ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

eterothta

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Tετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015, 14:30μμ

στο 13ο Γυμνάσιο Πειραιά, Παπαστράτου 14, τηλ. 2104123734

«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Τη στιγμή που το «je suis Charlie» αντηχεί σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Ανθρωπισμού προσπαθεί μέσα από την εμπειρία του πένθους να ανασυγκροτήσει μια ασπίδα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας και να υπερασπίσει την ελευθερία της έκφρασης. Ας θυμηθούμε πως οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν μια λέξη. Τη λέξη «παρρησία». Σήμαινε όχι απλά ότι μπορείς να λες την άποψή σου, αλλά ότι ήσουν υποχρεωμένος να την λες χωρίς να υπολογίζεις τίποτα και κανέναν. Αλλιώς έκρυβες όψεις του προβλήματος απ' το Δήμο και ενεργούσες εναντίον του.

Στο σεμινάριο μας, με αφορμή την επικαιρότητα θα ανιχνεύσουμε ζητήματα που συνδέονται με τη θρησκευτική ετερότητα, και τη Δημοκρατία και ποιες θέσεις είναι δυνατόν να έχουν οι εκπαιδευτικοί έναντι οποιοδήποτε φονταμενταλισμού στο δημοκρατικό σχολείο.

Το σεμινάριο οργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών ΔΔΕ Πειραιά «Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (Οκτώβριος 2014- Μάιος 2015).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.