FPG-logo

Πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για μαθητές Γυμνασίου

Τη φετινή σχολική χρονιά, στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά, πραγματοποιείται ένα Πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για μαθητές Γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλοξενία» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Σε αυτό συμμετέχουν εθελοντικά τα εξής πέντε σχολεία: Π. Γ/Σ Ιωνιδείου, 2ο Γ/Σ Καλλίπολης, 1ο Γ/Σ Αγ. Ι. Ρέντη, 7ο Γ/Σ Νίκαιας και Γ/Σ Καμινίων με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και μαθητική ομάδα. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης πέντε Γυμνάσια της Γ΄ Αθήνας και εννέα απομακρυσμένα Γυμνάσια της Α. Μακεδονίας και της Θράκης (τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα από το Ίδρυμα της Βουλής).

Όλα τα παιδιά των δεκαεννέα Γυμνασίων θα επικοινωνήσουν διαδικτυακά μεταξύ τους, μέσα από μία ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα (http://peirama2016.pbworks.com/w/page/111110401/FrontPage), θα δουλέψουν μαζί σε εκπαιδευτικές εργασίες και δραστηριότητες, θα ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφορίες, αλληλεπιδρώντας. Παράλληλα, με έξοδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, θα παρακολουθήσουν θέατρο, κινηματογράφο και ξεναγήσεις και θα πάρουν μέρος σε εκδρομές και πολιτιστικές εξορμήσεις.

Το Ίδρυμα της Βουλής με αυτό το Πρόγραμμα προσφέρει σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, να μάθουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τους άλλους, να νιώσουν την αξία της φιλοξενίας, να κάνουν νέους φίλους, να χαρούν τις χαρές του πολιτισμού και της τέχνης. Να γίνουν πιο δημιουργικοί άνθρωποι, ολοκληρωμένοι αυριανοί πολίτες.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Φιλόλογοι, Χρυσάνθη Κουμπάρου (Πειραιάς) και Παναγιώτης Πυρπυρής (Γ΄ Αθήνας) έχουν αναλάβει, εθελοντικά, την παιδαγωγική εποπτεία του προγράμματος και η Ελισάβετ Καραγιαννοπούλου (ΠΕ20) την τεχνική υποστήριξη της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.