ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ.  Ι. ΡΕΝΤΗ 

Αδελφοποίηση του 1ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» με το σχολείο «Instituto de Education Secundaria, Huarte de San Juan» στο Λινάρες της Ισπανίας 

 1 gymrenti

Η αδελφοποίηση εμπεριέχει την αγάπη, τη φιλία, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και τη χαρά. Ιδανική αδελφοποίηση είναι εκείνη όπου κάθε συμμετέχων αισθάνεται ενεργός και παραγωγικός, με διάθεση προσφοράς. Δεν μπορεί να υπάρξει αδελφοποίηση χωρίς την έννοια της αδελφοσύνης και της ισότιμης προσφοράς. Προσφέρουν όλοι και μοιράζονται όλοι . Δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την καθημερινότητα των άλλων, να αναζητήσουν και να εξετάσουν σημαντικά σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν όλους και έτσι να συνειδητοποιήσουν ότι ανήκουν σε μία κοινότητα αξιών.
Ο δεσμός της αδελφοποίησης πρέπει να αντέχει στο πέρασμα του χρόνου, γιατί χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθούν ισχυρές φιλίες και γνήσιοι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών από διαφορετικά σχολεία.
Από το σχολικό έτος 2023-2024 ξεκινά μια ευρύτερη συνεργασία του σχολείου μας , του 1ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» με το σχολείο «Instituto de Education Secundaria, Huarte de San Juan» στο Λινάρες της Ισπανίας, που περιλαμβάνει την αδελφοποίηση των δύο σχολείων.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν αμοιβαίες επισκέψεις μεταξύ των δύο σχολείων, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να συμμετέχουν σε κοινά προγράμματα δράσης.
Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας, η οποία είναι υπεύθυνη για τα παραπάνω, αποτελείται από τους/τις εκπαιδευτικούς Λαζαρίδη Αλέξανδρο, Τσέντζου Βασιλική, Νταϊκου Ελευθερία , Πυρρώτη Βασιλική και Κραουνάκη Μιχαήλ.

 

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.