ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ 

Καλή αρχή στους νεοδιόριστους συναδέλφους (που έδωσαν τον όρκο νεοδιόριστου σήμερα ημέρα Παρασκευή 18.08.2023) για να «χτίσουμε» μαζί τις προσωπικότητες των μαθητών και μαθητριών μας, σαν αυριανά μέλη της Δημοκρατικά Δομημένης Κοινωνίας μας.

 

Αυτές τις προσωπικότητες καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να αναπτύξουν  παραμερίζοντας τις όποιες ανισότητες πιθανόν να υπάρχουν είτε λόγω κοινωνικής προέλευσης, θρησκευτικής πίστης, φυλετικής καταγωγής ή έμφυλης ταυτότητας. 

Η ευκαιρία για σεβασμό λοιπόν στους καθηγητές και μαθητές πρέπει να δίνεται. Όχι γιατί είναι δύσκολο το έργο τους, αλλά γιατί προσπαθούν να μεταφέρουν όλα όσα είναι αυτά που ορίζουμε, ως «Παιδεία». Η  εκπαίδευση μπορεί πλέον να είναι δεδομένη, αλλά η «Παιδεία» δεν είναι.

Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού συνιστά  λειτούργημα, διότι οι πολλαπλές υπηρεσίες του είναι ανεκτίμητης αξίας για μια Δημοκρατική Κοινωνία Αξιών και Προόδου.

Και για να είναι καρποφόρα η προσπάθειά του αυτή, έχει χρέος να απορρίψει – stricto sensu – από τη σκέψη του προκαταλήψεις και στερεότυπα. Να εναρμονιστεί με τα νέα πολιτισμικά δεδομένα, να σέβεται την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε μαθητή του και να τον αγαπήσει και μαζί με αυτόν όλη την Σχολική Κοινότητα.

Εδώ όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν την στήριξη μου, ως Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.