ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Πειραιά (Αφεντούλη 5) παρουσιάζει για μία μόνο παράσταση, το θεατρικό έργο του Γρ. Ξενόπουλου "Το μυστικό της κοντέσας Βαλέραινας", στις 28/3/15, ώρα 08:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής 'JEANNE D' ARC' (Ελ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς).

Το έργο που διασκεύασε ο Γ. Φερεντίνος και σκηνοθέτησε συνεργαζόμενος με την Ι. Καιροφύλαξ, αποτελεί μια ηθογραφία που παρουσιάζει την κατάσταση που βιώνει μια αριστοκρατική οικογένεια στα χρόνια που τη μαστίζει μια ξαφνική οικονομική εξαθλίωση. Η γιαγιά προσπαθεί να διατηρήσει τις αξίες και τον τρόπο συμπεριφοράς που συνθέτουν την αξιοπρέπεια και τον ανθρωπισμό της παράδοσης της οικογένειάς της, όπως διατηρήθηκε από γενιά σε γενιά, ενώ τα παιδιά και το εγγόνι της, είναι έτοιμα να ενδώσουν στην ανάγκη για βιοπορισμό. Έτσι, αναδεικνύεται η σύγκρουση της οικονομικής αναγκαιότητας με την πίστη και την εμμονή στις αξίες και τα ιδεώδη μιας ευγενούς κοινωνικής τάξης που εξασφάλιζε το κοινωνικό της γόητρο, όχι τόσο μέσα από την απόστασή της από τις λαϊκές τάξεις, αλλά από την προσφορά της στους έχοντες ανάγκη και στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου του 19ου αιώνα.

Παίζουν μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου. Η μουσική -που παίζεται ζωντανά-, όπως και τα τραγούδια, είναι του Γ. Μπίκου, Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Πειραιά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της γνωστής Πειραιώτισσας ζωγράφου και σκηνογράφου, Μάγδας Ρούσση.
Τραγουδά επί σκηνής η υψίφωνος Γεωργία Παράσχου.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.