεύθυνση Δ.Εκπ/σης Πειραιά, ο Τομέας Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Δηλητηριάσεων και το 1ο Σ.Ε.Κ. Πειραιά (οδός Σαλαμίνος 4 και Αντ. Βλαχάκου, Πειραιάς), θα πραγματοποιήσουν για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ώρα 13.30-16.30 επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τη πολυφαρμακία και τις δηλητηριάσεις. Η ημερίδα είναι προαιρετική, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση, επιμόρφωση, πρόληψη-αντιμετώπιση και λήψη προληπτικών μέτρων σε θέματα δηλητηριάσεων στις σχολικές μονάδες. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της ημερίδας. Παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.