Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με το Ράλλειο ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά, διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, στο Αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Νικόλαος Ζαρκαδούλας, κάλεσε στο βήμα τον  Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά, κο Διονύσιο Αναστασόπουλο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη σημασία του σεβασμού των Δικαιωμάτων των Ζώων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο κος Δημήτριος Χριστόπουλος, φιλόλογοι, και ομάδες μαθητριών του Λυκείου έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις για τη νομοθεσία που προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης, οι κτηνίατροι κα Ελένη Ραμαντάνη και κα Ξένια Ντίζου αναφέρθηκαν στη σημασία του εμβολιασμού και  της στειρώσεως των ζώων, ενώ για την ευζωία των ζώων μίλησε ο κος Παναγιώτης Μοσχόπουλος, ιδιοκτήτης καταστημάτων Pet Shop, καθώς και μέλη Φιλοζωικών σωματείων.

Τοποθετήσεις σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης έκανε ο κος Νίκος Βλαχάκος, Βουλευτής ιατρός και την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πειραιά, η κα Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Πειραιά, η κα Αντωνία Καρακατσάνη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Κλιματικής αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς (Πρασίνου) του Δ. Πειραιά, η κα Καλλιόπη Μπουρδάκου, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς και ο κος Χριστόφορος Ντίζος και η κα Δέσποινα Αρβανίτου, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δ. Πειραιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν η κα Χρυσάνθη Κουμπάρου, Σ.Ε. Φιλολόγων Πειραιά, οι Υποδιευθυντές του Σχολείου, κος Πέτρος Ζουμπλιός και κος Δημήτριος Χαλκιάς, καθώς και το μαθητικό δυναμικό του Ραλλείου ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά, το οποίο δήλωσε ενθουσιασμένο με την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση και την επίσκεψη τετράποδων φίλων στον χώρο τους, αφού βιωματικά συμμετείχε ο Έκτορας, ένα εκπαιδευμένο γερμανικό ποιμενικό, καθώς και τα δυο πρώην αδέσποτα που πλέον υιοθετήθηκαν από τη σχολική μονάδα του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά, η Ραλλού και η Μπέλα.

 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.