ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ UNESCO (ASPNET)

με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυσή του

 diadikt ekdilosi unesco afisa

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων, πραγματοποίησε, την Τρίτη 17/10/2023, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση διάχυσης του έργου του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO (ASPnet), με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, αρμόδια υπηρεσία για το Συντονισμό του Δικτύου στην Ελλάδα και απευθυνόταν σε Διευθυντές/-ντριες και Υποδιευθυντές/-ντριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της ΔΔΕ Πειραιά ώστε να ενημερωθούν προκειμένου τα σχολεία ευθύνης τους να ενταχθούν στο Δίκτυο, εφ’ όσον το επιθυμούν.

Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Πειραιά Δρ Διονύσιος Αναστασόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α κυρία Βασιλική Μακρή. Στη συνέχεια, η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου κυρία Βέρα Δηλάρη, παρουσίασε τη λειτουργία του Δικτύου τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ακολούθησαν παρουσιάσεις πιλοτικών προγραμμάτων και καλών πρακτικών από σχολεία μέλη του Δικτύου από την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Καλλίπολης κυρία Αικατερίνη Αραθύμου, τον Διευθυντή του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά Jeanne d’ Arc κύριο Δημοσθένη Καρυοφύλλη, την εκπαιδευτικό του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κυρία Μαρία Παπαβασιλοπούλου και την εκπαιδευτικό του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά και στέλεχος του Γραφείου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της ΔΔΕ Πειραιά κυρία Αικατερίνη Χριστοδούλου.

Το διεθνές Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ASPnet συνδέει περισσότερα από 12.000 σχολεία σε 182 χώρες με κοινό στόχο την οικοδόμηση της ειρήνης στο μυαλό των παιδιών και των εφήβων. Μέσω συγκεκριμένων δράσεων, τα σχολεία-μέλη προωθούν τα ιδανικά της UNESCO για το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, την ισότητα των φύλων, την κοινωνική πρόοδο, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη διεθνή αλληλεγγύη.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.