ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

• Σε περίπτωση σπουδών το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται για όλη την κανονική διάρκεια φοίτησης του τέκνου την οποία ορίζει ο οργανισμός της Σχολής (4 έτη για σχολές τετραετούς φοίτησης, κ.ο.κ.) με έναρξη το μήνα του Α΄ εξαμήνου εγγραφής σύμφωνα με την βεβαίωση σπουδών (χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο) και εφόσον το τέκνο δεν έχει υπερβεί το 24ο έτος της ηλικίας.

• Γίνονται δεκτές βεβαιώσεις σπουδών μόνο από ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και όχι από κέντρα ελευθέρων σπουδών ή κολλέγια. Οι βεβαιώσεις αυτές πρέπει να επισυνάπτονται σε δελτίο μεταβολών του σχολείου ή στην αίτηση του δικαιούχου, όπου θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του υπαλλήλου και ο Αριθμός Μητρώου του και το ονοματεπώνυμο του τέκνου του.

• Οι βεβαιώσεις σπουδών από ξένα πανεπιστήμια πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένες.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

1) Υπολογίζεται το ποσό περικοπής και οι δόσεις περικοπής με βάση το 10% των ακαθάριστων αποδοχών του μισθοδοτημένου.

2) Στέλνεται έγγραφη ενημέρωση στον μισθοδοτούμενο για την περικοπή.

3) Εντός 20 εργάσιμων ημερών ο μισθοδοτούμενος στέλνει στη Μηχανογράφηση υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχεται την περικοπή από τις επόμενες μισθοδοσίες. Σε περίπτωση άρνησης του για την οφειλή ενημερώνεται ο αρμόδιος διατάκτης για να προχωρήσει σε καταλογισμό του χρέους.

4) Με την παραλαβή της υπεύθυνης δήλωσης και την έκδοση της σχετικής απόφασης της περικοπής από τον εκκαθαριστή αποδοχών η Μηχανογράφηση προχωρά στην εκτέλεση της περικοπής από την επόμενη μισθοδοσία.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.